SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TÜFE'de Yüzde 0.18 Azalma

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye İstatistik Kurumu'nun TRB1 olarak adlandırılan Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli İstatistiki Bölgesi'nde TÜFE'de yüzde -0.18'lik bir düşüş olduğu bildirildi.

TÜİK Malatya Bölge Müdürlüğü'nden konuya ilişkin şu bilgi verildi:

"TÜFE’de aylık değişim % - 0,18 olarak gerçekleşti.
2010 yılı Aralık ayında 2003=100 Temel Yıllı Tüketici Fiyatları Endeksi’nde bir önceki aya göre % -0,18'lik düşüş, bir önceki yılın Aralık ayına göre % 6,95, bir önceki yılın aynı ayına göre % 6,95, on iki aylık ortalamalara göre % 9,17 artış gerçekleşmiştir.

Ana harcama grupları itibariyle en yüksek aylık artış Çeşitli Mal ve Hizmetler grubunda gerçekleşmiştir.
Ana harcama grupları itibariyle bir ay önceye göre en yüksek artış % 2,75 ile Çeşitli Mal ve Hizmetler grubunda gerçekleşmiştir. Aralık ayında endekste yer alan gruplardan Haberleşme % 2,69, Giyim ve Ayakkabı % 1,47, Konut, Su, Elektrik, Gaz ve Diğer yakıtlarda % 1,34, Ulaştırmada % 0,87, Lokanta ve Otellerde % 0,30, Eğlence ve Kültürde % 0,20, Alkollü İçeçekler ve Tütün de % 0,03'lük artış gerçekleşirken, Gıda ve Alkolsüz İçeceklerde % -3,32, Mobilya, Ev Aletleri ve Ev Bakım Hizmetlerinde % -0,06'lık düşüş gerçekleşmiştir. Eğitim ve Sağlık ana harcama gruplarında ise değişim olmamıştır.

Yıllık bazda TÜFE’nin en çok arttığı harcama grubu Alkollü içecekler ve tütün grubu oldu.

Bir önceki yılın aynı ayına göre TÜFE’de en yüksek artış % 25,92 ile Alkollü içecekler ve Tütün grubunda gerçekleşmiştir. Lokanta ve oteller (% 14,05), Çeşitli Mal ve Hizmetler (% 8,71), Konut, Su, Elektrik, Gaz ve diğer yakıtlarda (% 7,74), Eğitim (% 7,40), Gıda ve Alkolsüz İçecekler (% 7,24), Ulaştırma (% 5,79), Giyim ve Ayakkabı (% 3,16), Mobilya, Ev Aletleri ve Ev Bakım Hizmetleri (% 2,55), artışın yüksek olduğu diğer harcama gruplarıdır.

En yüksek fiyat artışı gösteren madde Lahana (Beyaz) olmuştur.

Lahana (Beyaz) ortalama fiyatı bir önceki aya göre % 64,57 artarken, Spor Müsabakalarına Giriş Ücreti % 22,47, Lahana (Kırmızı) % 18,83, Manto (Kadın için) % 18,18, Palto (Erkek İçin) % 15,40 oranında artmıştır.

En fazla fiyat düşüşü gösteren madde Marul olmuştur.

Marul'un ortalama fiyatı bir önceki aya göre % -41,27 oranında azalırken, Ispanak % -34,86, Karnıbahar % -32,98, Domates % -25,22, Dana Etinin fiyatı % -7,77 oranında azalmıştır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız