SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tüfek Sayısı Avcının 16 Katı!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da av ruhsatı olan avcı sayısının 1500 civarında olmasına karşın, av silahı olanların sayısının 24 bin’e ulaştığı bildirildi. Vatandaşların daha çok korunma amacıyla, harçları çok düşük olan av silahlarını tercih ettiği belirtildi.

Malatya Avcılar ve Atıcılar İhtisas Kulübü başkanı Basri Duran, av silahları ile ilgili olarak sorulan sorulara “ ilimizde 1500 kayıtlı avcı var. Av silahı mevcudu ise 24 bin. Av silahını herkes alabilir. Yasal bir engel yok, Genellikle korunma amaçlı alınıyor, av silahının yıllık 20 lira gibi çok düşük bir harcının olması da silahlanmayı cazip hale getiriyor. Ama bunlar avcı değiller. Avcılık belgesi alabilmesi için eğitimlerden geçmesi ve yıllık 500 TL devlete vergi vermesi gerekir. Bizim üyelerimizin hepsi çeşitli eğitimlerden geçerek belgelerini almış donanımlı kişilerden oluşuyor. Bu arkadaşlarımız yıllık periyodik denetimlerin dışında sürekli denetleniyorlar” dedi.

Duran, bu kadar sayıda av silahı olmasına karşın, uygun bir poligonun olmamasını da eleştirdi ve bu sorunun giderilmesini istedi.

ZİRAİ İLAÇLAMA DAHA ZARARLI..
Duran, avcıların av hayvanlarını bilinçsizce avladığı yönündeki iddialarla ilgili olarak da “Kesinlikle yanlış iddia. Avcıların av kuşlarına verdiği zarar yüzde 5. Bu rakam ilgili bakanlığın yayınladığı rakam. Av hayvanlarının neslinin hızla tükenmesine neden olanları başında denetimsiz yapılan zirai ilaçlama geliyor. Zirai ilaçların av hayvanlarına verdiği zarar yüzde 65. Kalan yüzde 30’u da doğal afetlerden kaynaklanıyor. İl ve ilçe tarım müdürlükleri bu anlamda görevlerini daha dikkatli ve hassas olmaları gerekir.” diyerek il ve ilçe tarım müdürlüklerini zirai ilaçlama konusunda vatandaşları daha dikkatli olmaları için yönlendirmeye çağırdı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız