SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tüfenkci Cami Temeli Attı

0
Güncellendi - 2017-04-05 21:10:37
Tüfenkci Cami Temeli Attı
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediyesi tarafından Fahri Kayahan Bulvarındaki 10 dönümlük alan üzerine yaptırılan Engelsiz Park Alanı içerisinde hizmet verecek olan Mahalle Camisinin Temel Atma Törenine katılan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “Yeşilyurt Belediye Başkanımız Hacı Uğur Polat görev geldiği günden itibaren geleceğe dönük faydalı ve güzel hizmetlerde bulunuyor. Engelsiz Parkımız ve Mahalle Camimizi bölgemize kazandıran Belediye Başkanımızı ve ekibini kutluyorum” diye konuştu.

Fahri Kayahan Bulvarında büyük bir kısmı tamamlanan Engelsiz Park Alanında düzenlenen temel atma törenine Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Vali Mustafa Toprak, AKP Milletvekilleri Mustafa Şahin ile Nurettin Yaşar, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, AKP İl Başkan Yardımcıları, İlçe Başkanları, Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları, Kurum ve Kuruluş Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, Mahalle Muhtarları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

TOKİ Evleri Cami İmamı İdris Kaya’nın okuduğu Kuran-ı Kerim Tilavetinden sonra temel atma töreninin açılış konuşmasını yapan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, törende kendilerini yalnız bırakmayan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci başta olmak üzere tüm misafirlere teşekkürlerini sundu.

“ENGELSİZ PARKIMIZ VE MAHALLE CAMİMİZ HAYIRLI OLSUN”

Başkan Polat, “10 dönüm üzerine kurulu Engelsiz Parkımızı önümüzdeki aylarda tamamlayarak halkımızın hizmetine sunacağız. Parkımız, engeli kardeşlerimizin rahat bir şekilde hem oyun oynayabilecekleri, dinlenebilecekleri ve keyifli vakit geçirebilecekleri şekilde tasarlandı. Bugün temelini atacağımız Mahalle Camimizin wc ve lavaboları da engelli kardeşlerimize göre projelendirildi. Her iki yatırımı birbirini bütünleyecek şekilde hizmete sunacağız. Parkın içinde manevi anlamlar ifade edecek camimizi taş şeklinde yapacağız. Sosyal donatıları, oyun parkları ve içindeki camisiyle burası farklı bir yapıya kavuşacak. Engelsiz Parkımız ve içindeki Mahalle Camimiz şimdiden başta engelli kardeşlerimiz olmak üzere tüm hemşerilerimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

“BİZİM FELSEFEMİZ; MİLLETE HİZMETKÂR OLMAKTIR”

Başkan Polat konuşmasının sonunda, “AK Parti bir yandan merkezi yönetimi diğer yandan yerel yönetimleriyle millete hizmet etmeye, milletin emrinde olmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyemiz başta olmak üzere Battalgazi Belediyemiz ve İlçe Belediyemizle çok yoğun çalışıyoruz. AK Partinin temel mantığı; millete hizmetkâr olmaktır” diye konuştu.

“YEŞİLYURT BELEDİYESİ HER ALANDA ÇALIŞIYOR”

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Yeşilyurt Belediyesini tebrik ederken, “ Başkanımız ve ekibi çok sayıda parkımızı hizmete sundu. Bu sefer farklı bir konseptle Engelsiz Parkın içerine Mahalle Camisi yapıyorlar. Caminin taş yapı ile yapılması farklı bir güzelliği ortaya çıkartacak. Başkanımız ve mesai arkadaşlarının ellerine sağlık. Belediyeler olarak yeni gelişen Fahri Kayahan ile Tecde bölgelerimizdeki yollarımızı ve park alanlarını standartların üstünde yapmaya özen gösteriyoruz. Halkımızın ihtiyaçlarına cevap verecek yeşil alanlar, sosyal yaşam merkezlerinin sayısı her geçen gün artıyor. Bu bölgemizde çok yoğun çalışıyoruz. Yeşilyurt Belediyemiz ile hem bu bölgemizde hem de diğer yerleşim alanlarında ortaklaşa çalışmalar yapıyoruz. Gayretiyle güzel çalışmalar gerçekleştiren Belediye Başkanımız Hacı Uğur Polat ve ekibi çok yoğun mesai yapıyorlar. Kendilerini tebrik ediyorum, başarılar diliyorum” diye konuştu.

“VATANDAŞLARIMIZIN İHTİYAÇLARINA CEVAP VERECEK İBADETHANELERİN ÇOĞALMASINI ARZU EDİYORUZ”

Engelsiz Park ve Mahalle Camisi projelerinden dolayı Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ı tebrik eden AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, “Camilerimiz her yaştan vatandaşımızın Müslümanlığı en doğru şekilde öğrendikleri, namazlarını kıldıkları dini merkezlerdir. Malatya’mızın farklı bölgelerindeki vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına cevap verecek bu şekilde ibadethanelerin çoğalmasını arzu ediyoruz. Cenabı Allah’ın mescitlerini ancak Allah’tan korkanlar, Allah’a iman edenler, zekât verenler ve namazı dosdoğru kılanlar yapar, imar eder ve onarırlar. Bunu yapanlarda hidayete erenledir. Bu hizmetleri yapanlardan Allah binlerce kez razı olsun.  Böylesine güzel eserleri genellikle hayır sahipleri ön ayak oluyorlar. Ezanlarımızın susmaması, daha gür şekilde okunması ve bayrağımızın inmemesi için sürekli Cenabı Allah’a dua ediyoruz. Yeşilyurt Belediye Başkanımızı ve ekibini böylesine faydalı ve güzel eserleri Malatya’mıza kazandırdıkları için en kalbi duygularımla tebrik ediyorum. Rabbim birliğimizi ve beraberliğimizi daim eylesin” dedi.

“ CAMİLER SOSYAL VE TOPLUMSAL YAŞAMIN MERKEZİNDE OLMALIDIR”

AKP Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar ise “Camilerin toplumsal merkezler haline gelirse halinde bir anlam ifade ederler. Şehirlerin genellikle bir kimlikleri, ideolojileri ve kültürel özellikleri vardır. Her toplumun kendi şehir planı ve yapısı mevcuttur. Müslüman toplumların merkezlerinde camiler vardır, şehirler camilerin etrafında gelişir ve büyür. Modern ve seküler dalganın estiği bir dönemde ülkemizin metropol kentlerindeki büyük camilerimiz sosyal hayatın merkezinden izole edilmiş, ticari merkezlerin, yaşam alanlarının ve ana arterlerin dışında bırakılmış bir görüntüdeydi. Son dönemlerde bu durum ortadan kalktı. Camilerimizi sadece dini görevlerin yapıldığı yerler haline gelirse temel fonksiyonundan uzaklaştırmış oluruz. Sosyal yaşamın, toplumsal yaşamın merkezinde camiler olmalıdır. Bu konuda özellikle yerel yönetimlerimize büyük görevler düşmektedir. Camilerimiz her yaştan vatandaşın rahatlıkla bir araya gelip, toplanıp, sohbet edecekleri merkezler olmalıdır. Camilerimizin olduğu bölgelerde sosyal yaşam alanlarını inşa etmeliyiz. Yeşilyurt Belediye Başkanımızda Fahri Kayahan Bulvarı gibi hareketli bir merkezde Engelsiz Park Alanı içerisinde vatandaşların rahatlıkla ulaşabilecekleri bir noktaya Mahalle Camisi yapmasını takdirle karşılıyorum. Kendisini ve ekibine bu hizmetlerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

“MALATYA ÖRNEK BİR ŞEHİR HÜVİYETİNE ULAŞIYOR”

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ve ekibi Malatya ve Yeşilyurt İlçesine kazandırdıkları güzel eserler için kutlayan Vali Mustafa Toprak ise “Cenabı Allah’a kulluk vazifemizi yapmak adına inşa edilecek olan Mahalle Camimiz şimdiden vatandaşlarımıza hayırlı olsun. Çok nezih ve yerleşim alanlarının fazla olduğu bu bölgemiz yeni yatırımlarla daha güzel bir hale gelecek. Sosyal yaşam alanları içerisinde ibadetlerimizi yapacak mekânların hizmete girmesinden dolayı ayrı bir gurur duyuyoruz. Malatya günden güne değişiyor ve büyüyor. Rekreasyon alanları, modern parkları ve planlı bir şekilde ilerleyen ana merkezleriyle birlikte Malatya örnek bir kent haline ulaşıyor. Bu farklılıkların ortaya çıkmasında başta Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere Yeşilyurt Battalgazi ve İlçe Belediyelerimizin büyük emekleri vardır. Bu hizmetlerin Malatya’ya getirilmesinde başta Hükümetimizin Bakanımızın Milletvekillerimizin Ankara’dan verdikleri destek takdire şayandır. Belediye Başkanlarımızın bu destekler sayesinde kaliteli ve güzel hizmetleri halkımıza ulaştırmaları ayrı bir önem taşımaktadır. Engelsiz Park ve Mahalle Camisini kentimize kazandırmak için büyük gayret sarf eden Yeşilyurt Belediye Başkanımızı ve ekibi kutluyorum” dedi.

“HACI UĞUR POLAT BAŞKANIMIZ GELECEĞE DÖNÜK KALICI ESERLER KAZANDIRIYOR”

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ise, “Yeşilyurt Belediye Başkanımız Hacı Uğur Polat görev geldiği günden itibaren geleceğe dönük faydalı ve güzel hizmetlerde bulunuyorlar. Engelsiz Parkımız ve Mahalle Camimizin hizmete girecek olmasından dolayı Belediye Başkanımızı ve ekibini kutluyorum” diye konuştu.

“HER KESİMDEN İNSANIN FAYDALANACAĞI SOSYAL MERKEZLER ÖNEMLİ”

Malatya ve Yeşilyurt İlçesinin son dönemlerdeki yatırım ve hizmetlerle gelişim sürecinde olduğunu dile getiren Bakan Bülent Tüfenkci, “Engelsiz Parkımız ile bugün temelini atacağımız Mahalle Camimiz tüm vatandaşlarımıza hayırlı olsun. Yeşilyurt Belediye Başkanımızı kadim medeniyet kodlarımızı geleceğe taşımak adına böylesine güzel bir projeyi bölgemize kazandırdığı için tebrik ediyorum. Malatya’daki tüm sosyal katmanlarının kendilerini ifade edeceği, ihtiyaçlarını karşılayabileceği mekânları oluşturmak, değişim ve dönüşüm hizmetlerine katkı sunacak projeler uygulamak, her kesimden insanın ulaşabileceği sosyal merkezleri yapmak yerel yönetimlerin öncelikli görevleri arasındadır. Bizler fiziki olarak engelleri kaldırabiliriz ancak önemli olan beyinlerdeki engelleri ortadan kaldırmaktır. Zihinleri engelsiz hale getirmek, zihinleri objektif bir anlayışa ulaştırmak çok önemlidir” diye konuştu.

 “16 NİSAN’DA GELECEĞİMİZİ VE ÜLKEMİZİN İSTİKAMETİNİ OYLAYACAĞIZ”

Konuşmasının devamında 16 Nisan Referandumuyla ilgili tüm Malatyalılardan destek isteyen Bakan Tüfenkci, “16 Nisan’da geleceğimizi oylayacağız, Türkiye’nin yönü ve istikametini belirleyeceğiz. 15 Temmuz Darbe Kalkışmasını unutmadığımızı göstermek, bir daha ülkemizde 15 Temmuz’lar olmasın, bu darbe girişimine götüren etkenler olmasın diye 16 Nisan’da kendi milli irademizi oylayacağız. Ancak birileri zihinlerindeki engelleriyle şartlanıp otomatik refleksleriyle hareket ettiği için okumadan bakmadan hayır diyor. Evet diyende hayır diyende bizim kendi vatandaşımızdır, kardeşimizdir. Biz her zaman 80 milyon olarak bir ve beraber olarak Türkiye’yi kalkındırmaya, geliştirmeye, refah düzeyini artırmak bilinciyle hareket ediyoruz. İşte bu nedenle Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine evet diyoruz. Bizler buna sonuna kadar inanıyoruz” dedi.

Konuşmalardan sonra İl Müftüsü Ümit Çimen’in duasının ardından Gümrük ve Ticaret Bakanı ve protokol üyeleri tarafından Mahalle Camisinin temeline ilk harç döküldü. Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Engelsiz Park ile Mahalle Camisinin projesi üzerine Bakan ve diğer katılımcılara detaylı bilgiler aktardı.

Bülten

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • yavuzca (6 yıl önce)
    mıhlıdut üvey evlat..otobüs durakları bile yok..umarım vicdanınız rahattır..
    0
    0
    Yanıtla