SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tüfenkci Darbeyi Nerde Öğrendi, Ne Yaptı?

0
Güncellendi - 2016-07-31 03:34:48
Tüfenkci Darbeyi Nerde Öğrendi, Ne Yaptı?
A- A+ PAYLAŞ

15 Temmuz gecesi darbe girişimi sırasında Gümrük ve Ticaret Bakanı, Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci'nin, yalnız başına Çankaya Köşkü'ne gittiği ve burada alınan önlemlere katıldığı bildirildi.

Hürriyet'te Nuray Babacan imzasıyla ve Ankara mahreçli olarak "Meclis Kapısında Kurşun Yağdı" başlığıyla yayınlanan haberde; TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile AKP Genel Başkan Yardımcıları Hayati Yazıcı ve Mehdi Eker'in, darbe girişimi sırasında yaptıklarını yazdı.

Tüfenkci ile ilgili olarak şunlar yazıldı:

"15 Temmuz darbe girişimi gecesi Ankara ve İstanbul’da bulunan siyasetçiler, yaşadıklarını anlattılar. Ortaya hemen hemen aynı saatlerde, farklı mekânlarda yaşanan çarpıcı ‘o gece’ hikâyeleri çıktı...

Bülent Tüfenkci (Gümrük ve Ticaret Bakanı): Ankara Çukurambar’da yemekteyken, önce uçak seslerini duydu, ardından telefonla bilgi geldi. 10 dakika içinde olayın darbe girişimi olduğunu öğrendi. İçişleri Bakanı, Emniyet Genel Müdürü ve Başbakan’a ulaşamadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın özel kalemine ulaşabildi. “Sayın bakan emniyetli bir yere geçin, darbe girişimi var” bilgisini verdi. Korumalarından endişe edince onları atlattı ve yalnız başına araçla, Kızılay üzerinden Çankaya’ya çıktı. Çankaya Köşkü’ne gelince helikopterlerin her yere ateş ettiğini gördü. Karartma arasında Çankaya Köşkü’ne girdi. Darbecilerin helikopterlerinin Dışişleri Konutu’nun pistine inmesini önlemek için arabalar park edildi. Bakanlar, kendi teşkilatlarına telefonla talimat vererek önlem almalarını sağladılar."

hurriyet.com.tr- Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız