SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tüfenkci'ye Elazığlılardan 'Gakgoluk Beratı'

0
Güncellendi - 2017-10-07 03:53:09
Tüfenkci'ye Elazığlılardan 'Gakgoluk Beratı'
A- A+ PAYLAŞ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Elazığ Tanıtım Günleri'ne katılarak, stantları gezdi. Tüfenkci'ye, bu ziyareti sırasında 'Gakgoluk* Beratı' verildi.

Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde  açılan Elazığ Tanıtım Günleri'ne Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TESK Başkanı Bendevi Palandöken ziyarette bulundu.

Bakan Tüfenkci, yöresel ürünlerin, yiyeceklerin ve el sanatları ürünlerinin bulunduğu stantları gezip, vatandaşlarla sohbet ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Elazığ'ın meşhur sekiz köşeli kasketi hediye edilen Tüfenkci ve Hisarcıklıoğlu'na 'Gakgoluk Beratı' da verildi.

Ankara, iha- malatyahaber.com

* GAKGO ya da GAKKOŞ:  Elazığ'da insanların, samimiyet göstergesi olarak kullandıkları hitap şekli. Kardeş, ağabey, amca, yiğit, mert, delikanlı anlamlarına gelir. Gakgo olarak telaffuz edilen bu kelime, gakkoş olarak da kullanılmaktadır. Elazığ yöresi ağızlarında tonlulaşma ve ünsüz ikizleşmesine uğrayarak gakko ve gakgo biçimini almıştır. Ağabey anlamında kullanılan bu şeklin sonuna küçültme, sevgi ve şefkat bildiren ş harfi eklenmiş ve kelime gakkoş, gakgoş biçimini almıştır.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Mehmet (6 yıl önce)
    Kenan bey güzel söylemiş sanırım Elazığ lı... bende bır Malatyalı olarak hıc memnun degılım sıyasılerden... sivil havalimanı yapacaz dedi yapılmadı Elazığ’a yapıldı... şehir hastanesi yapılacaktı Elazığ’a yapılıyor... bilim merkezi büyük sehırlere yapılacaktı Elazığ’a yapıldı... Sultansuyu harası Malatya da hıpordom Elazığ’a yapıldı... tüm bölge müdürlükleri zaten Elazığ da... burda olanı da oraya bağladılar... 2. Çi üniversite yapacaz dediler Kayseri ye 4 cüsü yapıldı biz hala beklıyoruz.. ben de Elazığlı olsam memnun kalırdım tabii.. Sivaslılar da memnundur onlarda yıgıtlık beratı versınler çünkü hekımhan demırcelık fabrıkasını yaptırtmayıp Sivas dıvrıgıye yaptılar 700 kişiyi de işe aldılar, eee nedıyelim başkasının gakkoş adamı yiğit adamı masallah
    0
    0
    Yanıtla
  • kenan (6 yıl önce)
    helal olsun sayın bakanım bir Elazığlıdan daha çok Elazığ ı önemsiyorsunuz. Allah sizden razı olsun Tüm Elazığlıların size sevgi selamını iletiyorum. Allah a emanet olun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Basri Tezel (6 yıl önce)
    elazığın elektrikleri gelmiş demek
    0
    0
    Yanıtla