SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tüfenkci Görevi Devraldı

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:29:44
Tüfenkci Görevi Devraldı
A- A+ PAYLAŞ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Çarşamba günü düzenlenen tören ile bakanlık görevine başladı.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın salonunda düzenlenen törende 64. Hükümetin Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, görevini Geçici Seçim Hükümetinin Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşcı’dan devraldı.

Malatya’dan giden kalabalık bir heyetin katıldığı törene AKP Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık, Taha Özhan, Mustafa Şahin ve Nurettin Yaşar, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı, AKP'li ilçe belediye başkanları, AKP İl Yönetim kurulu Üyeleri, Kadın ve Gençlik Kolları yönetimi ile kalabalık bir topluluk katıldı.

“64. HÜKÜMET GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE KURULDU”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na teşekkür ederek konuşmasına başlayan  Gümrük ve Ticaret Bakanı  Bülent Tüfenkci, “Sözlerime başlamadan önce öncelikle Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza çok teşekkür ediyorum. Bizleri bu göreve layık gördükleri için. İnşallah Rabbim utandırmaz ve layıkıyla bir görev süresi içerisinde görevimizi yapmayı nasip eder. Milletvekillerimize, Malatya milletvekillerimize, milletimize teşekkür ediyorum. Gerçekten vermiş oldukları destek ile 64. Hükümetin güçlü bir şekilde kurulmasına vesile oldular. Bir kez daha teşekkür ediyorum. Bugüne kadar görev yapmış bütün bakan arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Ayrıca güç bir dönemde ve kritik bir dönemde görev yapan bakanımız Cenap Aşcı’ya teşekkür ediyoruz. Bu süre içerisinde çok başarılı bir görev süresini doldurmuş oldu. Ben kendilerine huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum.” dedi. 

“DURMADAN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞACAĞIZ”

Tüfenkci, "Bundan sonra inşallah hükümetimizin belirlediği hedefler doğrultusunda gerek iç ticaretin, gerekse gümrüklerin daha kolay ve hızlı şekilde görev ifa etmesi için elimizden gelen gayretleri göstereceğiz. Hükümetimizin belirlediği hedefler doğrultusunda da durmadan gece gündüz çalışarak bu hedefleri tutturacağız ve milletimize vermiş olduğumuz sözü yerine getireceğiz. İnşallah burada en büyük desteğimiz Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, milletvekili arkadaşlarımız değerli bürokratlarımız ve çok değerli milletimiz. Cenab-ı Allah'tan dileğimiz, bu bir imtihandır, bizi bu imtihandan yüzünün akıyla çıkan insanlardan eylesin, Rabbim mahcup etmesin. Hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

Aşcı ise, 7 Haziran sonrası 3 ay bakanlık hizmeti etme şerefine eriştiğini ifade ederek, 64. Hükümet'in ülkeye ve millete hayırlı olmasını diledi.

MALATYALILARA TEŞEKKÜR

Bakan Tüfenkci, sosyal paylaşım sayfasında ise şu ifadeleri kaydetti:

“64. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti milletimize, devletimize hayırlı uğurlu olsun. 64. hükümetin Gümrük ve Ticaret Bakanı olarak görevi Sayın Cenap Aşçı'dan devraldık. Rabbim bizleri mahcup etmesin. Kuruluşundan bugüne şerefle ve gururla hizmette bulunduğumuz AK Parti hareketinde yeni görevimiz ile hizmetimize devam edeceğiz. Kurucu Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a ve bizi bu göreve layık gören Başbakanımız Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'a teşekkürlerimi sunuyorum. Hak davada her daim yanımızda olan değerli dostlarımıza, il teşkilatımızın kıymetli üyelerine ve tüm hemşerilerime teşekkürlerimi sunuyorum.”

Törende Cenap Aşcı, Tüfenkci'ye çiçek takdim ederken, Tüfenkci de Aşcı'ya çiçek ve çini bir tabak hediye etti.  Aşcı çiçeği Tüfenkçi’ye Çalık ile birlikte verirken, Tüfenkçi ise çiçeği Özhan ile birlikte Aşcı’ya  verdi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız