SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Her Bir Görüşü Ciddiye Almak Lazım"

0
Güncellendi - 2018-02-19 04:39:14
A- A+ PAYLAŞ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci,  AKP, MHP ve CHP il başkanlarıyla bir araya gelerek, kentin sorun ve talepleri konusunda istişare bulundu.  Toplantıya Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır da katıldı.

Tüfenkci, parti il başkanlarına teşekkür ederek,  hem MHP hem CHP il başkanlarının kongrelerini tamamladığını, AKP'nin de 24 Şubat'ta kongresini yapacağını hatırlatarak, bu vesileyle il başkanlarına görevlerinin hayırlı olmasına diledi.

Türk ekonomisini şoklara karşı dirençli hale getirmek için mücadele ederken, diğer yandanda terör örgütleriyle mücadele verdiklerini ifade eden Bakan Tüfenkci, "Türkiye Afrin'de bir operasyon gerçekleştiriyor. Bu vesileyle tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Biz Afrin'deki operasyonu teröre karşı yapıyoruz. Hiçbir etnik kimliğe karşı veya Suriye'nin toprağında gözümüz olduğu için yapmıyoruz. Her zaman ifade ettiğimiz gibi Türkiye olarak Suriye'nin toprak bütünlüğünü korumadan yana olduğumuzu ifade ediyoruz. Ama sınırlarımızın, topraklarımızın hemen yanı başında bir operasyon yapılmasına izin vermeyiz. Topraklarımızın yanı başında terör yuvalanmalarına ve oraların içerideki terörü besleyen yuvalar olmasına da izin vermedik, vermeyiz, bundan sonra da vermeyeceğiz. Bu anlamıyla biz orada terör örgütlerinin Afrinlilere musallat olmasından kurtardığımızda da Afrin'i Afrinlilere bırakarak kendi topraklarımıza çekileceğiz."

- "Farklı görüşlerin olması da çok doğal”

Önceliğinin Malatya’nın kalkınması, gelişmesi olduğunu belirten Tüfenkci; “Bu anlamda tüm il başkanlarıma verecekleri değerli katkılardan dolayı teşekkür ediyorum. Biz zaman zaman görüşüyoruz ve bu noktada da başkanlarım görüşlerini ifade ediyor. Her biri ayrı siyasi parti olması hesabıyla farklı konularda farklı görüşlerin olması da çok doğal bunu yadırgamamak lazım. Esasında bu farklı görüşlerin bir zenginlik olduğunu da düşünmek lazım ve her bir görüşü ciddiye almak lazım. Başkanların bu anlamda eleştirileri ve katkıları çok önemli. En önemlisi iyi niyet. İyi niyetle yapılan her eleştiri ve katkının mutlaka bir karşılığı vardır. Biz bugün burada Malatya'ya neler yapıldı, yapılmadı, ne yapılması gerekir bu konuda istişare edeceğiz." diye konuştu.

-MHP İl Başkanı Avşar

MHP Malatya İl Başkanı Bülent Avşar, istişare toplantısı için Bakan Tüfenkci'ye teşekkür ederek, önemli olanın ülkenin bekası olduğunu, bu konuda üç siyasi parti temsilcisi olarak kentte birlik ve beraberliği muhafaza edeceklerini bildirdi. Kentin ve Malatyalıların taleplerine ilişkin olarak hazırladıkları dosyayı Bakan Tüfenkci’ye takdim edeceklerini belirten Avşar, “Önemli olan ülkemizin bekasıdır. Ülkemiz bir beka sorunu yaşamaktadır. Bizde ilimizde birlik ve beraberliği muhafaza edeceğiz.” dedi.

-CHP İl Başkanı Kiraz

Hükümette Malatyalı bir bakanın olmasının önemli olduğunu belirten CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, “Sayın bakanımız mütevazi kişiliği ile Malatya’da birleştirici, birlik ruhunu yaşatma gayreti çabası içerisinde oldu. Muhalefet partisi olarak zaman zaman yapılmayanları veya eksik gördüklerimizi  ifade etmekte kendimizi sorumlu hissediyoruz,  Ancak söz konusu kentin sorunu olduğunda bunu iktidar partisiyle de Sayın Bakanımızla da bazen paylaşıyoruz. Dolayısıyla söz konusu bu vatanın birliği ve bütünlüğü ise bu konuda birlikte hareket etme noktasında elimizden gelen çabayı, gayreti saf etmeye çalışıyoruz." diye konuştu.

-AKP İl Başkanı Kahtalı

AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı, Malatya'nın ortak paydaları olduğunu belirterek, farklı siyasi görüşlere sahip olsalar da kent için yapılacak çalışmaları birlikte oturup istişare etmeleri gerektiğini belirterek, “Ülkemiz bu süreçte hem içeride hem dışarıdaki hainlerle mücadele ediyor. Afrin'de mücadele eden kahraman askerlerimiz var. Bu süreç zor ancak 80 milyonun tamamının birlik ve beraberlik içerisinde davranması gerektiği bir süreç. Mesele vatan olduğunda nasıl 15 Temmuz'da bütün milletimiz hep birlikte meydanlara indiyse şu anda da bir milli seferberlik var. Yeni bir Kurtuluş Savaşı, yeni bir İstiklal harbi var. Tüm dünyanın üzerimize geldiği bu dönemde inşallah bizler birlik ve beraberliğimizi daha sağlamlaştırmamız gerekiyor." diye konuştu.

Bakan Tüfenkci’nin siyasi parti il başkanları ile bir araya gelerek istişarede bulunmasının çok önemli olduğunu ifade eden Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Türkiye'nin önemli bir süreçten geçtiğini anlatarak, terörle içeride ve dışarıda mücadele edildiğini, bu süreçte içerdi güçlü ve bir olunması gerektiğini belirtti.

Burhan Karaduman / Yeni Malatya Gazetesi - Malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

14 yorum yapılmış

  • Mustafa Sülü (6 yıl önce)
    Sayin Ticaret Bakaninin Böyle siyasi parti baskanlari ile beraber toplanti yapmasi cok güzeldir.Hepimizin ortak paydasi Malatya ve Türkiyemizdir. Baska bir seye gerek yok saygilarimla
    0
    0
    Yanıtla
  • CcC (6 yıl önce)
    Bizlere Akp söyle yaptı böyle yapıtı diyerek karalıyorsunuz şimdi aynı masaya oturuyorsunuz sayın Bülent bey
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (6 yıl önce)
    çok güzel bir tablo ama saadet ve büyük birlik de davet edilmelidir
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (6 yıl önce)
    Her.konuda.malatyayi.seviyorsaniz.birlik.olun
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (6 yıl önce)
    Seçim yaklaşınca savaş baltaları yine çıkarılır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali 44 (6 yıl önce)
    Nasıl oldu da bir araya gelindi,sabahtan akşama ben milliyim sen değlisin,nutukları atılıyor,inşallah altından bir bit yeniği çıkmaz. Ayrıca,davranış çok doğru,insanların kutuplaştırılmasından iyidir.Her zaman böyle davranırlarsa inandırıcı olabilirler.Aksi halde vay halimize,öküz altında buzağı arar dururuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Harbimalatyalı (6 yıl önce)
    Sayın bakanın malatyaya geliş ve gidişlerde kullandığınız beyler deresi viyadüğünün halini görüyorsunuz.Bu köprünün dolgu şeklinde aralara su geçişi için borular yatırılarak ve daha geniş bir şekilde yapılması gerekmez mi.Doğu illerinin geçiş yolu tehlikeli gibi.. İlgilenilmedi lazım.Saygılarla.
    0
    0
    Yanıtla
  • güçlü türkiye (6 yıl önce)
    iyi parti il başkanı ömer sezai altaş nerde ayrımcalık var burda saadet partisi il başkanı nerde
    0
    0
    Yanıtla
  • İyi parti il başkanı üstünüzden uzak girip olmuş evde yatıyormuş sevenlerine seçmenlerine sevgilerini göndermiş, saadet partisi il başkanı adresi bulamamış , gelmek için sabah evden çıkmış evdekilere ben bakanla kahvaltıya gidiyorum beni soran olursa evde yok diyin diyede tembih etmiş, demek gelmemiş.
    0
    0
    Yanıtla
  • adiyamanli muhammed (6 yıl önce)
    Sayın bakanım işsizlik sorununu cozun nişana kadar iş bulamasam malatyayi terkedecem yetti artık iş bulsakta sigorta yok guvence yok günlük 30 40 TL'ye eleman çalıştırıyorlar 12 13 saat
    0
    0
    Yanıtla
  • Erol (6 yıl önce)
    Aferin.Hoşumuza gitti.
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Sinan Öztan (6 yıl önce)
    Sorunların ele alınarak ilimizin gelişmesi için görüşler farklı olsada bir araya gelerek ortak görüş etrafında kenetlenme açısında bu tür toplantılara her zaman ihtiyaç vardır.Bu açıdan başta sayın Bakanımız olmak üzere parti İl Başkanlarına ve B.Şehir Belediya Başkanımıza teşekkür ederim.
    0
    0
    Yanıtla
  • adiyamanli Ramizan (6 yıl önce)
    Malatyanın Mucitleri bir araya gelmiş.Emeklinin indirim kartını iptalden sonra ne yumurtlacaklar acaba
    0
    0
    Yanıtla
  • Zafer Demir (6 yıl önce)
    Hasan çelebi Demir Madenleri Sivas Divrigi ne taşınıyor;Yüzyıllık HASANÇELEBİ DEMİR MADENLERİ İŞLETME TESİSLERİ iptal ediliyor.Bu konuda İl Başkanlarının,Bakanımız ne diyor merak ediyoruz.
    0
    0
    Yanıtla