SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tüfenkci Partili Kadınlarla Bir Araya Geldi

0
Güncellendi - 2016-03-12 02:28:08
Tüfenkci Partili Kadınlarla Bir Araya Geldi
A- A+ PAYLAŞ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, AKP Malatya Kadın Kolları tarafından organize edilen programa katılarak, AKP'li kadınlarla bir araya geldi.

Kernek Şelalesi Restaurant’ında AKP Malatya Kadın Kollarının düzenlediği kahvaltı ve istişare toplantısına Gümrük ve Ticaret Bakanı Bület Tüfenkci, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, AKP Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, AKP Malatya Kadın Kolları Başkanı Aynur Oğuzhan ve kadın kolu üyeleri ile partililer katıldı.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı ve kadınların toplumdaki önemine değindi. Tüfenkci, “Gerçekten kadınlarımız hem bu davanın hem de Türkiye’nin kalkınmasında, gelişmesinde çok önemli roller üstlenmişlerdir. Bu rollerin kendilerine yüklediği sorumluluğu aynı zamanda anne olmanın, eş olmanın, hayat mücadelesi veren bir insan olarak bütün bu hayatın yükünü kaldırmaya çalışırken dünyadaki, Türkiye’deki, ilindeki, çevredeki sorunlara da duyarsız kalmayan insanlar olarak gerçekten sizlere teşekkür ediyoruz. Bizler elbette ki ayrımcı bir felsefenin yanında değiliz. Türkiye yeni bir hamlenin, yeni bir başarı hikayesi yapmanın başında ve bunun mücadelesini veriyor. Bir yandan terörle mücadele ederken bir yandan açılan çukurları kapatmaya çalışırken oradaki esnafımızı ayakta tutmaya çalışıyor. Bir yandan terörün pençesinde esir düşen çocukları, annelerimizi, bacılarımızı o esaretin, o terörün baskısından kurtararak özgürleştirmenin mücadelesini veriyor. Milli gelirimizi nasıl artırırız, bir gencimize nasıl bir iş bulabiliriz, aş bulabiliriz, nasıl bir istihdam oluştururuz onun mücadelesini yapıyoruz. Onun için de 64. Hükümet olarak gece-gündüz demeden başata Başkanımız, Cumhurbaşkanımız olmak üzere ülke ülke, il il gezerek hem ihracatımızı artırmaya hem de üretimimizin artırmanın yapısal reformlarını yapmanın hesabı içerisindeyiz. Ancak gündem o kadar yoğun ve o kadar hızlı değişiyor ki terör bu ülkeyi esir almak için korku, panik, endişeye sevk etmek adına her türlü melaneti yapıyor. Bu terörü kınamayanlar, bu insanlık suçunu kınamayanlar mecliste sözde hükümetimiz ve devletimizden hesap sormaya kalkıyor. Bizim her zaman olduğu gibi birliğe beraberliğe ihtiyacımız bulunuyor. Yeni bir sıçrama hamlesine ihtiyacımız var. Bir değişimi dönüşüme ihtiyacımız var. Bu değişim ve dönüşümü yaparken biz yapısal reformlardan asla vazgeçmiyoruz. Ama 1 Kasım’dan önce bu millete ne vaat etmişsek onu gerçekleştirme adına da gece gündüz demeden çalışıyoruz. Bugün geldiğimiz noktada 1 Kasım seçimlerinde halkımıza vaat ettiğimiz sözlerin yüzde 80’ini yerine getirdik. Yapısal reformlarında yüzde 50’den fazlasını yasa tasarıyla beraber Meclis’e sevk etmiş durumdayız. 6 aylık bu periyot içerisinde de vaat ettiklerimizin tamamını hayata geçirmiş olacağız” diye konuştu.

“BU SIÇRAMANIN İLK BASAMAĞI İSE YENİ BİR ANAYASA”

Yeni anayasa hakkında konuşan Tüfenkci, yeni bir sıçrama yapılması gerektiğini, bu sıçramanın ilk basamağının ise yeni bir anayasa olduğunu kaydetti. Tüfenkci, “Biz darbe anayasalarıyla yönetildiğimiz sürece bir yeri tamir ederken diğer yeri patlatıyoruz. Onun için 1 Kasım’dan sonra çıkan tablo hepimizi sevindiren bir tablodur. Bu parlamento ilk defa bir sivil anayasa yapma şansını da böylelikle yakalamış durum da ve bu parlamentonun en büyük görevlerden den bir tanesi de bu anayasanın hayata geçirilmesidir. Bununla ilgili anayasa uzlaşma komisyonu kuruldu. Ama maalesef her zaman olduğu gibi CHP’nin uzlaşmaz tavrı ve anlaşılmaz tavrı nedeniyle de CHP masayı devirdi. İnşallah bundan sonra masada kalanlarla beraber, kimse kalmazsa bile AK Parti tek başına da olsa bu millete yeni bir anayasa getirmeye çalışacaktır. Eğer bizimle beraber bu anayasanın değişmesi gerektiğini savunan siyasi partiler samimi ise parlamentoda zorlanmadan bu anayasa değişiklik tasarısını milletinin önüne gelir. Türkiye parlamenter sistemle gelebileceği en iyi noktalara geldi. Ama sizlerde görüyorsunuz bir maddenin mecliste geçmesi 3 saati buluyor. Biz artık hızlanmak istiyoruz. Dünya artık hızlı bir şekilde değişiyor. Biz bu dönüşüme ayak uydurmak zorundayız. Teşkilatlarımız her zaman olduğu gibi üzerine düşün görevlerini yerine getiriyorlar” sözlerini kaydetti.

Bakan Tüfenkci, yapılacak hizmetlerin Malatya’ya layık olması gerektiğini belirterek, “Malatya’yı geliştirirsek ve Malatya’nın olan potansiyelini 2 ve 3 kat artırırsak esasında Türkiye’nin potansiyelini de artırmış oluruz. Malatya Türkiye’nin ortalamasıdır. Malatya’nın gelişimine baktığınızda esasen Türkiye’nin gelişimini görmüş olursunuz. Dönüşümü de görmüş olursunuz. Onun için biz Malatya’da daha çok istihdam sağladığımızda daha çok gencimize iş bulduğumuzda Türkiye’deki yatırımların da bu oranda artığını göreceksiniz. Biz teşkilatlar olarak dün nasıl koşturuyorsak bugün de o şekilde koşturmamız lazım. Bu millete hizmet etme görevimiz bulunuyor” diye konuştu.

Kahvaltıda kısa bir konuşma yapan AKP Malatya Kadın Kolları Başkanı Aynur Oğuzhan, Bakan Bülent Tüfenkci ile uzun zamandır kahvaltı programı düzenlemek istediklerini ancak kahvaltının bugüne kısmet olduğunu kaydetti. Programda konuşan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak konuşmasına başladı. Malatya’da büyük bir heyecanın olduğunu söyleyen Çakır, “Bakanımızın Türkiye’de yapmış olduğu hizmetler ne kadar önemliyse ilimize sağladığı katkılar da bizim için, Malatya için gerçekten çok önemli. Malatya’da yaptığımız ve yapacağımız çalışmalarla ilgili bir sunum yapacağız. Bakanımızdan yine desteğini isteyeceğiz. Malatya için çok önemli bir süreç bu. Bütün kurumlarıyla hep birlikte Malatya’ya hizmet noktasında bu fırsatı iyi değerlendireceğiz” dedi.

AKP Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, AKP Malatya Kadın Kolları tarafından organize edilen programa katılan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’ye teşekkür etti. Kahtalı, “Bülent Tüfenkci, Türkiye’de Bakanlar Kurulu’nda 25 bakandan ve bir başkandan oluşan icra kurulunun en tepesinde ve en önemli bakanlığı tebliğ etmekte. Bakanlığımız, tüm ihracat ve ithalatta ülkemizde olan bütün ticaretin tamamında sorumluluğu olan gerçekten büyük bir bakanlık. Sorumluluğu çok ağır ama bizler de kendisiyle gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

BATTALGAZİ BELEDİYESİ'Nİ ZİYARET..

Bu arada Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, beraberinde Vali Süleyman Kamçı, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı ve bazı kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile birlikte Battalgazi Belediyesi’ni ziyaret etti. Battalgazi Belediyesi Çok Amaçlı Toplantı Salonu’nda Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’ye Battalgazi Belediyesi’nin faaliyetleri hakkında bilgiler veren Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Malatya’nın bir Bakanının olması Malatya’mızın yıllardır beklediği bir özlemdi. Sayın Bülent Tüfenkci bey ile bu hasretimizi giderdik. Bu özlemimizin gerçekleşmesinde bize bu onuru yaşatan hükümetimize, Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımıza buradan şükranlarımızı sunuyoruz. Sayın Tüfenkci’nin Malatya’da bakan olması, Malatya siyasetçisi, bürokratının özgüveninin yanında Malatya’ya bundan sonra hizmet akışının daha hızlı olarak Malatya ile buluşacağının kaçınılmaz bir sonudur. Netice itibariyle bizim bu süreç içerisinde bakanımız Bakanlar kuruluna girmesinden sonra bürokrasi kapıları kendiliğinden açılan, kendiliğinden bize hizmet sunma noktasında bir gayret içinde olduğunu gördük. Bu anlamda sayın bakanımıza müteşekkir olduğumuzu, şükranlarımızı belirtmek istiyoruz” dedi.

Başkan Gürkan, belediyenin faaliyetlerine dikkat çekerek, “Geçtiğimiz 23 ay içinde hem yeni bir belediye olması, kurumsallaşması, aidiyet olgusunun gerçekleştirilmesi gündüz 500 bin, gece 300 nüfuslu bir ilçeye hizmet vermesi hakikaten kolay bir hadise değildir. 23 ay gibi kısa bir zaman içerisinde yüzyıllık bir belediyede hangi araç gereçler varsa, onların alınması, birde homojen bir yapı içinde olmayıp, 8 ayrı binada bu hizmeti kurumsallaştırarak aidiyet olgusu içinde sunulması kolay bir hadise değildir. TSE nezdinde bölgesinde tek belgelendirilmiş belediyedir. Hastanemiz ile ilgili sayın bakanımızın çok ilgili olduğunu biliyorum. Hastanemizin proje ihalesi yapıldı. İnşallah 200 yataklı modern bir hastaneye Battalgazi’miz kavuşacaktır” diye konuştu.

Yeşil Kuşak Projesi’ne değinen Başkan Gürkan, “Yeşil Kuşak ile ilgili çalışmaları sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız zaten Hürriyet Parkı’na başladı. Bizde aşağıda Devlet Su İşlerinin yerinden başladık. 34 dönüm bizim çalıştığımız alanda, diğer tarafta Atatürk Kız Lisesi ile ilgilide biz gereken yazılarımızı yazdık, sanıyorum sayın Valimizde olumlu bakıyor, Bakanlığa sunulması noktasında ifade edildi. Bakanlığa sunulması takdirde yer tahsisi yaptık. 24 derslikli okulun yerine 34 derslikli okul yapacağız. Bunu da belediye olarak taahhüt ettik. Gerek işadamlarımız, gerekse kendi imkanlarımızla gerçekleştireceğimizi düşünüyorum.44 dönüm olan stadyumun yerinin de biran evvel Yeşil Kuşak’a devredilmesi ve Sanat Okulunun yeri ile ilgilide Yimpaş’ın olduğu yerde 38 dönüm bir alanı oraya tahsis ettik. İnşallah o süreci kısa zamanda tamamlayarak Malatya’nın Yeşil Kuşak Projesi çerçevesinde özlem duyduğu Şehir Parkı gerçekleştirmesi anlamında gerek Büyükşehirimiz, gerek Yeşilyurt Belediyemiz, gerek teşkilatımız, sayın Bakanımız ve Valiliğimizle birlikte el ele vererek Malatya’nın özlediği Şehir Parkı ile eski Yeşil Malatya’ya kavuşturacağız” ifadelerini kullandı.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ise, Malatya’da güzel çalışmaların yapıldığını belirterek, “Bugüne kadar yapmış olduğunuz başarılı çalışmalarınızdan dolayı Başta Başkanımız olmak üzere hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Şuna inanmamız lazım. Biz buralarda proje ürettiğimiz zaman Ankara’da bunu bu dönem gerçekleştirebilecek durumdayız. Gerek milletvekillerimizle birlikte, gerek teşkilatlarımızla, gerek belediye başkanlarımızla bunu başarabilecek güçteyiz. Onun için Malatya’nın geleceğine yönelik projeleri çekinmeden yapabiliriz. Bunları takip edebiliriz. Gerçekleşir yada gerçekleşmez ama emin olun bir çok projemiz bu dönem hayata geçebilir. Malatya AK Parti’nin misyonuna kurulduğundan bugüne kadar çok ciddi destek verdi. Battalgazi ilçemiz her daim destek verdi. Selahattin Başkanın gerek Eski Battalgazi, gerek yeni Battalgazi’de yaptıkları, Yeşilyurt belediyemizin yapmış oldukları ve onun üzerinde Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımızın Belediyecilik anlamında yapmış olduğu hizmetler inanın gittiğimiz diğer illerle mukayese ettiğimizde farkını görebiliyoruz. Hele hele AK Parti’nin dışındaki belediyelere baktığımızda o ilin de kalkınmadığını görüyoruz. Gidin Mersin’e nüfus ve ölçek olarak bizden çok daha büyük olmasına rağmen şehircilik açısından Malatya oralara fark atıyor. Gidin Adana’ya aynı şekilde. 20 yıl önceki Adana ile şimdiki Adana’yı kıyasladığınızda 20 yıl önceki Malatya ile şimdiki Malatya’yı kıyasladığınızda Malatya’nın Belediyecilik ve şehircilik anlamında çok fark attığını görürsünüz. Buna İzmir de dahil. İzmir’de AK Parti iktidarının çok ciddi katkısı olmasına rağmen İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İzmir’in belli bölgelerinin dışında yaptığı hizmetleri arar haldeler. Bizler birlik ve beraberliğimizi devam ettirdiğimiz süre içinde ve AK Parti’nin insana hizmet noktasındaki çalışmalarını esas alarak, insanı öncelediğimizde, Malatyalı hemşerimizle gönül bağımızı koparmadığımız sürece, bu hizmetler katlanarak devam edecek” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’ye halı hediye etti.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, daha sonra Battalgazi Belediyesi makamına geçerek burada Başkan Gürkan’dan brifing aldı.

iha- Bülten

AK PARTİ MALATYA KADIN KOLLARI, İSTİŞARE TOPLANTISI DÜZENLEDİ. (ERDAL AKBUĞA/MALATYA-İHA)

78e2565a-2b82-4b07-ad30-7267d1079b1d

54d20269-7a4c-451a-80ed-81303c38ea45

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • ali toy (8 yıl önce)
    Sayın Bakanım Çalışmalarınızda başarılar dilerim. Allah cc Yardımcınız olsun.Ali Toy Malatya
    0
    0
    Yanıtla
  • ali toy (8 yıl önce)
    Değerli Cumhurbaşkanımızın Başbakanlığı Döneminde 2 Ağustos 2013 tarihinde kanunlaşan ve 6495 sayılı kanunda Sınıf değiştirerek görev yapanlar Müracaatlarına gerek kalmaksızın Çalıştığı kurumda Evrakları Vazife Mağlüllü olarak düzenlenir hükmü olmasına rağmen Emniyet Genel Müdürlüğü ile sosyal Güvenlik Kurumu 172.050.tl hakkımı vermedi. Kanunları hiçe sayan bir anlayış var yüzde 41 engelliyim.
    0
    0
    Yanıtla