SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tüfenkci'ye Kutlama Ziyaretleri

0
Güncellendi - 2016-05-25 14:45:45
Tüfenkci'ye Kutlama Ziyaretleri
A- A+ PAYLAŞ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, aralarında Malatya Büyükşehir Başkanı Ahmet Çakır, AKP Malatya İl Teşkilatı Başkanı Hakan Kahtalı, AKP kadın ve gençlik kolları başkan ve üyelerinin olduğu heyetle Bakanlıkta gerçekleştirilen kahvaltıda bir araya ageldi. Kahvaltı sonrasında konuşan Bakan Tüfenkci, kongre sürecinde verdikleri destekten dolayı Malatyalı hemşehrilerine teşekkür etti.

Bakan Tüfenkci, geride bırakılan AKP kongre sürecini değerlendirerek, “1 Kasım seçimlerinden zaferle çıkmış, milletin yüzde 50’ ye yakın teveccühünü almış teşkilatlarımız 6 ay sonra olağanüstü ikinci bir kongreye gidiyor. Sessiz, gürültü koparmadan partisine ve Türkiye’ye zarar vermeden yeni bir değişime ve yola girmiş oluyor. Bu azımsanmayacak bir başarı öyküsüdür. Bunun temelinde şu vardır: Bu davanın bu hareketin lideri Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. Kendisinin gösterdiği istikamette teşkilatlarımız, delegelerimiz, milletvekillerimiz, bakanlarımız, milletimiz güven içerisinde değişim ve dönüşümleri gerçekleştiriyor.” dedi.

AKP'nin yaşamış olduğu kongre sürecinin başarı öyküsü olduğunu, hiçbir çalkantı olmadan vakur ve parti disiplinine yakışır bir şekilde genel başkan ve kadro değişikliğine gidildiğini söyleyen Bakan Tüfenkci, “Bakın bir muhalafet partisi mahkemelerde kongre yapmak için aylardır uğraşıyor. Oysa AK Parti’de kendisine yakışır bir şekilde görevini ifa eden bir genel başkan ve başbakan huzuru kalp ile görevi bir başka arkadaşına devrediyor.” şeklinde konuştu.

Bakan Tüfenkci Türkiye’nin önemli bir süreçten geçtiğine işaret ederek, aynı hareket ve davanın devam ettiğini yalnızca, bu davaya hizmet eden kadrolarda bir değişim yaşandığını söyledi.

Bakan Tüfenkci yeni dönemde, üzerinde durulması gereken en önemli konulardan birisinin sistem sorunu olduğuna dikkati çekerek, “Cumhurbaşkanımızın halk tarafından seçilmesinden bu yana bir sistem yanlışlığı vardır. Gelinen bu nokta da sistem sorununu göstermesi bakımından önemlidir. Bu sorunu ortadan kaldırmak için anayasamızda değişiklik yaparak ya partili bir Cumhurbaşkanını getirmek ya da başkanlık sistemine geçmek gerekiyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Tüfenkci, hükümetin öncelikli hedeflerinden birisinin terör belasını ortadan kaldırmak olduğunu dile getirerek terörle mücadelede hayatını kaybeden tüm vatandaşlara ve güvenlik güçlerine Allahtan rahmet diledi.

Diğer önemli bir noktanın da ekonomi olduğunu belirten Bakan Tüfenkci, “Ekonominin üretime dayanması, üretilenin adil bir şekilde bölüşülmesi, ihracatımızı artırmak, yeni pazarlara açılmak, yeni pazarlara uygun üretim sağlamak ve Türkiye’yi daha da büyütmeye yönelik çabalarımız devam edecektir.” dedi.

AKP’nin kuruluşundan bu yana gücünü milletten aldığını ve almaya devam edeceğini vurgulayan Bakan Tüfenkci, “Bazıları algı üzerinden siyaset yapabilir, bir bardak suda fırtınalar koparabilir, basın üzerinden bakan götürebilirler. Ama önemli olan halka dayanmak, halkın gönlünde yer etmektir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bize öğrettiği en önemli şey budur. AK Parti kuruluşundan bu yana halkla irtibatını kesmemiştir.” ifadesine bulundu.

Bakan Tüfenkci konuşmasına şöyle devam etti:

“Oyunlar oynansa da, siyaseti dizayn etmeye çalışsalar da kaderde ne varsa o olur. Bu geçici zaman dilimi içinde birbirimizi üzmeden, birbirimizin elini tutarak ilerlemeliyiz. Bu makamlar fanidir. Bu makamlar uğruna birbirimize kumpas kurmaya, çelme takmaya gerek yoktur. Makamların sahibi millettir. Makamların gelip geçici olduğunu bilmek lazım. Kaderde ne varsa onu görürüz. Önemli olan birlikte hareket edebilmektir. Bu dava, bu hareket büyürse hepimiz büyürüz.”

Takım küme düşerken içimizden birisinin gol kralı olmasının bir önemi yoktur

Malatya’nın siyaset arenasında hak ettiği yeri aldığını söyleyen Bakan Tüfenkci, “Takım küme düşerken içimizden birisinin gol kralı olmasının bir önemi yoktur. Önemli olan takımı şampiyon yapabilmektir. Malatya teşkilatları hep takım halinde şampiyonluğa oynamıştır. Bundan sonra da o şekliyle devam eder inşallah.” dedi.

Bakan Tüfenkci, AKP Genel Başkan Yardımcılığına getirilen Öznur Çalık’ı da kutlayarak, bunun Malatya’ya olumlu yansıyacağını, hep beraber hayırlı işler yapacaklarını dile getirdi.

Kahvaltıda konuşan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, yeni süreçte Malatya’dan Bakan ve Parti Genel Başkan Yardımcısının olmasının Malatya adına sevindirici olduğunu söyleyerek, “Bakanımızın büyük bir performans göstermesi Malatya adına gurur vericidir. Malatya bunu büyük bir özlemle bekliyordu. Yeni süreçte, hem yerel yönetim olarak hem de teşkilat olarak Bakanımızın bizlere katmış olduğu heyecanla daha aktif çalışacağız.” şeklinde konuştu.

AKP Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı da, Bakan Tüfenkci’nin tekrar bakanlar kurulunda yer almasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Malatya ilimize hem bakanlık hem de genel başkan yardımcılığı tevdi edilmesinden dolayı başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’a teşkilatım adına en kalbi duygularımla şükranlarımı sunuyorum. 6 aylık süreç içerisinde Sayın Bakanımızın üstün performansı, çalışmaları ve gayreti, Sn. Cumhurbaşkanımız nezdindeki itibari bir kez daha teyit edilmiş oldu.” dedi.

Kahvaltı sonrasında Bakan Tüfenkci Malatyalı heyeti makamında ağırladı. Heyet ile görüşme toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Bülten- Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com- 

b2

b1

b5

b3

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • hasan yıldırım (7 yıl önce)
    Sayın Bakanımız Gururumuz Bülent Tüfengçi beyi tebrik ediyorum ,Başarılarının aratarak devam etmesini Cani gönülden niyaz ediyorum Saygılarımla Hasan Yıldırım
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Ali GÜLER (7 yıl önce)
    SN:Bakanım bület TÜFENKÇİ beye hayılı olmsını diler saygılarımı sunar malatya lı olarak göğsümüzü kapartmış olup malatyadan bir bakanımızın çıkması bizim çok önemli sizden bakanımız olarak 2 yıldır yazmıiş olduğum konak bahçebaşı mah.yardımsever sokak 20 kişiden imza topladık verdiğimiz halde bu hizmeti getirmiyorlar bize yardımcı olmanızı arz ediyoruz.BAKANIM
    0
    0
    Yanıtla
  • memet (7 yıl önce)
    Bakan dediğin böyle olur aradığın zaman ulaşabiliyorsun geçen gün kendilerini aradım telefonumu açtı :D halimi hatrımı bile sordu sağolsun sıkıntılarımı dinledi aradan 2 gün geçti sagolsun danışmanı beni aradı Allah Bakanımızdan razı olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Katiliyorum sana. Tebrik icin aradim bizzat kendisi cikti ve direk ismimi soyleyerek acti. Gercektende halkin yaninda olan halktan biri. Kibirlenme ve boburlenme yoktur. Isim verecegim. Sayin mustafa sahin i aradim 4_5 saat sonra donmustu. Oznur hanimi aradim ama telefonum mesgule atildi. Sonrada ulasamadim. En dogru tercih yapilmistir. Hic bir dernegin emrinde olamayan bir insan. Bu sevindirici. Tebrikler sayin bakanim
    0
    0
    Yanıtla
  • Helal olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (7 yıl önce)
    Bazı vekiller aday olduğunda onları özel olarak havai fişeklerle karsilayanlarda orada.onları da biliyor sayın bakan
    0
    0
    Yanıtla
  • Sermet (7 yıl önce)
    Ilk 5 e bile giremez diyen kutsal ekip orada. Bakanim siz bizden iyi biliyorsunuz.
    0
    0
    Yanıtla