SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Tuhaf Benzetmeler Yaptılar!"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:30:22
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediye Meclisi, Kasım ayı olağan toplantısı Belediye Meclis Salonu’nda yapıldı. Belediye Başkanı Ahmet Çakır Başkanlığında ve üyelerin katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda gündemdeki ve gündem dışı verilen maddelerin görüşülerek karara bağlandı.

Gündem dışı verilen önergelerin okunup yapılan oylama sonucu gündeme alınan maddeler ile başlayan toplantı, bağımsız meclis üyesi Mehmet Moran’ın Beylerderesi viyadüğünün (köprüyolu) açılması ile atıl hale gelen eski yolun olası afet ve kriz durumundan etkilenmemek için işler hale getirilmesi yönündeki önergesi okundu. Önerge ile ilgili olarak söz alan bağımsız üye Moran “ Dün yaptığınız Trombüsle ilgili basın açıklamasından sonra bazı AKP’li ve muhalefet üyelerini aradım. Çok tuhaf benzetmeler yaptılar ve konu ile ilgili bilgilerinin olmadığını söylediler. Muhalefet üyeleri neyse de, kendi grubunuzda ki arkadaşlarınızı da bilgilendirmediğinizi üzülerek öğrendim” deyince Başkan Çakır, araya girerek “Ulaşımla ilgili çalışmalarımız uzun süredir devam ediyor ve her aşamada da gerek kamuoyunu gerekse de Meclis üyeleri arkadaşlarımızı bilgilendiriyoruz. Buna rağmen bazı arkadaşlarımızın bilgisi yoksa o üyelerin alakasızlığından kaynaklanıyor demektir” dedikten sonra “ Belediye olarak yapım aşamasında veya taslak aşamasında olan yüzlerce projemiz var. Sadece ulaşım projesi değil, isteyen arkadaşlarımız gider bu projelerle ilgili ayrıntılı bilgi alabilir” diye konuştu. Yapılan tartışmalardan sonra önergenin gündeme alınması AKP’lilerin oyları ile reddedildi. 

Gündem maddelerine geçildi. 2013 Mali Yılı Belediye Bütçesi ile 2013 yılı Belediye ücret tarifeleri ayrı ayrı oylanarak kabul edildi. 2013 Mali yılı tahmini bütçesi 345 milyon 568  lira olarak kabul edildi.

Kent Konseyi Olağan Genel Kurulu’nda alınan, Devlet Hastanelerinin sağlık alanı olarak hizmet vermeye devam etmesi ve Kuzey Çevre Yolu açılış çalışmalarının hızlandırılması yönündeki kararları Meclisin bilgisine sunulduktan sonra, taksi durakları yerlerinin belirlenmesi ve revize edilmesini konu edinen yeni T Plakalı Ticari Taksi Yönetmeliği kabul edildi. 

91.000 Dev öğrenci okulunun arkasında yapılmış olan üst geçite Şehit Yüzbaşı Gökhan Ertan ve Sancaktar Mezarlığının önünde yapılacak olan üst geçide ise Şehit Yarbay Mikdat Şamdancı ismi verilmesi oybirliği ile kabul edildi. 

İmar Maddeleri

Gündemin imar maddeleri arasında bulunan bazı maddeler ret edilir ve ertelenirken bazı maddelerde kabul edildikten sonra gündem dışı verilen ve mülkiyeti Belediyeye ait Yeşiltepe’deki spor kompleksinin Malatyaspor’a tahsisi, Mülkiyeti Belediyeye ait Yaka Mahallesi sınırları içerisinde bulunan (Galericiler sitesi) sosyal tesisin satılması için encümene yetki verilmesi kabul edildikten ve önümüzdeki toplantının 5 Aralık’ta yapılması kararlaştırıldıktan sonra Kasım ayı olağan toplantısı sona erdi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız