SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tuhaf İşler!

A- A+ PAYLAŞ

Belediyenin yeni binasına taşınmasından sonra, “Kent Müzesi” için düşünülen ve bu amaçla tescil talebinde bulunulan eski Belediye binasını, gece yarısı ani bir kararla yıkmaya girişen, birkaç saat engellendikten sonra “Ankara’daki bazı dostlarını”devreye sokarak, son engelleri de ortadan kaldırıp yıkan Belediye Başkanı Cemal Akın’ın şimdiki hedefinin de, aynı ada üzerindeki “Esenlik Market 2” olduğu öğrenildi. Görev süresinin bitimine 1.5 ay kalan Akın’ın, o civarda yeni bir yer bulunmasına ya da alternatif bir çözüme zaman tanımadan yıkma kararında olduğu “Market 2”nin yıkılmasının, hemen yakın çevrede yer alan diğer marketler için büyük bir pazar yaratacağı ve bu marketlere yarayacağı öne sürülüyor.

ENCÜMENDEN KARAR ALINMIŞ..
Görevinin bitmesine kısa süre kala, Belediye binası ile market, banka ve emekliler parkının da bulunduğu 22 dönümlük alanla ilgili “radikal” kararlar almaya başlayan Akın, kendisinden sonra gelecek başkanlar için bu alanı tam anlamıyla “sorun” haline getirme konusundaki kararlılığını sürdürüyor.

Buradaki banka şubesinin kamulaştırılmasıyla ilgili hiçbir işlem yapmayan ve bu bina kaldırılmadıktan sonra bu alanın kent meydanı olarak düzenlenmesine ilişkin yapılabilecek herhangi bir projenin “tam” olamayacağı eleştirileri getirilen Akın'ın, belediye encümeninden marketin yıkımına ilişkin de bir karar çıkarttırdığı bildirildi.

AKP’nin belediye başkan adayını değiştirebileceğine ilişkin umudunu, geçtiğimiz hafta sonunda Ankara’da AKP’nin il ve belediye başkanlarının çağrıldığı toplantıda aldığı havayla “bütünüyle yitirdiği” öne sürülen Akın’ın, döner dönmez marketin yıkımı ile ilgili çaba sarfetmeye başladığı öğrenildi.

Malatya Belediyesi’nin “örtülü ödenek” olarak kullandığı, başta Malatyaspor kulübü olmak üzere birçok faaliyete maddi katkı sağladığı, çok sayıda kişiye iş olanağı sağlayan Esenlik Şirketi’nin geçen yılki cirosunun 19 trilyonluk kısmını elde ettiği “Market 2”nin yıktırılması girişiminde bulunan Akın’ın, kendisinden sonra gelecek belediye başkanına da “ciddi anlamda gelir kaybına uğramış” bir Esenlik Şirketi bırakmayı hedeflediği iddialar arasında yeralıyor. Market 2'nin, kapatılmasının Esenlik Şirketi'ne "büyük bir darbe" olacağı da ifade ediliyor.

Banka binasının meydan amacıyla kamulaştırılmaması halinde, marketin yıkımının hiçbir yarar sağlayamayacağı, kaldı ki banka sorununun halledilmesi halinde, belediyenin bünyesindeki bir birim olan Esenlik Şirketi’nin söz konusu marketinin yıkımıyla ilgili hiçbir sorun çıkmayacağı, ancak belediye başkanı Akın’ın bankayla ilgili girişimler yerine, öncelikle marketi de ortadan kaldırmayı hedeflediği iddia ediliyor.

Esenlik Şirketi ile Belediye arasında, bu yerin kira sözleşmesine göre, önceden ihtarda bulunulmaması halinde kiranın devam edeceği koşulunun bulunduğu, bu koşula göre şirketin 2009 yılı kirasını da belediyeye yatırdığı öğrenildi. Sözleşmenin bir başka maddesinde ise, çok acil ihtiyaç olması halinde, belediyenin ancak buranın boşaltılması ihtarında bulunduktan itibaren 60 gün içerisinde yeri teslim alabileceği, bütün bunları bilmesine karşın Akın’ın şirkete baskı yaparak burayı boşalttırıp yıkmak istediği kaydediliyor.

KİMLERE YARAYACAK?
Kent merkezinde yeralan ve 75 kişinin istihdam edildiği Esenlik Market 2’nin, o civarda alternatif bir yer bulunmadan yıkılması halinde, bunun çevredeki marketler için çok büyük bir avantaj olacağı, marketin müşteri potansiyelinin tamamen özel kişi ve kuruluşlara ait marketlere yöneleceği, Akın’ın yıkım kararıyla aslında bu tür marketlere büyük katkı sağlayacağı iddialar arasında yeralıyor.

Esenlik Market 2’nin yakın bir yere taşınması ile ilgili olarak şirket yöneticilerinin araştırmalar yaptıkları, ancak düşünülen yerlerin mevcut kiracılarının, bu acil ihtiyaç durumu nedeniyle, şirketten “çok astronomik hava parası” talep ettikleri, bunu da şirketin ödemesinin söz konusu olmadığı belirtiliyor.

29 Mart’ta yapılacak olan seçimlerde işbaşına gelme şansı yüksek olan bazı adayların, bu marketin bulunduğu alanla ilgili düşüncelerinin olduğu, ancak hiçbirinin bu marketin bölgedeki faaliyetinin kesintiye uğratılmasını ya da tamamen sonlandırılmasını istemedikleri ifade ediliyor.

Yıkılan belediye binasıyla ilgili ortaya belediye kaynaklı çeşitli spekülatif haberlerin atılması ve böylece binanın yıkımına “kılıf hazırlanması”nın ardından kendisini başarılı sayan mevcut belediye yönetiminin, marketin yıkımı konusunda ters düştükleri Esenlik Şirketi yönetimine de büyük baskı yaptıkları, hatta “tahliye edilmediği takdirde, içerisindeki malzemelerle marketin yıktırılacağı” tehditlerinin dahi savrulduğu iddialar arasında yeralıyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız