SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TÜİK 86. Yılını Kutluyor

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:28:02
TÜİK 86. Yılını Kutluyor
A- A+ PAYLAŞ
 
Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı'nın (TÜİK) 86. kuruluş yıldönümü ve “Türkiye İstatistik Gününü” dolayısı ile TÜİK Malatya Bölge Müdürlüğü tarafından bir açıklama yapıldı. 
 
TÜİK Malatya Bölge Müdür Vekili Erol Akmil tarafından yapılan açıklamada, " Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder  Atatürk’ün çağdaş bir ülke için istatistiğin önem ve öncelliğinin bilinci içinde verdiği talimatla 1926 yılında Merkezi İstatistik  Dairesi kurulmuş, modern anlamda bilimsel ve temel ilkelere bağlı olarak istatistik  hizmetlerinin yürütülmesi belli bir uzmanlık kuruluşunun sorumluluğuna verilmesinin  86.  yılına ulaşmanın mutluluk ve onurunu taşımaktayız." denildi. 
 
"İletişim Çağında Değer Kazanmıştır"
 
Akmil, açıklamasına şöyle devam etti; " Bugün Türkiye İstatistik Kurumu 86 yıllık geçmişiyle ülkemizin en önemli kurumları  arasında yer alırken teknoloji, ekonomi, bilim ve toplumsal konularda ihtiyaç duyulan bilgileri,  güncellik, güvenirlilik ve açıklık ilkeleri ışığında derleyerek Devletin sağlıklı kararlar almasına  katkılar sağlamış, üzerine düşen görevi yerine getirmiş ve getirmeye de devam etmektedir. Çağımızın bilim, teknoloji ve iletişim çağı olması nedeniyle gerekli  bilgi ve iletişim  olanaklarına sahip olan ve bundan yararlanabilen ülkeler diğer ülkelere göre büyük bir üstünlük sağlamaktadır. Çağımızda bilginin üretilmesi kadar açık, şeffaf ve hızlı bir biçimde topluma  aktarılması da önemlidir. Bu yönüyle  Türkiye İstatistik  Kurumunun yaptığı görev, özellikle  içinde bulunduğumuz bilgi teknolojileri ve iletişim çağında daha da değer kazanmaktadır.  Günümüzde ulusal ve uluslararası sosyal ve ekonomik gelişme hedeflerinin belirlenmesi  ve bu hedeflerin başarısı; güncel, güvenilir istatistikleri de sağlamaktadır. Doğru bilgi, doğru  yorum ve doğru karar sürecinde araştırmacılar, politikacılar, karar alıcılar ve tüm bireyler  çalışmalarında istatistiki bilgileri etkin olarak kullanmaktadırlar." 
 
"Verileri Toplamakla Kalmıyoruz"
 
TÜİK'in sadece verileri toplamakla kalmayıp, Türkiye'deki istatistiklerin yüzde 80'ini ürettiğinin belirtiliği açıklamada, " Bunları işleyerek yeni bilgiler üretip istatistiki analiz ve yorumlar yapmakta,  yayımlamakta ve karar alıcıların bilgisine sunmaktadır. Ülkemizde  Türkiye İstatistik  Kurumunun ürettiği bilgiler, yayımladığı istatistikler ve göstergeler başta Kamu kurum ve  kuruluşları, karar alıcılar ve araştırmacılar için güvenilir yol gösterici olmaktadır. " ifadeleri kullanıldı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız