SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TÜİK 88'inci Yılını Kutluyor

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:41:30
TÜİK 88'inci Yılını Kutluyor
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye İstatistik Kurumu ( TÜİK) Malatya Bölge Müdürü Dizman ve daire müdürleri Kurumun 88’nci kuruluş yıldönümü ve Türkiye İstatistik Günün nedeni ile Vali Şahin’i makamında ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi vererek desteklerinden dolayı kendisine teşekkür etti. 

Ziyarette konuşan Vali Şahin, “Türkiye İstatistik Kurumu birkaç aşamadan geçerek bu güne geldi ve kurumsallaşmasını tamamladı, gerçek bir araştırma ölçme, değerlendirme kurumu haline dönüştü. Tabi bunda en küçüğünden en büyüğüne kadar kurum çalışanlarının büyük bir emeği var, emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. TÜİK resmi istatistik ve ölçme değerlendirme ve açıklama yapma noktasında tek yetkili, dolayısı ile bu hem tek yetkili olmanın getirdiği sorumluluklar yanında hem de görevler zuhur ediyor. Bu görevler en iyi şekilde yapılıyor, İnşallah ülkemiz çok daha sağlıklı derlenen bu bilgilerle projeksiyonunu önündeki on yılları, yirmi yılları, elli yılları çok daha sağlıklı planlama imkanına kavuşacak. Siz eğer önünüzü göremezseniz gelişmenizin gerek sosyal, gerek kültürel, gerek ekonomik gelişmenizin nereye doğru şekillendiğini önceden kestiremezseniz planlamanızı da yapamıyorsunuz. TÜİK bunu çok profesyonel şekilde artık yapmaya başladı ve çok kısa zamanda da bazen aynı anda yararlanıcılarına da paylaşmanın alt yapısını da web olsun diğer elektronik imkanlar olsun alt yapısını da kurarak çok daha faydalı olmaya başladı. Gününüzü tekrar kutluyorum”dedi.

TÜİK Malatya Bölge Müdürü Dizman, ise, “Her geçen gün ekonomik, sosyal ve teknik alanda ilerleme kaydediyoruz. Bu sene özellikle işyerlerinden derlediğimiz bilgileri manyetik ortamda derleme şansına sahip olacağız. Bu bilgileri personelimiz web ortamına doğrudan giriyorlar. Sizlerinde bildiği gibi yeni uygulamaya koyduğumuz yerel yöneticilerimizi bilgilendirme modemimiz 2013 yılının Kasım ayından itibaren uygulanmaya başlandı. Genel bilgilerin yanında il ve yöre bilgilerini de ilave etmek suretiyle yerel yöneticilerimizi bilgilendirmeye çalışıyoruz" İfadelerini kullandı.

TÜİK'TEKİ TOPLANTI..

Bu arada Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 88. Kuruluş yıldönümü nedeniyle kutlama programı düzenlendi. 

TÜİK Toplantı Salonu’nda düzenlenen törene Vali Yardımcısı Mehmet Özel, Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu,İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Yusuf Türköz, TÜİK Bölge Müdürü Hüseyin Avni Dizman, kamu kurum ve kuruluşu temsilcileri katıldılar.

Kutlama programının açılışında konuşan TÜİK Bölge Müdürü Hüseyin Avni Dizman, “Halkımıza istatistiğin, matematiğin, bilimin ve bilginin önemini aktarabilmek, bu konudaki toplumsal bilinçlenmeyi yükseltebilmek amacıyla 25 Nisan “Türkiye İstatistik Günü” ilan edilmiştir. Bugün, modern anlamda bilimsel ve temel ilkelere bağlı olarak istatistik hizmetlerinin yürütülmesinin belli bir uzman kuruluş sorumluluğuna verilmesinin 88. yılına ulaşmanın mutluluk ve onurunu taşımaktayız.

Türkiye İstatistik Kurumu, görevlerini Kurum merkezi ile 26 Bölge Müdürlüğü aracılığı ile yürütmektedir. TRB1 Malatya Bölge Müdürlüğümüzün görev alanı Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli İl’leri olarak belirlenmiştir. Bugün Türkiye İstatistik Kurumu 88 yıllık geçmişiyle ülkemizin en önemli kurumlan arasında yer alırken teknoloji, ekonomi, bilim ve toplumsal konularda ihtiyaç duyulan bilgileri, güncellik, güvenirlilik ve açıklık ilkeleri ışığında derleyerek Devletin ve diğer karar alıcıların,

Kurumumuz, verileri sadece toplamakla kalmayıp, bunları işleyerek yeni bilgiler üretip istatistik, analiz ve yorumlar yapmakta, yayımlamakta ve karar alıcıların bilgisine sunmaktadır. Kurum ve kuruluşlarda istatistik okur yazarlığının ve istatistiki veri kullanımının artırılması amacı ile programlar gerçekleştirilmekte, kurumlar ile işbirliği protokolleri yapılmaktadır. Bu kapsamda Çalışma ve İş Kurumu Malatya İl Müdürlüğü, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Malatya İl Müdürlüğü, Malatya ve Elazığ Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası ile işbirliği protokolleri yapılmıştır. İstatistik geçmişi anlamanın, bugünü yönetmenin ve geleceği planlamanın en önemli anahtarıdır” dedi.

Törende İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Saim Yoloğlu tarafından “İstatistik okuryazarlığı” konusunda bir sunum gerçekleştirildi. TÜİK Uzmanı Dr. Tahir Baysal tarafından ise “İstatistiklerle Malatya” konulu sunum yapıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız