SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TÜİK, Tüketici Fiyatları Endeksi'ni Açıkladı

0
Güncellendi - 2016-11-04 02:32:29
TÜİK, Tüketici Fiyatları Endeksi'ni Açıkladı
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Malatya Bölge Müdürlüğü tarafından, 'Malatya İstatistiki Bölgesinde Tüketici Fiyatları Endeksi' sonuçları açıklandı.  Malatya İstatistiki Bölgesi'nde, seçilmiş maddeler arasında en yüksek fiyat artışı gösteren madde salatalık oldu. En fazla fiyat düşüşü gösteren madde limon oldu.

TRB1 Malatya İstatistiki Bölgesinde Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE)’de aylık %1,56 artış gerçekleşti. TÜFE’de (2003=100) 2016 yılı Ekim ayında bir önceki aya göre %1,56, bir önceki yılın Aralık ayına göre %5,91, bir önceki yılın aynı ayına göre %7,58 ve on iki aylık ortalamalara göre %7,89 artış gerçekleşti.

TRB1 Malatya İstatistiki Bölgesinde ana harcama grupları itibariyle bir ay önceye göre en yüksek artış %9,05 ile giyim ve ayakkabı grubunda gerçekleşti. Ekim ayında endekste yer alan gruplardan ulaştırma (%2,01), lokanta ve oteller (%1,57), gıda ve alkolsüz içecekler (%1,43), mobilya, ev aletleri ve ev bakım hizmetleri (%1,13),

eğitim (%0,89), sağlık (%0,12) harcama gruplarında artış gerçekleşirken;eğlence ve kültür (%0,71), konut, su, elektrik, gaz ve diğer yakıtlar (%0,19), haberleşme (%0,09), çeşitli mal ve hizmetler (%0,08) harcama gruplarında düşüş gerçekleşmiştir.

Alkollü içecekler ve tütün grubunda değişim olmamıştır. TRB1 Malatya İstatistiki Bölgesinde bir önceki yılın aynı ayına göre Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE)’de en yüksek artış %23,03 ile alkollü içecekler ve tütüngrubunda gerçekleşti.

Sağlık (%12,35), lokanta ve oteller (%10,55), çeşitli mal ve hizmetler (%8,87), ulaştırma (%8,48), giyim ve ayakkabı (%7,95), mobilya, ev aletleri ve ev bakım hizmetleri (%6,91), gıda ve alkolsüz içecekler (%6,69 ) artışın yüksek olduğu diğer harcama gruplarıdır.

TRB1 Malatya İstatistiki Bölgesinde seçilmiş maddeler arasında en yüksek fiyat artışı gösteren madde salatalık oldu. Salatalık ücretinin ortalama fiyatı bir önceki aya göre (%49,24), bot(kadın için) (%39,23), soba aksesuar ve malzemeleri (%6,65), dolmuş ücreti (%6,36), sıcak içecekler(%5,92) oranında arttı.

TRB1 Malatya İstatistiki Bölgesinde seçilmiş maddeler arasında en fazla fiyat düşüşü gösteren madde limon oldu. Limonun ortalama fiyatı bir önceki aya göre (%34,26), spor müsabakalarına giriş ücreti (%28,14), şehirlerarası otobüs ücreti (%9,71), doğalgaz (%8,61), tavuk eti (%5,01) oranında düşüş gösterdi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Ülkü Koçak (7 yıl önce)
    Şu tüfe hesaplarken kullanılan formülü MİLLETVEKİLİ maaşlarını hesaplarken kullanmanızı rica eder ay sonunu getiremeyen dar gelirli ve orta-çapraz-yamuk direk vatandaş olarak internetimi kesip sonra 24 TL ücret ekleyen servis sağlayıcının bu 24 TL için Nasıl bir hizmet verdiğini gazetecilik adına araştırmanızı rica ederim. Kardeşim eve gelip modemi açıp kapasan neyse yol yaptı derim. Ula çocuğa kızıp yatırmadım işte. Kardeşim verin paramı. Zehir zıkkım olsun. Daha gün yüzü görmemiş beddualar ederimde bu editör her yazılanı yayınlamıyor.
    0
    0
    Yanıtla