SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TÜİK Yanlış Hesaplamış

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:35:01
TÜİK Yanlış Hesaplamış
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 3 Şubat'ta yayımlanan 2014 yılı Ocak ayı Tüketici Fiyat Endeksi'nin hatalı veri girişi yapılması nedeniyle, hatalı fiyatların düzeltilerek yeniden hesaplandığını bildirdi. 

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından, 2014 yılı Ocak ayı tüketici fiyat endeksine ilişkin yazılı açıklama yapıldı. Tüketici Fiyat Endeksi'nin, kurum tarafından 968 madde çeşidi için 27 bin 432 işlerinden 389 bin 944 fiyatın derlenerek hesaplandığı belirtilen açıklamada, "Tüketici Fiyat Endeksi, Ocak 2014 haber bülteni 3 Şubat 2014 tarihinde saat 10.00'da yayınlanmıştır. Ancak, yapılan ileri analizler ve teknik kontroller sonucunda '002 Tütün' alt grubunda yer alan sigara fiyatlarında sehven hatalı veri girişi yapıldığı tespit edilmiştir. Hatalı fiyatlar düzeltilerek Ocak 2014 Tüketici Fiyat Endeksi yeniden hesaplanmıştır. Bu düzeltme ile genel endeks için açıklanan yüzde 1,72 aylık değişik oranı yüzde 1,98, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7,48 açıklanan değişim oranı yüzde 7,75, on iki aylık ortalamalara göre yüzde 7,51 açıklanan değişim oranı yüzde 7,53 olarak değiştirilmiştir" denildi.

Açıklamada, şunlara da yer verildi: "Alkollü İçecekler ve Tütün' ana grubu için yüzde 2,72 açıklanan aylık değişim oranı yüzde 7,45, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde -0,63 açıklanan değişim oranı yüzde 3,94, on iki aylık ortalamalara göre yüzde 13,69 açıklanan değişim oranı yüzde 14,12 olarak değiştirilmiştir. Diğer ana harcama gruplarının endeks değerlerinde herhangi bir değişiklik olmamıştır. Ocak 2014 Tüketici Fiyat Endeksi haber bülteni düzeltilerek bugün tekrar yayımlanmıştır. Bu hatadan dolayı kullanıcılarımızdan özür diler, konuyu kamuoyunun bilgilerine saygılarımızla sunarız." 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız