SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TÜİK'ten Bilgilendirme Toplantısı

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:02:56
TÜİK'ten Bilgilendirme Toplantısı
A- A+ PAYLAŞ

 Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Malatya Bölge Müdürlüğü tarafından Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nde bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Salonu’nda; TÜİK Malatya Bölge Müdürü Hüseyin Avni Dizman, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, diğer ilgili ve yetkililerinin katılımı ile düzenlenen istatistik bilgilendirme toplantısında TÜİK hizmetlerinin anlatıldığı sinevizyon gösterisi sunuldu.

Daha sonra konu uzmanları, TÜİK istatistiki bilgilerin toplanması konusunda bilgiler aktardı.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun misyonu, vizyonu, resmi istatistik programı, yapılan çalışmalar ve elde ettiği sonuçların kurum, kuruluşlar, üniversiteler, basın ve kamuoyu ile paylaşılması, toplumdaki istatistik okuryazarlığının artırılması amacı ile bilgilendirme toplantıları yapıldığı ifade edilip, bu kapsamda Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nde, TÜİK Bölge Müdürlüğü personeli tarafından, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl ve İlçe Müdürlüklerinde görevli personele, TÜİK Türkiye İstatistik Kurumu ve çalışmaları, Resmi İstatistik Programı ve Tarım İstatistikleri hakkında bir bilgilendirme sunumu yapıldığı vurgulandı.

Sunumlarda TÜİK’in tanıtımı, misyon ve vizyonu, resmi istatistik programı, tarım istatistikleri ile ilgili tanım ve kavramlar, yapılan çalışmalar, yapılan çalışmaların sonuçları anlatılmış olup katılımcıların soruları cevaplandırıldı.

TÜİK’in misyonu, ‘uluslararası standartlarda, kullanıcı odaklı ve sürdürülebilir bir istatistik sistemi kurmaktır’ şeklinde ifade edilirken, vizyonu ise şöyle belirtildi:

“Ulusal ve uluslararası kullanıcıların ihtiyaç ve önceliklerini dikkate alarak kaliteli, güncel, güvenilir, tutarlı, tarafsız, uluslar arası standartlara uygun istatistikleri üretmek, kullanıma sunmak ve resmi istatistik üretim sürecinde yer alan kurumlar arasında eşgüdümü sağlamaktır.

Resmi İstatistik Programı resmi istatistiklerin tespit edilerek; uluslararası standartlarda veri üretim esaslarının getirilmesi, mükerrerlikten arındırılması, işgücü, zaman ve maliyetin azaltılması amacıyla tüm kamunun katıldığı bir platformdur. RİP’in temel amacı resmi istatistiklerin üretimine ve organizasyonuna ilişkin temel ilkeleri ve standartları belirlemektir.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız