SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tükenmiş Piller Eczaneye

A- A+ PAYLAŞ

Çevre ve Orman Bakanlığı, Türk Eczacıları Birliği ve Taşınabilir Pil Üretici ve İthalatçıları Derneği'nin iş birliğiyle hayata geçirilen Atık Pillerin Eczanelerden Toplanması Projesi, Malatya'dan start aldı.

Malatya Eczacılar Odası Başkanı Bülent Köse, düzenlediği basın toplantısında, "Çevre ve Orman Bakanlığı, atık pillerin toplanması hakkında yetkilendirilmiş tek kuruluş olan Taşınabilir Atık Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği ile birliğimiz arasında 5 Haziran 2009'da imzalanan protokol gereğince eczanelerimizden atık pil toplanması uygulamasına Malatya'da başlandı. Böylece eğitim, sağlık ve bilim alanına verdiği önemi ürettiği projelerle ortaya koyan Türk Eczacıları Birliği, çevre sağlığı alanına da duyarsız kalmadığını göstermiş oldu" dedi.

Türkiye'de her gün yaklaşık 7-8 ton pilin çöpe atıldığını ifade eden Köse, "Pillerin içinde bulunan kimyasal maddelerin en zararlısı olan cıva ve kadmiyum, toprağa ve suya kolayca karışabiliyor. Bitkisel besinler yoluyla da insanlar tarafından alınıyor. Bu zararlı kimyasallar, merkezi sinir sisteminin, beyin, böbrek ve karaciğer dokularının tahribine, kansere, genetik bozukluklar nedeniyle ölü doğumlara neden olabiliyor. Dünyada doğal kaynakların ve madenlerin tüketimi bugünkü hızında sürerse 50 yıl içinde insanların ihtiyaçlarını karşılamak için iki gezegen daha gerekecek. Bu senaryonun önüne geçmek, çocuklarımıza daha sağlıklı bir gelecek bırakmak için pillerin uygun biçimde toplanması son derece önemli. Yurttaşlarımızın da bu konuda gereken duyarlılığı göstereceğine inanıyor, herkesi pilleri çöpe atmak yerine atık pil kutularına atmaya davet ediyoruz" diye konuştu.

Köse, Malatya'da her eczanede 2 adet pil toplama kutusu bulunacağını belirtti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız