SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tüketici AVM'ye Yöneldi

A- A+ PAYLAŞ

Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği(AYD) 2010’un ilk üç çeyreğinde hem Anadolu’da, hem de İstanbul’da AVM cirolarının artış gösterdiğini açıkladı. AYD'ye göre Ramazan Bayramı ve okulların açılması AVM’lerdeki ciro artışında önemli bir rol oynadı

AYD ile Akademetre Research tarafından ortaklaşa oluşturulan AVM Endeksi, Eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 8 artarak 120 puana ulaştı. AYD'den yapılan açıklamada 2008 ve 2009 yıllarına göre 2010 yılı ilk üç çeyreğinde ciroların sürekli olarak artış gösterdiği ve 2009 yılı üçüncü çeyreğinde 110 puan olan ciro endeksinin 2010'un aynı döneminde yüzde 5 artış göstererek 116 puana ulaştığı bildirildi. 2010 ilk 9 aylık ciro endeksi 2009 yılına göre Anadolu’da yüzde 15 ve İstanbul’da yüzde 5 oranında artış gösterirken, Türkiye Eylül ayı AVM verileri Ağustos ayına göre ziyaretçi endeksinin de yüzde 10 arttığına işaret ediyor.

ANADOLU'DA TÜKETİCİ AVM'YE YÖNELİYOR

AYD Başkanı Hakan Kodal 2010 ilk 9 ay ortalamasında Anadolu’da ziyaretçi endeksinin yüzde 8 oranında yükseliş kaydettiğini ve Anadolu’daki bu artışın müşterilerin tüketim alışkanlıklarının değişmesinin ve harcamalarının giderek AVM’lere yöneldiğinin önemli bir göstergesi olduğunu söyledi.

AVM Endeksi Eylül ayı sonuçlarını değerlendiren AYD Başkanı Hakan Kodal “Eylül ayında hem Ramazan Bayramı hem de okulların açılmasının etkisiyle cirolarda yaşanan artış perakendeciyi sevindirdiği kadar AVM yönetimlerinin de yüzünü güldürdü. 2010 ilk üç çeyrek ciro verileri beklentilerimizin üzerindedir, 25 milyar TL ciro hedefini de aşacağız” dedi.

AYD'den verilen bilgiye göre ayrıca, 2010 yılının ilk 9 ayında açılan 17 AVM ile birlikte Türkiye genelinde 46 ilde toplam 261 AVM bulunuyor. 2010 yılı sonu itibari ile bu rakamın 270 AVM’de toplam 6 milyon 500 bin metrekare kiralanabilir alana ulaşması bekleniyor. AYD 2010 yılı cirosunun 25 milyar TL ve ziyaretçi sayısının da 1.1 milyon kişi olarak hedeflendiğini bildirdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız