SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tüketim Arttı..Fiyat Düştü

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:39:28
Tüketim Arttı..Fiyat Düştü
A- A+ PAYLAŞ
 
 Et fiyatının geçen Ramazan ayına göre düşük olduğu belirtilirken, Ramazan ayı nedeniyle et tüketimin de arttığı ifade edildi. 
 
Malatya Kasap Pazarı esnafından Mahmut Aydın, ithalatın serbest bırakılmasından sonra et fiyatlarının dengesini bulduğunu ifade edip, “Fiyatlar geçen ramazan’a göre düşük. Geçen yıl 24-26 TL’den sattığımız et fiyatı bu Ramazan’da düştü. Dana etini 22 TL’ye satıyoruz” ifadelerini kullandı.
 
 
Aydın, “Ramazan nedeniyle 1 kilo alamayan yarım kilo alamayan 250 gram alıp yemeğine koymaya çalışıyor” şeklinde konuştu.
 
"Bu yıl hava sıcaklığının yüksekliği nedeniyle vatandaşların et yeme isteği düşük gibi görünüyor, ama bizim için de müşteri için de makul fiyata satılıyor” diyen Mahmut Aydın, Ramazan bayramı’na birkaç gün kala et tüketiminin artmasını beklediklerini kaydetti.
 
Kasap Abuzer Çekici de, et fiyatının geçen ramazan ayına göre düşük olduğunu ifade ederek, “Geçen ramazan ayında 24-26 TL arasında kilosunu sattığımız et'in şimdi ortalama kilosu 22 TL civarında” dedi.
Et alan vatandaşlar ise, fiyatın makul olduğunu belirttiler.
 
Bayram Şekerleri Satılmaya Başladı
 
Ramazan Bayramı’nın yaklaşması nedeniyle ikram şekerleri piyasada yerini bulmaya başladı. 
 
19 Ağustos günü başlayacak olan Ramazan Bayramı nedeniyle Malatya’da şekerciler, bayramlık şekeri dükkanların önüne dizmeye başladı.Cezmi Kartay Caddesi’ndeki işyerinde şeker satan Sabri Akagündüz, vatandaşların henüz şeker almaya başlamadığını belirterek "Daha bir hafta bayrama var. Ancak, birkaç gün içinde şeker satışlarının artması bekleniyor. Özellikle bayrama bir iki gün kala satışlar yükseliyor” dedi.
 
Bayramda ikram edilecek şeker fiyatının 3-4 yıldır aynı olduğunu söyleyen Sabri Akagündüz, “Biz genelde köylüye hitap ettiğimiz için düşük fiyatlı şeker satıyoruz. Fiyatlar 5 TL’den başlayıp 13 TL’ye kadar yükseliyor” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız