SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tulum Giydi, Kayısı İşçisi Oldu ve Konuştu..

A- A+ PAYLAŞ

Kayısı fiyatlarının düşmesinin Malatya ve Türkiye ekonomisinin 100 milyon dolarına mal olduğu, bu paranın yabancı alıcıların cebine gittiğini öne süren Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu,yetkililerin dikkatini çekmek ve kayısı üreticisi ile işçilerine destek olmak amacıyla kayısı bahçesinde bir süre tulum giyerek işçilik yaptı.

CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu,Dilek Beldesi’ndeki bir kayısı bahçesine giderek burada işçi tulumu giyip toplanmış kayısıların islim damına yerleştirilmesi ile kurutulmuş kayısının çekirdeğinin çıkartılması işlemlerini yaptı.

Aslanoğlu, burada yaptığı konuşmada bir yıl önce don nedeniyle ürününün önemli bir bölümünü kaybeden çiftçinin büyük sıkıntı çektiğini, bu yıl ise rekoltenin daha önceki yıllara göre fazla olmasıyla birlikte fiyat düşüklüğünün yaşanmasının yine çiftçileri mağdur ettiğini, birçok kayısı üreticisinin işçilik veya diğer tarımsal girdi maliyetlerini bile karşılayamayacak duruma geldiğini belirtti. Aslanoğlu, 2500-3000 dolar olan kayısının birileri tarafından 1000- 1200 dolara çekmek için uğraş verildiğini, yetkililerin de kayısıya ve kayısı üreticisine destek vermediğini belirtti.

Aslanoğlu,konuşmasında, “ Kayısı fiyatında yaşanan düşüş nedeniyle Malatya ve Türkiye ekonomisinin 100 milyon doları uçtu gitti ve gidiyor. 100 milyon dolar köylümüzün cebine değil, yabancı alıcıların cebine koyacağız. Ekmeğimiz elimizden alınmıştır. Malatya köylüsünün ekmeğini kimse elinden alamaz. Çiftçinin ürünü para etmeyince, Adıyaman, K.Maraş ve Şanlıurfa’dan çalışmak üzere gelen insanlarımıza yeterli ücret verilememesi onlar açısından da ayrı bir sıkıntı" dedi.

Kayısı işçileri de yaptıkları konuşmalarda ücret yetersizliğinden yakınırken bu yetersizliğin kayısı fiyatının çok düşük olmasından kaynaklandığını hükümetin ve ilgililerin kayısının gerçek değerinden satılması için gerekeni yapması isteğini dile getirdiler.

CHP Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, kayısı işçileriyle yaptığı görüşme sonrasındaki açıklamasında da ‘ Biz burada ekmek mücadelesi yapıyoruz. Ekmeğin siyaseti olmaz. Tüm yetkilileri duyarlı olmaya çağırıyoruz” dedi.

HABER-FOTO: Görüş Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız