SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Tüm Boyutuyla Araştırılıyor'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da yapılan ehliyet sınavında adaylara cevapların cep telefonlarına mesaj atılarak bildirilmesi ile ilgili soruşturma çok yönlü olarak sürdürülüyor.

Malatya Emniyet Müdürlüğü, geçtiğimiz cumartesi günü yapılan ehliyet sınavında iki ayrı okulda 2 adaya cevapların cep telefonuna mesajla gönderilmesiyle ilgili soruşturmayı sürdürüyor. İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Sürücü kurslarını bitiren şoför adaylarının sınavı vardı. Bu sınavda iki ayrı yerde cep telefonlarına mesaj geliyor. Soruların cevapları şeklinde mesaj çekiliyor. Birinde salon sorumlusu polise haber verirken silinmiş. Diğerinde cep telefonu alındı ve cep telefonunda cevaplar mevcut. Çok üzücü bir durum. Bunu çeken de sürücü kursu sahibi. Tahkikat devam ediyor" dedi.

Kahya, soruların hangi aşamada alındığını ve nasıl çözüldüğü konusunun araştırıldığını söyledi. Üzüldükleri noktanın bu olaya bir sürücü kursu sahibinin de karışması olduğunu belirten Kahya, "Olayın üzerinde duruyoruz. Soruların nereden ve kimden alındığı konusu üzerinde çalışıyoruz" diye konuştu. Malatya'da sürücü hatalarının büyük çoğunluğunun eğitimsizlikten kaynaklandığını da belirten Emniyet Müdürü Kahya, şunları söyledi:

"Sürücü belgesini almak yeterli değil. Araçları sürücü belgesi kullanmıyor. Şahsın kendisi aracı kullanıyor. Sürücülerin iyi bir eğitim alması gerekiyor. Malatya'da sürücülerin kırmızı ışıkta geçmeleri, hız ihlali yapmaları, araç sürerken cep telefonu kullanmaları, park yasağı olduğu halde park yapmaları, trafik işaret ve levhalarına dikkat etmemeleri gibi öne çıkan hataları var. Bu da eğitimsizlikten kaynaklanıyor."

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut da, "Cumartesi günü ilimizde 9 okulda 167 salonda toplam 3 bin 119 aday ehliyet almak için yazılı sınava girdi. Bu sınavlar bakanlığın talimatları doğrultusunda yapıldı. 2 ayda bir bu sınavlar yapılıyor. Gazi İlköğretim Okulu'nda salon başkanının fark etmesi üzerine adayların birinde cep telefonu bulunmuş ve tutanak tutularak emniyete teslim edilmiştir. Hayrettin Sönmezay İlköğretim Okulu'nda da benzer olay yaşanmış. Burada da adaya cep telefonu ile cevapların mesaj olarak atıldığı tespit edilmiştir. Olay emniyete intikal etti. Emniyet olayı araştırıyor. Biz adayların sınavlara cep telefonu ile gelmemelerini istiyoruz. Ancak cep telefonu ile gelenlerin sınav evrakları işaretlenerek, sınavları iptal ediliyor. Soruşturmanın sonucuna göre ilgili sürücü kursu ile ilgili yasal sürecimizi başlatacağız" açıklamasını yaptı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız