SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Tüm Çabamız Malatya'ya Destek İçin..''

A- A+ PAYLAŞ

Merkezi Almanya'nın Mannheim şehrinde bulunan Avrupa Malatyalılar Sosyal Yardımlaşma Derneği'nin geleneksel olarak düzenlediği ve bu yıl 6. kez gerçekleştirilen "Malatyalılar Gecesi" birlik ve beraberliğin güzel bir örneğine sahne oldu.

Mannheim Luisenpark'taki Baumhainhalle'de gerçekleştirilen gece, Avrupa Malatyalılar Derneği 2. Başkanı Kenan Nalcı tarafından sunulurken, derneğe maddi ve manevi katkıda bulunan kişilere teşekkür belgesiverildi.

İstiklal Marşının okunmasının ardından gecenin açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Murat Alabaş, hedeflerinin Avrupa'da yaşayan Malatyalıları bir araya getirerek, tanışıp kaynaşmalarını sağlamak olduğunu vurguladı. Alabaş konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

"Avrupalı Malatyalıların birlik olmalarından doğacak güçle, güzel şehrimize başta eğitim olmak üzere yardım etmek için çalışıyoruz. Bu konuda bize desteklerini esirgemeyen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz."

Gecenin konuşmalar bölümünden sonra sahne alan Fehmi Günaydın, "Köln Bülbülü" olarak adını duyuran Yüksel Özkasap, hemşerilerine muhteşem bir konser sundular.

Yaklaşık 2 saat kadar sahnede kalan ve performansıyla ayakta alkışlanan Yüksel Özkasap'a ayrıca bir de gecenin hatırasına plaket verildi.

Sahne alan sanatçılar başta Malatya yöresine ait türkü ve ezgileri seslendirerek, salonu inim inim inlettiler. Sahneyi dolduran gençler müzik eşliğinde halay çekerken, "Almanya acı vatan" adlı parça okunurken, hüzünlendikleri dikkatlerden kaçmadı.

Gecede ayrıca sahne alan Canan Öznacar ve "Saçlarını yol getir" isimli parçayla tanınan saz üstatları Kenan-Zeynel ikilisi davetlilere unutamayacakları bir türkü ziyafeti verdiler.

Bu arada, gecenin yapıldığı salonun bir köşesinde de Avrupa Malatyalılar Derneği'nce stand açıldı. Malatyaspor Yönetim Kurulu Üyesi ve Avrupa Temsilcisi Halil Üstündağ'ın da katıldığı gecede, bu standdan Malatyaspor lisanslı ürünlerinin satışı yapıldı.

Geceye CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Malatya'dan Türkiye Ekonomi Bankası Şube Müdürü Taner Yıldırım ve Turizmci Mehmet Fendoğlu da katılırken, AKP Milletvekili Ali Osman Başkurt, Belediye Başkanı Cemal Akın, Malatyaspor Başkanı Hikmet Tanrıverdi de başarı mesajı gönderdiler.

FOTOĞRAFLAR: Geceye katılanlardan bir grup (üstte), "Köln Bülbülü" Yüksel Özkasap ve 2. Başkan Kenan Nalcı (ortada) ve Malatyaspor Standı (altta)

HABER-FOTO: Kamil YILMAZ- Türkiye Gazetesi Mannheim Bölge Muhabiri

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız