SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Tüm Çocuklarımız Şampiyon"

0
Güncellendi - 2016-04-11 16:48:14
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediyesi ile Türkiye Satranç Federasyonu Malatya İl Temsilciliğinin ortaklaşa organize ettiği, Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ın ilk hamlesiyle başlayan 2.Yeşilyurt Ulusal Satranç Şenliği final maçlarıyla tamamlandı.

11 İl’den 400’e yakın sporcunun katılımıyla Çavuşoğlu Mahallesi Büyükşehir Belediyesi Kapalı Spor Salonunda iki gün süren Satranç Şenliğinde dereceye giren sporculara başarı belgesi ve madalyalarla birlikte para ödülleri takdim edildi.

Ödül törenine Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Güner, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı İhsan Gencer, Satranç İl Temsilcisi Cemal Gürsel Toy, hakemler, sporcular ve sporcu aileleri katıldı.

“10 BİN TL ÖDÜL DAĞITILDI”

Oldukça çekişmeli ve heyecanlı maçlara sahne olan müsabakaların ardından Minikler kategorisinde Giray Kaan Durukan birinci, Atahan Çolakoğlu ikinci, Dila Baloğlu üçüncü oldu. Küçükler kategorisinde Uğur Can Genç birinci, Yusuf Batın Yağcı ikinci, Bilge Kaan Ateş üçüncü olarak tamamladı. Yıldızlar kategorisinde ise ilk sırayı Ferman Alkan alırken, ikinci Doğan Mehmet Koç, üçüncü ise Ağdar Alak oldu.

Dereceye giren sporcuların ödülleri Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Güner ve Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı İhsan Gencer tarafından verildi.

“SATRANÇ ZEKÂ OYUNUDUR”

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, ödül töreninde yaptığı konuşmada “Satranç Şenliğine katılan tüm sporcular bizim açımızdan şampiyon olmuştur. İki gün süren müsabakalar boyunca üstün gayret ve çaba gösteren bütün çocuklarımızı tebrik ediyor, kutluyorum” dedi.

Çocukların zekâ gelişimine büyük katkılar sağlayan satrancın toplumda daha fazla yaygınlaşmasına büyük önem verdiklerini ifade eden Başkan Polat, “Ulusal Satranç Şenliğini düzenlememizdeki amaç, çocuklarımızın bu sporu daha fazla yapmalarına ortam oluşturmaktır. Çünkü satranç zekâ oyunudur ve çocuklarımızın zihinsel gelişimlerini, stratejik düşünmelerine yardımcı olmaktadır. Malatya ve çevre illerden gelen 400’e yakın sporcunun katılımıyla bu yıl ikincisini tertip ettiğimiz Ulusal Satranç Şenliğinde çok heyecanlı ve çekişmeli müsabakalar izledik. Erken yaşlarda bu sporla uğraşmaya başlayan ve ileriki hayatlarında satrancın büyük faydasını görecek olan tüm çocuklarımız bizim nezdimizde şampiyon olmuştur. Şenliğimize katılan tüm sporcularımız en büyük takdiri ve tebriki hak ediyorlar, hepsini kutluyorum. İl dışından gelerek iki gün boyunca misafir ettiğimiz tüm sporcularımızı ve ailelerine şenliğimize renk kattıkları için ayrıca teşekkür ediyorum. Şenliğimizi her sene daha da büyüterek devam ettireceğiz” dedi.

Başkan Polat, Ulusal Satranç Şenliğinin düzenlenmesine destek veren tüm kurum ve kuruluşlara teşekkürlerini sunarken “Böylesine geniş kapsamlı bir organizasyonun kusursuz geçmesi için yoğun mesai yapan Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüze, Satranç İl Temsilciliğine, salonun tahsis edilmesinde destek veren Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne, hakemlerimize ve spor salonu personeline teşekkür ederim” dedi.

Bülten

a3

a4

a5

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız