SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Tüm Gayret ve Çabayı Gösterdik"

0
Güncellendi - 2017-08-04 00:54:40
A- A+ PAYLAŞ

AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, "Gönül arzu ediyor ki Türkiye ekonomisi büyüsün ve kamuda görev yapan arkadaşlarımıza da büyüyen ekonomide desteklerini de maaşlarını da sosyal haklarını da daha yüksek seviyelere çıkaralım." dedi.

Çalık, beraberinde AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı ile birlikte Memur-Sen Malatya İl Temsilciliğini ziyaretinde, partilerinin 16 yıldır iktidarda olduğunu belirterek, bu süreçte yaptıkları yatırım ve hizmetlerin dünyanın dikkatini çektiğini söyledi.

Çalık, AKP iktidarları döneminde sosyal güvenlik şemsiyesini Türkiye'yi kapsayacak şekilde genişlettiklerini ifade ederek; "Özellikle 2002'den bu yana kamu personellerinin mali ve sosyal haklarında önemli ölçüde artışlar sağladık. Aile yardım ödeneği dahil en düşük memur maşında yüzde 552 oranında artış sağladık ve 2 bin 558 liraya, ortalama memur maaşında da yüzde 432,4 artış sağlayarak 3 bin 077 liraya çıkardık. Gönül arzu ediyor ki Türkiye ekonomisi büyüsün ve kamuda görev yapan arkadaşlarımıza da büyüyen ekonomide desteklerini de maaşlarını da sosyal haklarını da daha yüksek seviyelere çıkaralım." İfadelerini kaydetti.

Toplu görüşme sürecinin başladığını belirten Çalık konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bugüne kadar vermiş olduğumuz desteklerle enflasyonu aşağıya çekerken var olan enflasyona da çalışanlarımızı ezdirmemek ve sosyal haklarını vermek için elimizden gelen tüm gayret ve çabayı gösterdik. İnşallah inanıyorum ki bu toplu sözleşme sürecinde de aynı hassasiyeti hem sendikamız hem de hükümetimiz gösterecektir. Şimdiden toplu sözleşmelerimiz hayırlı, uğurlu olsun. Allah sizlere, hükümetimize, devletimize güç, kuvvet versin. Siyasi istikrar, ekonomik istikrarı getirdi o bize demokratik istikrarı getirdi. Ekonomimiz büyüdükçe vermiş olduğumuz desteklerin daha da fazlasını sizlerle paylaşalım istiyoruz."

Çalık; konuşmasının sonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 5 Ağustos Cumartesi günü Malatya’da olacağını hatırlatarak, “Bütün kardeşlerimi, bütün hemşehrilerimizi ümmetin umudu olan liderimizi karşılamaya davet ediyorum.” dedi.

AKP Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı ise; Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan’ın 5 Ağustos Cumartesi günü saat 17.00’de Büyükşehir Belediyesi’nin yanındaki meydanda olacağını belirterek, herkesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Malatya’da desteklemeye davet ettiklerini kaydetti.

Memur-Sen İl Temsilcisi Kerem Yıldırım da toplu görüşme sürecinin başladığını belirterek; “Bir toplu sözleşme süreci yaşıyoruz şuanda. Bu süreçte Memursen 11 yetkili sendikası olarak masada. Yani mili takımla biz masadayız, 11 kişi ile. Görüşmeler başladı. Ülkemizin menfaatlerini önceleyerek, ama bu devletin çarkını döndüren, bu devleti yürüten memurlarında insanca yaşayabilecekleri sosyal bir hak ve ücretle çalışmalarını devam ettirmelerini istiyoruz. Bu anlamda yetkili sendika olarak daha önce 2 defa masaya oturmuşuz. Bunda iyi sonuçlar almışız. İnşallah bu seferde daha iyi sonuçlarla masadan kalkacağımıza ben inanıyorum” şeklinde konuştu.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • hakan (6 yıl önce)
    bu sendikalar ne iş yapar. utanmadan sıkılmadan cıkıyorlar. adam derki benim işim ne memuun hakkını savunmak degilmi. işimi yaparım der
    0
    0
    Yanıtla
  • MalatyaSevdalisi (6 yıl önce)
    Konteyner Kent Çalışan Sayısı 470 Kişi 320 Kişi İşten Çıkaracaklar Bu Konuya Şehrimizin Amirleri Olarak El Atmanızı Burada Çalışan İşçi Kardeşlerinize Taşeron Kardeşlerinize Sahip Çıkmanızı Bekliyoruz Öznur Hanım
    0
    0
    Yanıtla
  • Ferit (6 yıl önce)
    Öznur hanım herhalde bizim ile eğleniyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (6 yıl önce)
    Sayın Öznur Çalık hani AKP ile Türkiye çağ atlamıştı hani 80 yılda yapılanın 2 katı hizmet yaptınız dı hani dünyanın en hizli ve yüksek büyüme gösteren ülkesi Türkiyeydi demek ki neymiş hepsi bir temmeniymiş çünkü çalık diyor ki biz daha büyümemişiz memura işçiye gelince “Gönül arzu ediyor ki Türkiye ekonomisi büyüsün" diyor patronlara gelince bol kepçe teşvik var. Çelişkilerle dolu açıklama ve her zaman olduğu gibi yandaş sendika
    0
    0
    Yanıtla
  • Pırasa (6 yıl önce)
    Süt peyniz zeytin yağ domates kira yüzde kaç zam gördü onuda söylrseydiniz yA
    0
    0
    Yanıtla