SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Tüm İlişkiler Sıfıra İndirilmeli"

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:04:24
A- A+ PAYLAŞ

Sağlık Sen Malatya Şube Başkanı Mehmet Bingöl, ”İsrail ile ilişkilerini sürdüren her İslam ülkesinin tüm dünyaya deklare etmesi ve İsrail ile tüm ilişkilerini sıfıra indirmesi gerek“ dedi. 

Sendika binasında, sendika yöneticileriyle birlikte yaptığı basın açıklamasında, İsrail’in Gazze’ye yaptığı saldırıyı kınayan Sağlık Sen Malatya Şube Başkanı Mehmet Bingöl, “Gazze ve Filistin’deki analar gözyaşı döküyor, babalar ah ediyor, çocukların feryadı yükseliyor. Unutmayın ki Allah’ın da bir hesabı var ve O’nun hesabı galip gelecektir” ifadelerini kullandı.

“Öteden beri terör devleti olduğunu söylediğimiz işgalci İsrail yine Müslüman Filistin Halkına yönelik acımasız bir katliama girişti. Yine yakın zamanda kaçırılarak öldürülen İsrail’li üç genç gerekçe gösterilerek, Gazze’ye, yapılan hava saldırıları sonucunda 100’ün üzerinde sivil hayatını kaybederken bine yakın da kişi yaralanmıştır. İsrail politikaları yüzünden en asgari insani koşullarda yaşayan Gazze’li Filistinliler bu saldırılarla topyekün bir katliamla yüz yüze bırakılmıştır. Tüm dünyanın katliamları sessizce izlemesinden ve hatta kimi açıklamalar ile meşrulaştırılmasından cesaret alan İsrail saldırılarını devam edeceğini belirtmiştir” diyen Bingöl, daha sonra özetle şunları söyledi:

ABD’de Obama’nın ikinci kez Başkan seçilmesiyle bölgede İsrail’in küstahça davranışlarının son bulacağının propagandasını yapanların nasıl bir hayal aleminde yaşadıkları bir kez daha ortaya çıktı. Kim ne derse desin ABD İsrail’in bu davranışını görmezden gelecektir. ABD’de kim başkan olursa olsun eli kanlı İsrail’i desteklemeye devam edecektir. İsrail’in yaptığı saldırıyı bir sivil toplum kuruluşu Malatya Sağlık Sen olarak biz kınıyoruz. Ancak İslam Ülkelerinde erki elinde bulunduran yöneticilerin ve hükümetlerin kınama düzeyinde kalan tepkilerini de muvazaa üzere yapılmış açıklamalardan öteye olmayacağını şimdiden ilan ediyoruz. Biz de diyoruz ki İsrail’in bölgede işgalci bir devlet olduğunu İsrail ile ilişkilerini sürdüren her İslam ülkesinin tüm dünyaya deklare etmesi ve İsrail ile tüm ilişkilerini sıfıra indirmesi gerek. Bu durumda terör devleti toplama İsrail, gemilerle geldiği bölgelere yine aynı geri taşınacaktır.

Buradan İslam Ülkelerinin tüm yöneticilerine ve hükümetlerine sesleniyoruz. Bir İslam Ülkesine yapılan saldırının bütün İslam Ülkelerine yapılmış gibi kabul edilmesidir. Bir Müslümana yapılan saldırının Dünya Müslüman Ülkeleri tarafından karşılıksız bırakılmamasıdır.”

TSO BAŞKANI

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ise, bu Ramazan da dünyanın bir çok ülkesinde Müslümanların zulüm gördüklerini belirterek, ”Zulmü uygulayanlar şu gerçeği iyi bilmelidir ki, zulüm ile abad olunmaz” dedi. 

İsrail’in son bir haftada 200’ü aşkın sivili öldürdüğünü ve Ramazan’ın son günlerinde Gazze’ye yönelik saldırısını artırdığını belirten Erkoç yaptığı açıklamada şunlara değindi:

”İslam coğrafyası son yıllarda kan ve gözyaşının adresi olmuştur. Suriye’de birkaç yıldır devam eden ve milyonlarca insanın perişan olmasına neden olan iç savaş devam ederken, Mısır’da, Arakan’da, Uygur Bölgesinde ve son olarak Filistin’de Müslümanların karşı karşıya kaldığı muamele insanlığa sığmayacak boyutlara ulaşmıştır.

Sırf Müslüman oldukları için İsrail’in gece gündüz bombaladığı Gazze’de her geçen gün yeni bir acı yükselmektedir. ‘Çağımızın barış havarileri’ olarak kendilerini tanımlayanların, bu zulmü gerçekleştirenlere yönelik hiç bir yaptırım uygulamamaları ise insanlığın geldiği noktayı en iyi şekilde özetlemektedir. Hiç şüphe yok ki, mazlumun ahı er ya da geç zalimden çıkacaktır. Zira zulüm ile abad olunmayacağını İsrail yönetimi de en iyi şekilde bilmektedir. Kendilerine ait olmayan toprakları işgal ederek, hala dünyanın gözü önünde işgalini sürdüren İsrail, insanlık vicdanında yalnızlığa mahkumdur. Suçları vatanlarını korumak olan, dinleri, namusları ve çocuklarının gelecekleri için mücadele eden Filistin halkının her zaman yanında olduğumuzu bir kez daha dünya kamuoyuna haykırıyoruz.“

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız