SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Tüm İnsanlığın Ortak Değeri"

0
Güncellendi - 2018-12-11 02:33:51
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediyesi, insan hakları bilincinin yaygınlaştırılması amacıyla 10-17 Aralık günleri arasında kutlanan ‘İnsan Hakları Haftası’ nedeniyle Petrol Ofisi İlkokulunda eğitim çalışması düzenledi.

“EN BÜYÜK SEVGİ İNSAN SEVGİSİDİR”

Düzenlenen bilgilendirme etkinliğine konuşmacı olarak katılan Yeşilyurt Belediyesi Hukuk İşleri Müdürü Avukat Mehmet Fatih Akça, demokrasi, insan hakları, toplumda uyulması gereken konular, kişinin toplumdaki yeri ve ödevleri üzerine hazırladığı geniş kapsamlı çalışmayı öğrencilerle paylaştı.

“İNSAN HAKLARI, TÜM İNSANLIĞIN ORTAK DEĞERİDİR”

‘En Büyük Sevgi İnsanlık Sevgisidir’ başlığı altında düzenlenen bilgilendirme programında öğrencilerin merak ettiği konulara açılık getiren Yeşilyurt Belediyesi Hukuk İşleri Müdürü Avukat Mehmet Fatih Akça, “Irk, din, milliyet, cinsiyet, ekonomik veya sosyal ya da siyasi statü ayrımı gözetmeksin bütün kişilere sadece insan olmaları nedeniyle tanınan, insan onurunun gereği olarak sahip oldukları vazgeçilemez ve devredilemez hakların tümüne İnsan Hakları denmektedir. İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi, tüm insanların hiçbir ayrım gözetilmeksizin yalnızca insan oluşlarından dolayı eşit, özgür ve onurlu yaşama hakkına sahip olduğunu ilan etmektedir. Yani bu değerler insanlığın ortak faydasıdır. Yüce Kitabımız Kuran-ı Kerim insanın yaratılmışların en şereflisi olduğunu beyan eder” dedi.

“MEDENİYETİMİZ İNSANI YAŞAT Kİ DEVLET YAŞASIN ANLAYIŞIYLA YOĞRULMUŞTUR”

'İnsanı Yaşat Ki, Devlet Yaşasın' anlayışını esas alan bir ecdadın torunları olduklarını hatırlatan Yeşilyurt Belediyesi Hukuk İşleri Müdürü Avukat Mehmet Fatih Akça, “Şeyh Edebali’nin 'İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın' sözü, Osmanlı Devleti'nin kuruluş felsefesinin temelinde yer almaktadır. Mevlana'nın, 'Ne olursan ol yine gel', Hacı Bektaş-ı Veli'nin 'İncinsen de İncitme' ve Yunus Emre'nin, 'Yaradılanı sev Yaradan dan ötürü' sözleri insan haklarının bizim geçmişimizde ve devlet kültürümüzde ne kadar iç içe geçtiğini göstermektedir. Geleceğimizi emanet edeceğimiz siz değerli öğrencilerimizin farkına varabileceği, asla vazgeçmeyeceği tek konu; yeryüzünde yaşayan her insanın hakları olduğu, bu hakların her türlü şart ve durumda uygulanması gerektiğini bilmenizdir. Bu haklar ortadan kalkarsa dünyada adalet kalkar, adalet biterse dünya yaşanmaz bir hale gelir. Bizim hem dinimiz hem de kültürümüzün temelinde insan hakları vardır, sizler de bu anlayışla hayatına yön verirseniz yaşadığınız topraklara layık bireyler olursunuz” diye konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız