SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Tüm Kapalı Alanlarda Yasak'

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezi (TÖTM) Başhekimi Doç.Dr. Murat Cem Miman,9 aydır sürdürülen düzenlemelerin ardından 31 Mayıs'tan itibaren merkezin tüm kapalı alanlarında sigara içilmesini yasakladıklarını bildirdi.

Doç.Dr. Miman, uygulama ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

"31 Mayıs’ta her yıl Dünya Sağlık Örgütü “Sigarasız Dünya Günü”nü düzenlemektedir.

Sigara akciğer kanseri, ses telleri kanseri, kronik bronşit, kalp-damar hastalıkları gibi ağır ve öldürücü hastalıkların ana nedenidir. Ülkemizde her 3-4 kişiden birisi sigara içmektedir. Bu kadar yoğun sigara içilmeye devam edilirse, önümüzdeki yıllarda bu hastalıkların ülkemizde, özellikle gençlerde daha çok görülmesi kaçınılmazdır. Bu sigara salgınını azaltmak için düzenlenen “Sigarasız Dünya Günü”nün bu yılki ana teması “Sigarasız ve dumansız kapalı alanlar, pasif sigaradan arındırılmış iç ortamlar” olarak belirlenmiştir.

Hastanemizde de yaklaşık 9 aydır sigarasız hastane hedefine yönelik düzenlemeler yapılmıştır. Bu temadan yola çıkarak biz de 31 Mayıs’tan itibaren hastanemizin tüm kapalı alanlarında sigara içilmesini yasakladığımızı belirtmek istiyoruz.

Bu yasak ve sigarasız hastane uygulaması sigara içenlere karşı bir eylem olmaktan çok sigara içmeyen çalışanları ve hastaları pasif sigaranın yol açtığı zararlara karşı korumaya ve toplum sağlığını en üst düzeyde tutmaya yöneliktir. Sigara sadece kullanana değil, maruz kalana da zarar verir. Kapalı bir ortamda sigara içilmesi hava kirliliğini 6 kat artırır. Sigara içmeyenlerin temiz ve zehirsiz hava soluma hakkını bu kararla korunacaktır.

Hastane bina ve tüm demirbaş malzemelerini yıpranmasını ve olası yangınları önlemek diğer bir amaçtır.

Sigara içen çalışanlarımız için sigara içme odaları yapılmıştır. Ayrıca sigarayı bırakmak isteyen çalışanlarımız ve halkımız için “sigara bırakma polikliğimiz” yardımcı olmaktadır. Sağlıklı bir gelecek ve temiz bir hastane için tüm çalışanlarımız ve hastalarımızın bu konuda duyarlı olmalarını rica ediyorum."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız