SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Tüm Kesimlerden Görüş Alınmalı'

A- A+ PAYLAŞ

Engelliler Merkezi'ni ziyaret eden Ağbaba, "Bir ilde, bir merkezde, bir ülkede çağdaş olmanın ölçütü engellilerin rahat yaşamasıyla orantılıdır. Engellilerimiz ne zaman siyasi anlamda, sosyal anlamda, kültürel anlamda gerçek manada kendilerini gösterebilirlerse bizler de o zaman tam anlamıyla çağdaş bir ülke de çağdaş bir il de yaşıyoruz demektir. Seçim süresince bizler engellilerin yaşadığı çeşitli problemleri daha yakından gördük. Engellilerin hür iradeleri ile oy kullanmalarının sağlanabilmesi amacıyla TBMM açıldığında bir önerge vereceğimi belirtmek istiyorum. Başkanı'na da buradan sesleniyorum. Malatya'ya yakışır, engellilerin daha aktif, daha sosyal olabileceği yeni bir engelliler merkezi inşa edilmesini istiyorum" dedi.
 

'ENGELLİLER İÇİN YAŞANILABİLİR BİR KENT'

Engelliler Merkezi Müdürü Seyit Soner Yılmaz ise, "Son 2 yıldır Malatya engelliler açısından yaşanabilir bir kent olmuştur. Başkanımız almış olduğu araçlarla yapmış olduğu etkinliklerle engellilerimizi bağımsızlaştırmış oldu. Bu noktada da mecliste de sizler de engellilere destek olursanız engellilerimiz biraz daha bağımsızlaşırlar. Uzanabildiğimiz yer gidebildiğimiz yer biraz daha genişler. Bu nokta da sizlerden desteklerinizi bekliyoruz" diye konuştu.

Daha sonra Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı'nı ziyaret eden Malatya Milletvekili Ağbaba, "15-18 Ağustos tarihlerinde 48.si düzenlenecek Hacı Bektaşı Veli'yi anma etkinlikleri öncesi vakfımızı ziyaret ederek sorunları tekrar değerlendirmek istedik. Burası tüm topluma hizmet eden bir vakıf.Ancak bu Vakfımız maalesef istenilen desteği görmemektedir. İnşallah önümüzde ki dönemde bu tür vakıflar ayrım yapılmadan hizmet görürler. " ifadelerini kullandı.
Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Başkanı Hasan Meşeli ise, "Sayın Veli Ağbaba'nın milletvekili seçimlerinden sonra bütün ilçeleri, bütün mahalleleri büyük bir performansla gezerken halka ulaşması ve hatta kendisine büyük bir teveccüh ve büyük bir sevgi demeti oluşturması biz Malatya Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı olaraktan bundan gerçekten büyük bir onur duyuyoruz. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi Aziz Atatürk'ün kurduğu partidir. Laik devlet sosyal hukuk kavramlarının güvencesi olan bir partidir. Demokrasimizin özveriyle çalışmasına mütenasip cumhuriyetimizin temel ilkelerini uygulaması ve Veli Ağbaba'nın da milletvekili seçilmesi bizleri son derece memnun etmiştir. Malatyamız'a böyle atılımcı böyle faal hizmet verecek insanlar lazım. Bizler kendisinin sürekli arkasındayız, kendilerine teşekkür ediyoruz" dedi.

Cem Vakfı'nı ziyaret eden Veli Ağbaba yaptığı konuşmada; "Cem Vakfı kurulduğu günden bu yana halkın sorunlarına kulak veren ve her konuda görüşünü bildiren bir kurum. Alevilerin sorunlarını biliyoruz. Anayasal haklarını tam anlamıyla alamadıklarını da görüyoruz. Yeni anayasa hazırlanırken mutlaka toplumun tüm kesimlerinin görüşleri alınmalı ve onların istekleri anayasal güvence altına alınmalıdır. Cem evlerinin ibadethane olarak kabul edilmesi için mecliste yasal düzenleme yapılması amacıyla çalışmalar yapacağım. Meclisteki çalışmalarımızı sizlerin düşünce ve görüşlerinizle yapmaya çalışacağız. Burada bulunmaktan dolayı çok mutluyum sizlere çok teşekkür ediyorum." dedi.

Cem Vakfı Başkanı Eşref Doğan ise, "Veli Bey partisine emeği olduğu kadar Malatya’mıza da emeği olan bir kişi. Bu emeğinin de artarak devam edeceğine inanıyorum. Malatya problemleri olan bir şehir. Yerleşim yeri olarak, sulama problemleri olarak ancak inancımız şudur ki Milletvekilimiz Veli Ağbaba elinden geleni en iyi şekilde yapacaktır. Ben tekrar ziyaretlerinden dolayı memnuniyetimi belirtmek istiyorum" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız