SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Tüm Malatyalılar Elbirliği İçinde Olmalı..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor'un eski başkanı Hikmet Tanrıverdi, 8 ay sonra kısa bir ziyaret için geldiği Malatya'da, TV Malatya Spor Müdürü Mustafa Bulaşmaz'ın sorularını yanıtladı. Malatyaspor'daki görevinden ayrıldıktan sonra yanlış anlaşılmalara yolaçmamak için bu kadar uzun aralı olarak gelemediğini belirten Tanrıverdi, Malatyaspor'dan Federasyon seçimlerine ve Malatya için düşündüklerine ilişkin görüşlerini açıkladı.

Doğanyol ilçesinin Yalınca Köyü'nde oturan ve geçtiğimiz günlerde beyin kanaması geçirerek, Turgut Özal Tıp Merkezi'nde yoğun bakıma alınan 59 yaşındaki dayısı Ramazan Tanrıverdi'yi ziyaret etmek için Cumartesi sabah Malatya'ya gelen ve Pazar sabah İstanbul'a dönen, bu arada Malatyasportif A.Ş.'nin eski genel müdürü Abdurrahman Dere'nin PTT karşısındaki mağazasının açılışına katılan Malatyaspor eski başkanı, Cumartesi akşam da Sarı Kurdela Restaurant'ta bazıları Haşim Karadağ yönetiminde de görev alan eski yönetici arkadaşlarıyla buluştu.

Bu arada TV Malatya Spor Müdürü Bulaşmaz'ın Tanrıverdi'ye soruları ve aldığı yanıtlar şöyle:

..

SORU: Uzun bir ara oldu sanırım?
TANRIVERDİ: “8 ay olmuş.Bu süre zarfından sonra ilk kez Malatya’ya geldim. Bir yakınımın rahatsızlığından dolayı geldim. Bugün de bazı arkadaşlarımızla hasret giderip, Pazar günü de ayrılacağım.

SORU: Malatya’ya geldiğiniz zaman hissettikleriniz?
TANRIVERDİ:“Şüphesiz. Tabiki uzun bir aranın ardından geldim. Sonuçta Malatya bizim için çok önemli. Biz her yerde ve zamanda övünerek söyledik: “Biz Malatyalıyız” diye. Malatya için her zaman her yerde olmaya devam edeceğiz. Bundan sonra da daha sık gelip gideceğiz .Bugünkü gelişim özel bir durumdan dolayı. Malatyaspor’u bıraktıktan sonra yanlış anlaşılmalara sebebiyet vermemek için hiç gelmedim.A ncak sezon bittikten sonra daha rahat inşallah geleceğiz.B urada dostlarım, arkadaşlarım, kardeşlerim var. Neticede 5 yıl birlikte geçirdiğimiz dostlarımız burada. Onlarla birlikte olmak benim içinde mutluluk. Burada bir işletmemiz var. Orda da beraber olduğumuz kardeşlerimiz var. Birlikte olmak ayrı bir keyif. Ancak sezon bittikten sonra daha sık gelip gideceğiz.

SORU: Malatyaspor’dan ayrıldıktan sonra dışarıdan gözlemleyen bir kişi olarak gidişatı nasıl görüyorsunuz? Şampiyonluğa giden bir takım için şu andaki ortam yeterli mi?
TANRIVERDİ:“Geçtiğimiz dönemlerde de şartlar çok ağırdı, şimdi de öyle.Kulüp yönetmek çok fazla özveri isteyen bir olgudur. İşin ciddi ekonomik yükü var. Geçenlerde Haşim Başkan ile de konuştum. Şu anda 14 maç kaldı. Malatyaspor’un şampiyonluğa kavuşması için 10 maçı daha kazanması gerekiyor. Bu maçları kazandığı zaman sadece vereceği prim miktarı 1.5 trilyon.. Bu rakamlara bakıldığı zaman çok sıkıntılı dönemler geçtiği ortada. Tüm Malatyalıların el birliği ile yardımcı olması lazım. Şayet Malatyaspor’u Süper Ligde görmek istiyorsak, herkes elinden geldiği kadarıyla destek vermek durumunda.Yeni teknik heyetle takım iyi bir çıkış yakaladı. İyi de futbol oynuyor.Neticede kadro da 1.Ligde mücadele edebilecek oyunculardan kurulu.Ben futbol şanslarınında yanlarında olmasını diliyorum. Neticede futbol ne kadar iyi olursanız olun, bir yerde şans da lazım.Bu tür desteklerde lazım. Malatyaspor yakaladığı çıkışla Süper Ligi hak ediyor. Arada ufak tefek gerilemeler olsa da potanın içerisinde oldu. İnşallah bundan sonrada bu konumunu korur. Bizlerde hep birlikte Malatyaspor’un başarılarını alkışlarız. Bu aşamada Malatya halkına ve ileri gelenlerine büyük görevler düşüyor. Şehirde şampiyonluk havası oluşturulması lazım.Oyuncunun bunu hissetmesi gerekiyor. Tahmin ediyorum, birkaç hafta sonra netleştikten sonra şehirde de böyle bir hava yaratılır. Malatyaspor’da bu desteği arkasına alarak inşallah iyi bir netice ile bitirir diye düşünüyorum.

SORU: Futbolda çok hareketli bir süreç yaşıyoruz.Kulpler Federasyonu değiştirmek için imza toplamaya başladılar. Kulüp Başkanlığını bırakmanıza rağmen son dönemlerde sizin isminiz çeşitli mecralarda öne çıkartılmaya çalışıyor.Hikmet Tanrıverdi olarak siz şu anda bu sürecin neresinde duruyorsunuz?
TANRIVERDİ:“Ben Malatyaspor Kulüp Başkanlığını bıraktıktan sonra spor camiasından uzak durdum.Yakın olduğum dostlarım dışında çok fazla spor camiasına içine girmemeye çalıştım.Şu anda da öyle devam ediyor. Bu federasyonla alakalı hareketlenmelerde beni arayan arkadaşlar oldu. Bazı görüşmelerimiz oldu. Ben geçen dönem Malatyaspor Başkanı olarak yapılanları bildiğim için Federasyonla aramın iyi olduğunuz söyleyemem. Neticede biz geçtiğimiz yıl, maalesef adını koyamadığımız şansız bir şekilde küme düştük.Üstümüzde bir takım oyunlar oynandı. Zaman geçtikte bazı olaylar daha net ortaya çıktı. Belki kamuoyu önünde olmasa geri planda özel konuşmalarda bunlar anlaşılabiliyor. Malatyaspor üzerine bir oyun oynandı. Bizim şu anda yapabilecek çok fazla bir şeyimiz bulunmuyor. Ama ben elimden geldiği kadar, şayet elimde imkanlar olsa federasyonun değişmesi anlamında tüm imkanlarımı kullanırdım.Tabi ki şu anda Malatyaspor için özel bir durum söz konusu. Malatyaspor şampiyonluğa oynuyor. Federasyon görev başında. Federasyonla ters düşmemek için imza vermeyerek, belki de doğru olanı yapıyorlar kendileri açısından. Önemli olan Malatya’nın menfaatlerine uygun hareket etmek lazım. Bundan sonra da spor camiası içinde olmayı pekte düşünmüyorum.

SORU: İlerleyen dönemlerde sporseverler sizi, futbolun içinde yeniden görebilecek mi?
TANRIVERDİ:“Geçtiğimiz dönemlerde çok fazla yıprandık.Bu işlerin içinde olmayı düşünmüyorum. Burada geçirdiğim 5 yıllık süre zarfında kendi işlerimi çok fazla aksattım. Şimdi geri dönmeye çalışıyorum. Bunda bile zorluk yaşıyorum, tekrar işin içine girmek adına.. Şu andaki konsantremi kendi işimi veriyorum. İnşallah biraz toparlarız tekrar Malatya’da başka yatırımlarla oluruz. Malatya’da yapacağımız ticari ve ekonomi etkinliklerle katkı sağlayabilecek projelerde oluruz. Bizim kalbimiz her zaman Malatya için atıyor. Malatya’ya faydamızın dokunabileceği sanayide ve dışarıdan yatırımların gelmesinde elimizden geleni bundan sonrada onları yapmaya çalışacağız”

SORU: Futboldan uzak kalmak siz daha uygun geliyor her halde?
TANRIVERDİ:“Spor anlamında önümde bir hedef yoktur. Şu anda sadece işime kilitlendim. Ticari bakımından işletmelerimin gücünü büyütmem lazım. Geçmişte kaybettiklerimizi toparlamamız için bu yöne ağırlık vereceğiz. Malatya’da yatırımla alakalı bir konu olduğu zaman yine buralara gelip, ayağımız ekonomik ve yatırımlar anlamında olabilecektir. Malatya bizim kentimiz ve değerimiz. Buranın bir hareketlenme beklediği bir gerçek aslında. Yeni yatımlar ve işyerleri açısında…Bu hareketi İstanbul’da yaşayan binlerce Malatyalının buraya getirmesi olabilir. Ancak onların da buraya gelmesinin çok müsait olmadığını görebiliyoruz. Bu ortamın değişebileceği aşamalar noktasında konuşmamız gerekiyor. Malatya ve Malatya gibi kentlerin sanayici ile yatırımcıya bundan sonra daha cazip hale getirip, iş alanlarını artırmamız lazım. Malatya’nın bu yönde önemli avantajları var, diğer şehirlerle bir tutulamaz. Biraz destek ve ufak tefek katkılarla Malatya sanayi şehri olur. Gaziantep gibi potansiyel mevcut burada. Ama bugüne kadar izlenen ekonomik politikalarla çok fazla gerçekleştiremedik bunu…Bundan sonra inşallah bizimde bir katkımız olursa her şeyi yaparız. Ticari ve Sanayi odalarında, İhracatcılar birliğinde zaman zaman etkin görevlerimiz oluyor. Oralarda biraz daha bu konuların üzerine durarak buraya yatırımcı kardeşlerimizi çekmek için elimizden geleni yapacağız.

FOTOĞRAF: Tanrıverdi, eski çalışma arkadaşlarıyla da buluştu ve yemek yedi. (İHA)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız