SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Tüm Müsebbibi AKP Hükümeti'

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:13:16
'Tüm Müsebbibi AKP Hükümeti'
A- A+ PAYLAŞ

Milliyetçi Hareket Partisi Malatya İl Başkanı Mehmet Erdem, sonuçsuz kalan koalisyon görüşmeleri ive gündeme ilişkin değerlendirmede bulundu.

Erdem, sonuç alınamayan koalisyon görüşmelerinde bazı kesimlerin sistemli olarak hep MHP’yi ve Genel Başkanları Devlet Bahçeli'yi vebal altında tutulmaya çalıştıklarını öne sürerek şunları belirtti:

"7 Haziran genel seçimlerinden önce gittiği her yerde,her toplantıda ve her mitingde özenle seçip söylediği ve MHP’nin solaganı haline gelen önce ülkem ve milletim sonra partim ve ben ifadesi vardır. Bu ifadenin ve sloganın her zaman arkasında durulmuştur. 7 Haziran genel seçim sonuçlarına göre AKP’nin tek başına iktidar olma yetkisinin elinden alınmasına karar vermiştir. Bu ne demek oluyor bu 13 yıllık AKP iktidarının ülkeyi yönetme şeklini artık istemiyorum demektir. Bu sonuç PKK yı meşrulaştırma, güya Kürt sorununun çözüme safsatasıyla Oslo’da, Kandilde ve İmralı'da Ülkeyi bölme, bin yıllık kardeşlik bağlarını gevşetme, daha sonra kopartma projelerini sindire sindire hayata geçirme çabaları Habur’da kurulan çadır mahkemeleri Dolmabahçe'de hükümete sunulan ve on maddelik İmralı tutanağı bunun bir göstergesidir. Uygulanan güya çözüm sürecini, seçmen çözülme süreci olduğunu görerek AKP nin tek başına iktidarına gönül rızası olmamıştır. MHP ‘yi kandan beslenen şehitleri istismar eden Fatiha okumayı bilmeyen bir parti olduğu yönünde akıl almaz bir şekilde eleştirenler bu sonuç karşısında şaşkına dönmüşlerdir.

Çözüm sürecinin Şehitler gelmemesi ve anaların göz yaşları dindirilsin diye başlatanlar seçim sonrasında gelen şehitlere ve şehit analarına ne diyeceklerini bilemez oldular

Tüm müsebbibi AKP hükümetidir. Çünkü bu çözülme süreci süresince terör örgütü hem silah hem de insan sayısı bakımından güçlenmiştir. Son 40 gün içerisinde altmışa yakın vatan evladı Şehit olmuştur: dün MHP ‘ye kandan besleniyor diyenler bugün Şehitlerin naaşı başında nutuk atıyorlar."

Erdem, "Hükümetin bu karanlık ortamdan bir an önce kurtulması gerekiyor. Ancak yapılan koalisyon görüşmelerinden bir sonuç çıkmamıştır çıkmayacağı da gün gibi aşikardır" diyerek daha sonra şunları belirtti:

"Çünkü AKP’nin böyle bir düşüncesi yoktur.Bu güne kadar kurulan bütün iktidarların askeri vesayet altında olduğunu beyan edenler bugün Cumhurbaşkanının vesayeti altında’dır.Sayın Cumhurbaşkanı’da güçlü bir koalisyon hükümetinin kurulmasına gönlü pek razı değil. Ağırlıklı olarak erken seçim yapılması taraftarı’dır. Daha AKP ile CHP masadan kalkmadan seçim hükümeti neden azınlık hükümetinden bahsedilmiş bir otuz günü aşkın süre içerisinde ciddi bir görüşme olmadığı Genel Başkanlar ifade etmişlerdir.

Görüşme MHP’ye gelince Genel Başkanımız Sayın Dr Devlet Bahçeli ’ye çirkin, ahlaksız ifadelerle güya eleştirmeye çalışmışlardır. Öteden beri Sayın Genel Başkanımız gerek koalisyona katılma gerekse dışarıdan destekleme için dört ilkeyi sıralamıştır. Ama AKP İmralı’dan gelen 10 emre sıcak bakmış MHP’nin Ülkenin düzlüğe çıkmasına yol verecek ve ülkenin ve Milletin gönlünü rahatlatacak ve Millet için istenen dört şartı kabul etmemişlerdir.

Ve böylelikle iki buçuk saatlik görüşmenin sonunda MHP ile koalisyon görüşmesi sona ermiştir.

Temayül olarak Milletvekili sayısı MHP ile aynı olan HDP ile görüşülmemesi manidardır. Çünkü seçim öncesi hep beraber olan çözüm (çözülme ) sürecinin mimarlarından olan HDP ile görüşmemesine bir anlam verilmiyor.Neden görüşülmediği açıkça belirtilmiyor. MHP’nin değerli lideri sayın genel başkanımız Devlet Bahçeli, HDP ile bir araya gelmeyeceklerini ayan beyan açıklamıştır sırtını terör örgütüne dayayan bir parti ile bir araya gelmemiz zaten mümkün değil. Ama, AKP son üç yıldır HDP ile çok sıkı fıkı bir şekilde sürekli bir arada olmuşlardır.Koalisiyonda’da çok uyumlu bir ikili oluşturarak Kafalarındaki Çözüm ( Çözülme ) projelerini uygulamaya koyarak millete gösterebilirler.Zaten biri başkanlık istiyor biri toprak ama bunun için cesaret bundan sonra kafalarındaki bu çözülme projesini hiçbir zaman uygulamaya koymayacaklardır. Buna Türk Milleti Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı'nda, Sevr'de müsaade etmemiştir etmeyecektir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız