SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Tüm Türkiye Bunu Gördü"

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:11:45
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Malatya’nın Arguvan ilçesinde düzenlediği mitingde gövde gösterisi yaptı. Eski Kültür Bakanı Fikri Sağlar’ın da katıldığı mitingde 2 bin kişi, yolsuzlukları protesto etti. 

CHP’nin yerel seçim çalışmalarına destek olmak için Malatya’ya gelen eski Kültür Bakanı Fikri Sağlar, Arguvan’da düzenlenen mitinge katıldı. CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan İnci, İl Başkanı Enver Kiraz, belediye başkan adayları ve parti yöneticilerinin katıldığı mitinge Arguvanlılar büyük ilgi gösterdi. Nazım Hikmet Meydanı’ndaki mitingde konuşan CHP Arguvan Belediye Başkan Adayı Mehmet Kızıldaş, projelerini anlattı. Arguvan’ı kalkındıracaklarını belirten Kızıldaş, “Sosyal belediyecilik anlayışı içerisinde üreticilerimizin örgütlenmesi ve alın terlerinin karşılığını alabilmeleri için yerel yönetim olarak her türlü desteği üreticilerimize sunacağız” dedi. 

Daha sonra söz alan CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İnşaat Mühendisi ve Yerel Yönetimler Uzmanı Hakan İnci ise 10 yıllık belediyecilik deneyimi olduğunu vurgulayarak, “Bu sefer Malatya büyükşehri alacağız dedim. Nerden biliyordum ben bunu? Hekimhan’da, Arguvan’da, Akçadağ’da gördüm. Sonunda nerede gördük? 8 Martta Malatya’da, genel başkanımız geldiğinde bunu tüm Türkiye gördü” ifadelerini kaydetti. Arguvanlılardan oy isteyemeyeceğini belirten Hakan İnci, “Çünkü biliyoruz ki siz bizden daha çok CHP’lisiniz. Biz size sadece merhaba demeye geliyoruz” şeklinde konuştu.

İnci’nin ardından konuşan CHP İl Başkanı Enver Kiraz da hükümeti eleştirerek, yerel seçimlerin önemine değindi ve CHP Arguvan Belediye Başkan Adayı Mehmet Kızıldaş ile Büyükşehir Adayı Hakan İnci’ye destek istedi. Daha sonra söz alan CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi İbrahim Yener de CHP’nin Arguvan’da en doğru yöntemle, en doğru adayı belirlediğini kaydederek, Arguvan Adayı Kızıldaş ve büyükşehir adayı Hakan İnci’nin başarılı olacağına inandığını vurguladı. 

Mitingde son olarak eski Kültür Bakanı Fikri Sağlar konuştu. Türküleri ve deyişleriyle ünü Türkiye’nin de dışına taşan Arguvan’ın sevgi ile yoğrulduğunu kaydeden Sağlar, şöyle konuştu: “Bizim kültürümüzün, Arguvan’da ve Malatya’da yaşayan insanlarımızın sahip olduğu kültürün temelinde Yunus Emre’nin sevgisi, Pir Sultan Abdal’ın mücadelesi ve Hacı Bektaşı Veli’nin akılcılığı var, tıpkı burada olduğu gibi. Bizim kültürümüzün temelinde, mazlumları kurtaran, emperyalizme karşı mücadele eden Mustafa Kemal Atatürk ve İnönü gibi insanların ülke sevgisi ve yurt sevgisi var.”

Başbakanın meydanlarda CHP’ye hakaret ettiğini belirten Fikri Sağlar, “Kendisine oy vermeyen insanları dışladığını gördük. İnsanları ayırarak birbirine düşürmeye çalıştıklarını gördük. İnsanlara karşı düşmanlık ve kin besliyor” diye konuştu. 

CHP’liler Arguvan’ın ardından Hekimhan ilçesine geçerek burada vatandaşlara hitap ettiler. Eski Kültür Bakanı Fikri Sağlar’ın Malatya’daki son durağı ise Dilek kasabası oldu. Burada halka seslenen Sağlar, 30 Mart seçimlerinin sıradan bir yerel seçim olmadığını belirterek, AKP’ye hak ettiği dersi vermek için CHP’ye oy verilmesini istedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız