SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Tüm Türkiye'ye Örnek Bir Başarı Gösteriyor"

0
Güncellendi - 2019-12-31 23:47:48
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık, “Malatya Şeker Fabrikası tüm Türkiye’ye örnek bir başarı gösteriyor. Yazıhan Boztepe Recai Kutan Barajı’nın bitirilmesi ile birlikte sulanan Yazıhan Ovası’nda yaklaşık 200 bin ton pancar üretildi. Fabrikada işlenen pancarın yaklaşık 50’si Yazıhan’da üretildi.” Dedi.

Çalık, Şeker-İş Sendikası Malatya Şubesini ziyaret ederek, Malatya Şeker Fabrikası’nın çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Çalık, siyasette bulunduğu 20 yıl içinde Malatya Şeker Fabrikası çalışanları ile her zaman iç içe olduğunu ifade ederek, “Şeker-İş Sendikası Şube Başkanımız Nuri Murat, sorunları iletirken de, çözüm talep ederken de saygısını, sevgisini hiç eksiltmeden sorunları hep dile getirdi. O sorunların talebi hep şeker tadında geldi. Malatya Şeker Fabrikasında başarıyı konuşuyorsak, bunun en büyük vesilesi burayı özelleştirme kapsamında çıkartan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. Şuanda 330 tane çalışanı var. Malatya Şeker Fabrikası tüm Türkiye’ye örnek bir başarı gösteriyor. Yazıhan Boztepe Recai Kutan Barajı’nın bitirilmesi ile birlikte sulanan Yazıhan Ovası’nda yaklaşık 200 bin ton pancar üretildi. Fabrikada işlenen pancarın yaklaşık 50’si Yazıhan’da üretildi. Şuana kadar fabrikamızda 50 bin ton şeker üretildi. Fabrika 3 vardiya çalışıyor. Üretimden dolayı toplam 420 milyon TL bir katma değer sağlanıyor.” şeklinde konuştu.

Nişasta bazlı şeker ithalatının kotasının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile yüzde 10’lardan 2,5’e indirildiğini belirten Çalık, pancar şekeri üretiminin aynı zamanda sağlık açısından da önemli olduğunu kaydetti.

Çalık, Malatya Şeker Fabrikası’nın yemekhanesine de giderek burada işçilerle yemek yedi ve sohbet etti.

-Minibüsçüler Odasına ziyaret

Milletvekili Çalık, Malatya Minibüsçüler ve Umum Servisçiler Odası Başkanı Mesut İnce’yi de ziyaret ederek, sorun ve talepleri dinledi.

Çalık, “Esnaflarla bir zaman bir aradayız. Sürekli temas ve diyalog halindeyiz. Sosyal devleti gereğince 65 ve üstü vatandaşlarımızı ücretsiz taşıyoruz. Halk otobüsleri işletmelerinin sıkıntılarını dinledik. Bu konu da bazı çalışmalar yapıldı. KDV oranları yüzde 18’den yüzde 1.5’a indirildi. Kademeli olarak bin TL ödemesi yapılması kararı alındı. Engelli vatandaşların ulaşımı konusunda özel halk otobüsleri ile ilgili düzenlemede esnaflarımızın taleplerine hep olumlu cevap verdik. Araç yaşı ile ilgili düzenleme yapıldı. Esnafımızın krediye ulaşımı konusunda yine gereken destek ve imkanlar sunuluyor. “ diye konuştu.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • Ramazan Doğan (4 yıl önce)
    Suat beyi ve sendika başkanımızı şekerde idareci iken tanıma firsatim oldu her ikisi ilede ilgili olumsuz düşüncem yok ikiside mutavazi işlerini bilen şekerde sevilen eğitim ve öğretime destek veren insanlardı başarılar dilerim.
    0
    0
    Yanıtla
  • şazi (4 yıl önce)
    başörtü burberyy 7.8 bin tl
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)
    Ne yaparsanız yapın siz ve diyerleri malatyalıları kandıramıyacaksınız çevrenize rant sağlamaya devam edin makam mevki verin Allah size soracak bu haksızlığı ufukta seçim göründü 2020 sonbahar veya 2021 ilkbahar siz bu tarihleri bir yere yazın unutmayınız
    0
    0
    Yanıtla
  • erol (4 yıl önce)
    Şeker Fabrikası mı bıraktınız çoğunu özelleştirme adı altında kapanmasını sağladınız. Yurt dışına şeker satarken, şimdi Rusya dan şeker almaya başladık, Malatya Şeker Fabrikasının arazisi de birilerinin iştahını kabartıyordu. Ama özelleştirilmesi tepkiler üzerine geri bırakıldı. Temennimiz Sümer Mensucat,Tekel Tütün fabrikalarından sonra geriye kalan Şeker fabrikasının özelleştirme oyunu ile kapanmaması.
    0
    0
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (4 yıl önce)
    Şeker fabrikalarını satan Recep Tayyip Erdoğan'a Malatya'dakini satamadı diye teşekkür etmiş. Gerçekten de o dönem CHP'lilerin feryadı olmasa burayı da satabilirlerdi. Ne de olsa ne olursa olsun biat eden bir insanlarla dolmuş Malatya.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kenan (4 yıl önce)
    Seker Fabrikasının bir idaresi olduğunu başta Seker İş Sendikası olmak üzere bizim siyasiler unutuyorlar. Fabrikayı Devletin atadığı yönetim mi idare ediyor yoksa Sendika mı? Her yıl Sendika tarafından bir kaç defa açıklama yapılıyor. Şu kadar beklentimiz var, şu kadar ton şeker işledik vs vs. Lütfen kendinize gelin. Kurum adına açıklamayı İdare yapar, İşletme adına her türlü işin muhatabı Şeker Fabrikası Müdürüdür sendika değil. Büyüksehir Belediyesinde, Belediye Iş Sendikası çıkıp şu kadar alt yapı, şu kadar yol.çalısması yaptık, şu projelerimiz var diyebilir mi? Sağlık Sen çıkıp Sağlık yatırımları veya Hastanelerin faaliyet raporları ile ilgili açıklma yapiyor mu? Şeker Fabrikası Müdürü Suat Beyin nezaketini suistimal etmeyelim lütfen. Diğer bir husus ise Vekillerin, Belediye Başkanlarının her bulduğu koltuğa oturma hastalığı. Bir Vekil, Belediye Baskanı ne diye bir muhtarın, bir Sendikaka, bir dernek vakıf vs Başkanınin makam koltuğuna oturur. Bu gerçekten en hafif deyimle nezaketsizliktir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yıldız (4 yıl önce)
    https://www.facebook.com/veliagbabaCHP/videos/2019923014690734/ malatya şeker fabrikasının kapatılmaması için canla başla mücadele edenlerindir bu başarı, o dönemde kafasını kumun altına sokanların değil..
    0
    0
    Yanıtla