SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Tüm Türkiye'yle Paylaşacağız'

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:43:49
'Tüm Türkiye'yle Paylaşacağız'
A- A+ PAYLAŞ

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Genel Başkanı Kamuran Karaca, Türkiye'de Çocuklara İlişkin Alternatif Politika Arayışı Uluslararası Sempozyumu'ndan çıkacak sonuçların kitaplaştırılarak paylaşılacağını söyledi. 

Eğitim-Sen Malatya Şubesi tarafından düzenlenen Türkiye'de Çocuklara İlişkin Alternatif Politika Arayışı Uluslararası Sempozyumuna devam edildi.

Double Tree by Hilton Malatya Otel'de gerçekleştirilen sempozyuma katılan Eğitim-Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, Eğitim-Sen olarak hayatın her yönünde bakışlarını ortaya koymaya çalıştıklarını ifade etti.

Çocukların eğitimi başta olmak üzere çocukların yaşadığı ve maruz kaldığı bütün uygulamalara karşı bir bakışları olduğunu dile getiren Karaca, "Malatya şubemizin büyük emeğiyle gerçekleştirdiğimiz bu çalışmada, enine boyuna çocukların yaşadığı bütün durumları tartışma fırsatı yakaladık. Buradan çıkaracağımız sonuçları, tüm Türkiye'de de paylaşmak istiyoruz. Birçok bilim adamı tartıştığımız konu başlıklarına katkıda bulundu. Çocuk Gelinler konusu da bunlardan birisi. Çocuk işçiliği, çocuk sömürüsü, çocukların eğitimi, çocuk ve suç gibi birçok başlıkta; toplumun yarası haline gelmiş olan konulara değinmek Eğitim-Sen'in göreviydi" dedi.

"EĞİTİMİN EN ÖNEMLİ PARÇASI AİLEDİR"

Karaca, eğitimin en önemli parçasının aile olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi: "Eğitim ailede başlar ve okulda devam eder. Eğitim okulda şekillenir ve çocuklarımız yönlendirilir hayata hazırlanır. Ama eğitimin en önemli parçası ailedir. Tabi bizim burada yaptığımız ve paylaşacağımızı bu çalışmanın yanı sıra bütün yurttaşlarımıza önemli görev düşüyor. Çocukların yönelimi, çocukların kötü alışkanlıklar dahil maruz kaldıkları birçok etkenden kurtulabilmesi için anne-baba ve topluma önemli görevler düşüyor. Okulda alınan eğitim, toplum tarafından desteklenmezse, bir süre sonra okulda alınan eğitimin yerine sokakta istemediğimiz çevrelerin verdiği eğitimin sonuçları yansımaya başlıyor. Bunun için toplum ve aileler duyarlı olmalıdır."

"ÖNEMLİ KONULAR ELE ALINDI"

Eğitim-Sen Malatya Şubesi Başkanı Tarık Kaya da, Eğitim-Sen olarak toplumun kanayan yaralarından birini ele aldıklarını ifade ederek "Eğitim-Sen olarak toplumun eğitim alanındaki tüm taleplerini karşılamaya, ülkeye bu konuda perspektif vermeye, elimizden gelen desteği sunmaya ve çözüm önerilerini tartışmaya geçmişte olduğu gibi bugünde devam ediyoruz. Bu çalışmamıza da yaklaşık 5 ay hazırlık yaptık. Türkiye'deki bilim insanlarıyla literatür üzerinde tarama yaparak, görüşmelerde bulunduk. Bu görüşmeleri şekillendirdik ve bugüne geldik. Türkiye'de gerçekten çocuğa ve çocuğun geleceğine dair yaklaşımlar konusunda sendikamız geçmişte olduğu gibi bugünde pratik anlamdaki tutumuyla, tavrını devam ettirmektedir" şeklinde konuştu.

Kaya, Türkiye'de Çocuklara İlişkin Alternatif Politika Arayışı Uluslararası Sempozyumuna 40 bilim insanının konuşmacı olarak katıldığını kaydederek, "Türkiye'de Çocuklara İlişkin Alternatif Politika Arayışı Uluslararası Sempozyumu kapsamında yapılan çalışma kitaplaşacak. Türkiye'de çocuğa dair her konuda örnek sayılabilecek ya da perspektif alınabilecek bir kitap haline dönüşecek. Bunların hepsi değerli ve tarihe not düşen çalışmalar" dedi.

Sempozyum, bu akşam açıklanacak sonuç bildirgesinin ardından sona erecek. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız