SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Tüm Türküler' Kitabı Çıktı

A- A+ PAYLAŞ

malatyahaber.com yazarlarından da olan Avukat Selami Yücel'in "Tüm Türküler" adlı kitabı yayınlandı.

Ankara'da yerleşik olarak avukatlık mesleğini sürdüren Selami Yücel, 1946 Malatya- Akçadağ doğumlu. Sırasıyla Fırat İlkokulu, Malatya Ortaokulu ve Turan Emeksiz Lisesi'nden sonra 1973 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. İki yıl Malatya'da hazine avukatlığı yaptı. 1977'de bu görevden istifa ederek TPAO Batman Bölge Müdürlüğü'nde Hukuk Müşaviri olarak görev aldı. 1997 yılında emekli oldu ve aynı yıl Ankara'ya yerleşerek serbest avukatlık yapmaya başladı. Evli ve 2 çocuk babası.

Kitapta yer verdiği yaşam öyküsünü "..Uzun zamandan beri belgeli ve arşivli yaşamaya gayret gösteriyorum. Kültürümüzün unutulmaya yüz tuttuğunu anladığım için türkülerimizi, Malatya türkülerini ve diğer kültürel özelliklerimizi yansıtmak amacını gerçekleştirmek için çalışmalarımın sonucunu kendi çabamla kitap haline getirmek istiyorum." diye tamamlayan Yücel'in, Türkü Sözlüğü de ekli 935 sayfalık "TÜM TÜRKÜLER" kitabının, en geniş türkü sözleri arşivi olduğu belirtiliyor.

Selami Yücel, kitabı da şöyle anlatıyor:

"..Bu kitap, sıradan bir türkü sözleri kitabı değildir. Bu kitap 45 yılı aşkın süredir öğrendiğim, duyduğum, çaldığım, söylediğim, araştırdığım, derlediğim her bir türkünün teker teker kayıtlara nakşedilerek oluşturulduğu bir kişisel 'arşiv' çalışmasıdır. Her bir türkü birden çok kaynaktan dinlenerek, yüzlerce belge, kitap araştırılarak kaydedilmiş ve en doğru, en gerçek ve en saf türkü sözlerine ulaşılmaya çalışılmıştır. Farklı yerlerde farklı sözlerle söylenebilen türküler için belge ve ses kaydı incelenmiş, türküleri derleyenlerle, ilk söyleyenlerle, türkü emektarlarıyla röportajlar, yazışmalar yapılmış ve türkülerin en saf hali okuyuculara sunulmaya çalışılmıştır. Tüm bu çabaların sonucunda yaklaşık altı bin türkü sözüne ulaşabileceğiniz bu kaynak oluşmuştur.

Türküler; yaşadığımız bu coğrafyanın kara toprağı, buz gibi suyu, yakan güneşi, titreten yeli gibidir. Türküler bizi bize yaşatan nağmelerdir. Kimi zaman şehrin kalabalığında eski bir dost, kimi zaman da çalınır bir türkü hayatımızın bir anında dudaklarımızda, bağlamamızın, gitarımızın tellerinde, mırıldanmalarımızda, radyolardan yükselen seslerde...

İşte bu kitap, o tanıdık dostların bir albümü gibi hatırlatmak üzere hazırlandı sizi size.."

Alter Yayıncılık Organizasyon Ticaret Limited Şirketi tarafından yayınlanan kitabı edinmek isteyenlerin; "Alter Yay.Rek. Org.Tic.Ltd.Şti 1. Cad. Elif Sk. No:7/164-165 İskitler/ANKARA" adresiyle ya da "0 312 341 89 96 ve 0 532 203 96 75" no.lu telefonlarla iletişime geçebilecekleri bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız