SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Tüm Varlıklarımızı İzleyeceğiz'

A- A+ PAYLAŞ

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Koruma ve Kontrol Genel Müdürü Doç. Dr. Muzaffer Aydemir, tarımsal üretimde sıkı bir izleme politikasına geçileceğini belirterek, "Bir çiftçi tarlasında kullanmış olduğu her türlü bitkisel tarım ilacını kaydetmek zorunda, onu bugünlerde eylem planı haline getireceğiz" dedi.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Koruma ve Kontrol Genel Müdürü Doç. Dr. Muzaffer Aydemir, Malatya İnönü Üniversitesi'nde düzenlenen 4. Ulusal Hidatidoloji Kongresi'ne katıldı. Burada bir konuşma yapan Aydemir, "Hayvan hareketlerini kontrol altına alacak olan eylem planlarımız var. Mezbahanelerin kontrol altına alınması önemli. Sağlıklı bir mezbaha yapısı son derece önemli. Maalesef biz başıboş hayvanlar konusunda tam başarılı değiliz. Ankara, İstanbul ve İzmir'de istenilen başarıyı yakalayamadık. Bu işinde
ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Kedi ve köpeklerin kayıt altına alınması, değil kedi ve köpekleri, kanatlıları bile kayıt altına almak istiyoruz. Sığırları, koyunları kayıt altına alma projemiz, Avrupa Birliği destekli proje olarak 2009 yılında başlıyor. Biz, değil vatandaşlarımızı, tüm varlıklarımızı, potansiyellerimizi kayıt altına ve izlemeye alacağız" dedi.

Gıda konusunda yapılacak hamlelerin tamamen bir ulusal duyarlılık hamlesi olduğunu belirten Aydemir, "Biz tarımsal üretimde de sıkı bir izlemeye geçiyoruz. Bir çiftçi tarlasında kullanmış olduğu her türlü bitkisel tarım ilacını kaydetmek zorunda. Onu bugünlerde eylem planı haline getireceğiz. Türkiye'nin toplum sağlığını garanti edecek, sertifikalı izlenebilir tarım modeline de bakanlığımız, hükümetimiz geçiyor. Geçmek zorunda. Buna da mahkumuz. Yoksa uluslararası pazarda kendimize yer edinebilmemiz ve süreklilik sağlamamız mümkün değil. 5199 sayılı Hayvan Refahı Kanunu, gerekli düzenlemelerde yapılarak" şeklinde bilgi verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız