SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Tüm Yetiştiriciler Yararlanmalı'

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:58:56
'Tüm Yetiştiriciler Yararlanmalı'
A- A+ PAYLAŞ

Damızlık Koyun- Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın önümüzdeki aylarda küçükbaş hayvan yetiştiricileri için yüzde 80'i hibe olmak üzere Koç Projesi ve Damızlık Teke Projesini hayata geçireceğini söyleyerek, Malatya'daki tüm yetiştiricilerin bu projelerden yararlanmalarını istedi. Akın, uygulama talimatının yayınlanmasından sonra yetiştiricilerin bu desteklerden yararlanmaları için neler yapmaları gerektiğine ilişkin, Birlik olarak kendilerine gerekli duyuruları yapacaklarını ifade etti.

Damızlık Koyun -Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, birlik veterinerleri ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Yazıhan ve Hekimhan ilçelerine bağlı bazı köy ve yaylalardaki küçükbaş hayvan yetiştiricilerini ziyaret ederek, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın  verdiği destek ve hibeler hakkında bilgilendirme yaptı.

Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın ve beraberindekiler, ilk olarak Yazıhan İlçesi Akyazı Köyü'nü, ardından Hekimhan'a bağlı Başkınık ve Çimenlik köylerini ziyaret etti.  Buradaki küçükbaş hayvan yetiştiricilerine Koç Projesi ve Damızlık Teke Projesi hakkında bilgiler aktaran İhsan Akın, daha sonra Yazıhan, Hekimhan ve Arguvan ilçesindeki yetiştiricilerin yoğun olarak kullandığı ve yaklaşık 40 bin küçükbaş hayvanın bulunduğu Yamadağı eteklerindeki  Akpınar, Kapılı, Sıçan yurdu, Çiçi Çayı Yaylası ve Karapınar yaylalarındaki üreticilere yönelik bilgilendirme çalışması yaptı.

Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, Karapınar Yaylası'nda Şuayip Satır adlı küçükbaş hayvan yetiştiricisinin çadırında toplanan yaylacılara bakanlığın projelerinin yanı sıra Birliğin, bugüne kadar yürüttüğü çalışmalar hakkında ayrıntılı bilgi aktardı.

"25 hayvana bir koç"

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının önümüzdeki aylarda küçükbaş hayvan yetiştiricileri için büyük önem taşıyan Koç ve Damızlık Teke projelerini hayata geçireceğini söyleyen Birlik Başkanı İhsan Akın, "Bu projede bakanlığımız yüzde 80'nini hibe veriyor, yüzde 20'sini de üreticimiz karşılıyor. Her bir yetiştiricimiz hayvan sayısının 25'te birine denk gelecek şekilde koç alabilecek. Yani 300 hayvanı olan yetiştiricimiz 12 tane, 400 hayvanı olan yetiştiricimiz ise 16 tane koç alabilecek. Yetiştiricilerimizin projeden yararlanması için ellerindeki koçları satmaları gerekiyor. Projenin hayata geçmesi için uygulama talimatının yayınlanmasını bekliyoruz. Bu talimat yayınlanınca siz yetiştiricilerimizin neler yapması gerektiği hakkında gerekli duyuru ve bilgilendirmeyi yapacağız. Ben, buradan bütün yetiştiricilerimize bu hibelerden yararlanmaları çağrısında bulunuyorum" dedi.

Yaylacılara elektrik müjdesi

Akın, bilgilendirme çalışmaları kapsamında yaylacıların beklediği elektrik müjdesini de verdi.  Yaylacıların  bu taleplerini yerine getirmek için yetkili kurumlar nezdinde bugüne kadar önemli çalışmalar yürüttüklerini hatırlatan  Akın, olumlu sonuç aldıklarını söyledi.  Akın, güneş enerjisinden elektrik üretmek amacıyla kurulması gereken güneş enerjisi panellerinin makine ve ekipmanı için de Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın yüzde 50 hibe desteği sağlayacağını bildirdi.  Makine ve ekipman için verilecek yüzde 50 hibenin güneş enerjisi panelleriyle sınırlı olmayacağını belirten Başkan İhsan Akın, bunların arasında yayık yayma makinesi, koyun kırkım makinesi gibi makine ve ekipmanların da yer alacağını ifade etti. Akın, söz konusu tebliğin Kırsal Kalkınma Birimi'nde ilana çıkmasıyla birlikte yetiştiricilerin bu destekten de yararlanabileceğini bildirdi.

Birlik Başkanı İhsan Akın ayrıca, yaylacıların yaşadığı en büyük sorunlardan biri olan tuvalet, su ve yol sorunlarının giderilmesi için Valilik ve belediye nezdinde yapılan girişimlerin sürdüğünü söyleyerek "Bizim yayladaki yetiştiricilerimizin bu taleplerini karşılayabilmek için bazı projelerimiz var.  Her platforma bunu dile getiriyoruz. Umuyoruz ki bu taleplerimizle ilgili de Valilik ve belediyemizin desteği ile olumlu sonuç alabileceğiz" diye konuştu.

HABER: Güler HAZAR, yenimalatya.com.tr

FOTOĞRAF: Selahattin GÖKATALAY, yenimalatya.com.tr

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız