SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Tümörlerle Mücadele Ediyoruz"

0
Güncellendi - 2016-12-02 01:27:34
A- A+ PAYLAŞ

Kanser hastalıkları ile ilgili açıklama yapan Turgut Özal Tıp Merkezi (TÖTM) Radyasyon Onkolojisi Bölümünden Yrd.Doç.Dr. Şimay Gürocak, "Bana olmaz demeyeceksiniz, hepimize olabilir. Kanserden korunmalıyız. " dedi.

Yrd. Doç. Dr. Gürocak; “Kanser hastaları, bir dönem sağlığına dikkat etmemektedirler. Ciddi stresle karşılaşmış olabilirler. Belirli bir dönem dikkat etmeseler vücutta kırılmalar oluyor. O kırılmanın ardından kanser hastalığı ortaya çıkabiliyor. Bu nedenle sağlımıza her dönemde dikkat etmemiz gerekiyor. Kendimizi bırakmamalıyız. Bu şekilde kanserin çoğunu önleyebiliriz. Bana olmaz demeyeceksiniz, hepimize olabilir. Bilinçli olmalıyız .” ifadelerini kullandı.

Kanserli hasta sayısında artış görüldüğü ve bu artışın bilinçlenme ile azalabileceğini belirten Yrd. Doç. Dr. Gürocak;“İnsanların sağlıklı beslenmesi gerekiyor. Bu konuda basın önemli. İnsanları biliçlendirmeli. Buna bağlı olarak bazı kanser tiplerinde daha da azalmalar görülecek. Bazı kanserlerde dönem dönem azalma oluyor. Bu sigarayla ilgili. Sigaranın tetiklediği kanser türlerinde sigaranın azalmasıyla birlikte kanserde de azalmalar olduğu görülüyor. Ama bu programlar biraz hafife alındığı zaman sigaranın neden olduğu kanserlerde artmalar görülebiliyor. Örneğin mesane, akciğer kanserleri sigaranın en çok neden olduğu kanser türüdür. Bu durum sigaranın neden olduğu bir genle ilgili, sigara kanser olan geni tetikleyerek kanser oluşumunu kolaylaştırıyor. Alkol ve sigara birlikte kullanıldığında özellikle baş, ağız ve gırtlak kanserine neden oluyor.” dedi.

Yrd. Doç. Dr. Gürocak, "TÖTM Radyo Terapi Bölümü, tümörlerle mücadele ediyor." diyerek; “ Hastanemizin tedavi edemediği bir iki tümör vardı. Bunlar için yeni makinemiz gelecek. Yeni makineler hastalıklı dokuyu iyi bir şekilde tedavi ediyor. Bunu yaparken de sağlam dokuyu koruyor. Son teknoloji ile donatılmış bu makineler,  en iyi tedavinin burada uygulanmasını olanaklı kılıyor. Bu makineler kurulduğu zaman Turgut Özal Tıp Merkezi Doğu Anadolu’ da ki en iyi merkezlerden biri olacaktır.”  şeklinde konuştu.

Yrd. Doç. Dr. Gürocak daha sonra şunlearı söyledi; “ Kanserden korunmak için hayat tarzımızı düzeltmeliyiz. Beslenmeye dikkat etmeli ve stresten uzak durmalıyız. Düzenli meyve sebze yemeli ve lifli gıdalar tüketmeliyiz. Mümkün olduğunca ızgara ve yağlı yemeklerden uzak durmalıyız. Kilomuza dikkat etmeliyiz. Günlük fazla bizi yormayacak egzersizler yapmalıyız. Kimyasallardan mümkün olarak uzak durarak doğal maddeler kullanmalıyız. Evimizi her gün  havalandırmalıyız.  Bu şekilde yaşamımızı sağlıklı sürdüreceğiz.”

Bülten

simay-gurocak

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız