SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Tümü Bu Yıl Tamamlanacak'

A- A+ PAYLAŞ

Valilik, yapımı devam eden Beylerderesi Viyadüğü (yan fotoğraftaki gibi olacak) ile Milli Egemenlik ve Akpınar alt geçit çalışmalarının son durumunu açıkladı. Beylerderesi Viyadüğü'nün 2500 yıllık deprem periyodu gözönünde bulundurularak projelendirildiği, viyadük ve alt geçit çalışmalarının 2010 yılı sonu itibarıyla tamamlanmasının planlandığı belirtildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklama şöyle:

"Malatya İli dâhilinde yapım çalışmaları devam etmekte olan, Malatya İlinin prestiji, gelişmesi ve düzenli trafik akışının sağlanması açısından önem arz eden Malatya – Kayseri Devlet Yolunun Kayseri çıkışında inşa edilen Beylerderesi Köprüsü ile Sanayi, Milli Egemenlik ve Akpınar Alt Geçit Kavşak İnşaatlarında yapım çalışmaları planlanan şekilde devam etmektedir.

Bu kapsamda; ülkemizin Batı illeriyle Doğu illerini birbirine bağlayan, ana arter konumundaki D – 300 Devlet Yolunun Beylerderesi Vadi geçişini sağlayan, Beylerderesi Köprüsü tamamlandığı takdirde; yüksek eğimli vadi geçişinde 2,5 km kısalma sağlanacaktır ve köprü trafiğe açıldıktan 4 – 6 yıl sonra ise kendini amorti edecektir.

Köprünün boyu 420 metre olup bağlantı yolları ile birlikte 700 metredir. Köprü tamamlandığında 28.000 m3 demirli beton, 5.000 ton demir ve 750 ton civarında ardgerme halatı kullanılmış olacaktır.

2500 yıllık deprem periyoduna göre projelendirilen Beylerderesi Köprüsü, ardgermeli betonarme dengeli konsol tipinde olup 190 metre olan orta açıklığı bakımından teknik anlamda dünyanın sayılı köprüleri arasındadır. 24 metre genişliğindeki köprünün ayak yükseklikleri ortalama 55 metre olup, dere yatağından yüksekliği 80 metredir.

Bugüne kadar Beylerderesi Köprüsünde yapılan harcama 31.000.000 TL olup köprü inşaatı yaklaşık olarak 40.000.000 TL mal olacaktır.

ALT GEÇİTLER..
Sanayi, Milli Egemenlik ve Akpınar Kavşak Alt Geçit Köprülerinden, Sanayi Kavşağı Alt Geçidi 2008 yılında trafiğe açılarak hizmete girmiştir.

Milli Egemenlik ve Akpınar Kavşak Alt Geçit inşaatlarında, yeraltı su seviyesinin yüksekliği ve zayıf zemin koşulları nedeniyle zemin iyileştirilmesi gereği ortaya çıktığından kaya dolgu çalışmalarına başlatılmış olup çalışmalar süratle devam etmektedir.

Halen Milli Egemenlik ve Akpınar Kavşak Alt Geçit Köprüleri İnşaatında 50 adet kamyon, 3 adet ekskavatör, 3 adet traktör kepçe, 1 adet fore kazık makinesi ile devam etmektedir. Çalışmaların 24 saat esasına göre yapılması için, Malatya Valiliği ile gerekli yazışmalar yapılmıştır.

Alt Geçit inşaatları tamamlandığında; şehirlerarası transit trafik yükü ile şehir içi trafik yükünün kavşaklarda meydana getirdiği yığılma önlenmiş olacaktır.

Üç adet Kavşak Alt Geçit Köprüsünün toplam boyu 1.900 metre olup 2*2=4 şeritli ve 25 metre genişliğindedir.
Bugüne kadar Altgecit Kavşak Köprülerine 20.000.000 TL harcanmış olup, proje tamamlandığında yaklaşık 30.000.000 TL harcanacaktır.

350.000 m3 hafriyat, 33.000 metre fore kazık (1.900 adet), 7.000 m3 demirli beton ve 3.200 ton betonarme demir imalatı alt geçit projeleri tamamlandığında gerçekleşecektir.

Bu çalışmalar tamamlandığında Malatya İli trafiğinde yaşanan zaman kayıpları giderilerek, güvenli trafik akışı ve anayol ile toplayıcı yolların üst yapının BSK yapılacak olması nedeniyle üst düzeyde seyahat konforu sağlanacaktır.

Yukarıda bahsedilen tüm bu çalışmalar 2010 yılı sonunda tamamlanması hedeflenmektedir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız