SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Tümünü Analiz Edebilecek"

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi bünyesindeki Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Merkezi Petrol Analizi Laboratuarı'nın Ekim sonu itibarıyla tüm akaryakıt türlerinin analizinden akredite olmuş konuma geleceği bildirildi.

Petrol Piyasası Daire Başkanı Taner Mutlu, laboratuvarı ziyaret etti ve yetkililerden bilgi aldı. Bu ziyaret ve incelemeye ilişkin İnönü Üniversitesi'nden gönderilen basın bülteni şöyle:

"Petrol Piyasası Daire Başkanı Taner Mutlu, Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Merkezi, Petrol Analiz Laboratuarını (PAL) ziyaret etti. Ziyarette PAL Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yunus Önal kısa bir sunum yaptı. Sözlerine EPDK’nın vermiş olduğu katkılara teşekkür ederek başlayan Önal “Laboratuarımız, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu ile İnönü Üniversitesi arasında teknik düzenlemelere uygun olmayan akaryakıt ürünlerinin tespit edilmesini sağlayacak Akredite Akaryakıt Laboratuarı kurulmasına ilişkin 02.04.2007 tarihinde Ankara’da imzalanan protokol ile kurulum çalışmalarına başlanmış ve 22.12.2009 tarihi itibariyle de TÜRKAK tarafından akreditasyon verilmiştir” dedi. Gelen taleplere 15 personelle cevap verdiklerini ve 10 adet laboratuarı aktif olarak kullandıklarını ifade etti. Laboratuarları çok gelişmiş sistemlerle denetlendiğini 32 kamera ile günde 24 saat takip edildiğini de sözlerine ekledi. 
 
Yrd. Doç. Dr. Yunus Önal son olarak “Laboratuarımız bu tarih itibarı ile tüm akaryakıt türlerinin (toplam analiz sayısı 134) 94 analizinden akredite olup, EPDK’nın öngördüğü 6 tanesinden 18–19 Ekim 2011 denetiminde akredite olunması planlanmaktadır. Sonuç olarak Ekim 2011 denetiminden sonra EPDK’nın öngördüğü akaryakıt türlerinin tümünden akreditasyon sağlanmış olacaktır” dedi.
 
Petrol piyasaları daire başkanı Taner Mutlu yaptığı konuşmada, 2003 yılı itibariyle petrol piyasalarındaki denetimin EPDK’ya verildiğini ve EPDK’nı konu üzerinde çalışmalara başladığını belirtti. Kaçak yakıtla mücadele ve kaliteli yakıt üretiminin başlıca görevleri olduğunu, yakıt kalitesi için standartlar belirlediklerini ve bu standartlara çok kısa zamanda ulaştıklarını belirten Mutlu pek çok kamu ve özel kurumla protokoller imzaladıklarını da sözlerine ekledi. Akredite edilmiş laboratuarların daha önceden sadece Kocaeli Gebze ve Ankara da ODTÜ de olduğunu, analizi yapılacak ürünün bu merkezlerde toplanması gerektiğini belirten Mutlu şimdi İnönü Üniversitesinde, KDTÜ ve Ege Üniversitesinde de analizlerin yapıldığını ve İnönü Üniversitesinin bu anlamda çok iyi işler yaptığını, çok iyi bir yere sahip olduğunu belirtti. Bu tip laboratuarların ülke için çok önemli olduğunu da belirten Mutlu “daha önceleri iki üniversite tarafından karşılanan talebi şimdi beş üniversite karşılıyor ve her bölge kendi bölgesinde bulunan laboratuardan faydalanabiliyor” dedi.."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız