SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tunceli Tepki Gösterdi Durdurdu, Malatya'da İse..

0
Güncellendi - 2020-07-14 04:56:22
Tunceli Tepki Gösterdi Durdurdu, Malatya'da İse..
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da yaban keçilerinin avlanmasına yönelik ihalenin Pazartesi günü yapılacak olmasına ve bu konudaki haber üzerine kamuoyunun tepkisine karşın, Hekimhan ve Arapgir bölgesinde 13 biner TL muhammen bedelle 1'er yaban (dağ) keçisinin avlanmasına yönelik ihaleyle ilgili herhangi bir durdurma kararı alınmadı. Bu arada, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Tunceli’de 17 dağ keçisinin avlanmasına yönelik açtığı ihalenin gelen tepkiler üzerine iptal edilmesinin ardından Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, "Avcılığa dair ilimizde yapılan ihale iptal edildi. Fakat ülke genelinde 767 dağ keçisinin öldürülmesine dair ihaleler duruyor" diyerek tepkisini sürdürdü.

MALATYA'DA İHALE BUGÜN..

malatyahaber.com'un "Parayı Ver, Yaban Keçisini Öldür!" başlığıyla kamuoyuna duyurduğu ve tepki çeken ihaleyi Malatya’da bulunan Tarım ve Orman Bakanlığı 15. Bölge Müdürlüğü düzenledi. “Yaban keçilerinin avlattırılması işi”ne ait ihale ilanında, Hekimhan kırsalındaki keçinin niteliği, “Kızıltaş DA Yaban Keçisi”, Arapgir’deki keçinin niteliği ise “Eynir DA Yaban Keçisi” olarak belirtildi.

Toplam 2 adet yaban keçisinin parayla avlattırılması için düzenlenen ihalenin 13 Temmuz 2020 tarihinde (bugün) yapılacağı belirtilen ihalede, para karşılığı avlatılacak keçilerin ihale muhammen bedelinin her biri için 13 bin TL dlduğu duyuruldu.

Kapalı teklif usulü ile yapılacak ihalenin Tarım ve Orman Bakanlığı 15. Bölge Müdürlüğü’nün Çöşnük Mahallesi Yusuf Özal Caddesi No:37/1 Battalgazi – Malatya adresindeki yönetim birimine teslim edilmesi gerektiği belirilirken, Tunceli'de ihalenin durdurulmasına karşın, Malatya ve diğer bölgeler için bu doğrultuda bir karar alınmadı.

ÜLKE GENELİNDE 767 DAĞ KEÇİSİNİN ÖLDÜRÜLMESİNE DAİR İHALE SÜRECİ..

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Tunceli'de 17 dağ keçisinin avlanabilmesi için açılan ihalenin iptal edildiğini açıklamıştı. Yapılan açıklamada sosyal, inanç ve kaçak avcılık açısından yerinde yapılacak inceleme sonucu hazırlanacak rapora göre hareket edileceği duyurulmuştu.

Tunceli'deki ihalenin iptal edildiğini hatırlatan Tunceli Belediye Başkanı Maçoğlu, "Fakat ülke genelinde 767 dağ keçisinin öldürülmesine dair ihaleler duruyor. Doğanın, canlıların yaşam hakkını yok saymak ve buna modern avcılık adı altında kılıf uydurmak savunulamaz" diyerek tepkisini sürdürmüştü.

malatyahaber.com- cumhuriyet.com.tr

ARŞİV FOTO: Malatya'nın çeşitli yerlerinde görüntülenen yaban keçileri

Bu sürü, geçtiğimiz Haziran ayında görüntülenmişti

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

17 yorum yapılmış

  • MİSAFİR (3 yıl önce)
    Mehmet MAÇOĞLU 'na dil uzatmadan önce tavsiyem Tunceliye gidin,sokaktaki köpeklerin ne kadar özgür ve rahat olduklarına bir bakın,Ovacık'a gidin mesire alanlarına bakın etrafta hiç çöp varmı diye,yemyeşil doğaya bakın bi insan eliyle katledilmişmi ? İnsanlarına bakın sokakta tırnak içinde açık giyinen bir kadına yan gözle bakan bir adam varmı,Esnaflarına bakın,çoğunluğu kadındır.Tunceli her anlamda medeniyeti çoktan yakalamış bir şehirdir.Darısı diğer illerimie.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali YILMAZ (3 yıl önce)
    Tarım ve Orman Bakanlığı dağ keçilerini katletmekle uğraşacağına, tarlara ve bahçelere büyük zarar veren domuz sürüleri için bu tür etkinlikler düzenlesin. Hem para kazanırlar hem de tarlalara ve bahçelere domuz sürülerinin vereceği zararı engellemiş olurlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Dersimli (3 yıl önce)
    Omer faruk herseyi efendilerinden ogrendigin agizla cevaplamayi ne guzel ogrenmissin. O zaman sen de olumu tadacan neden yasiyon ki. Yedigin ekmege aldigin havaya yazik. Biz Dersimliler her canlinin yasam hakkini daima savunuruz. Ama senin gibileri ne paraya donusiyorsa saldir mantigindadir. O dag kecilerini sen beslemedin ve senin malin degildir bu kadar basit.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ömer faruk (3 yıl önce)
    Her canlı ölümü tadacaktır öyle yada böyle avcılıkta bir tür spordur. Bunun kötü olan tarafı et yemek için hayvanları kesmeyelim o zaman bu tamamen şov amaçlı bir açıklama Tunçeli belediye başkanı önce PKK ve terör örgütlerini kinasin
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Topdağ (3 yıl önce)
    Malatya ilimizde domuz çoğalmıştır .sürü halinde gezip nerede bir ekin tarlası var ise talan edip çiftçimize maddi zarar veriyorlar . Bir an önce avlamak lazım ...ve dağ keçileri zararsız hayvanlardır kimseye zararı yoktur. Keçileri .keyfi avlamak günahtır . Et isteyen varsa kasap ne güne duruyor. Tarım ve orman bakanlığı .na. bağlı müdürlükler . "zararsız "hayvanları değil de "zararlı "hayvanları ihalesini yapsınlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Şahin (3 yıl önce)
    Lütfen türkiye genelinde yapilacak tüm av ihaleleri iptal edilip avcılık tamamen yasaklansın
    0
    0
    Yanıtla
  • suat çakıcı (3 yıl önce)
    bu ülkede para kazanmak için her şeyi yaptınız şimdi doğadaki hayvanlaramı geldi
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan balcı (3 yıl önce)
    roberto iyi bir türkçeci olduğun isminden belli oluyor. (tavisyem ) nedir bizi aydınlat türkçe sözlükte bulamadım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Roberto Carlos (3 yıl önce)hasan balcı isimli kullanıcı yorumuna
    Sayin cok degerli Hasan Balci bey kardesim, "Tavisyem" kelimesi klavye hakimiyeti kaynakli bir sorundur. Ancak, nereye virgul nereye nokta koyacagini bilmek, cumleye nasil baslayip nasil bitirecegini bilmek ayri bir seydir. Sen bunu idrak edemeyecek durumda isen sana soz soylemeye gerek yok. Eger idrak edip bilerek bu cehaleti savunma arzusunda isen yine sana soz soylemeye gerek yok. Ozetle, her durumda sana soz soylemeye gerek yok. Sadece bunu anlaman icin yazdim bu yorumu...
    0
    0
    Yanıtla
  • Çavuşoğlu (3 yıl önce)
    AV YANİ HAYVAN KATLİAMI Bilemiyorum Dinimizce caizmidir zenginlerin Zevk için Avlanması
    0
    0
    Yanıtla
  • Aliveli (3 yıl önce)
    İhale yapılmazsa tüfeği kapan ava çıkar şerde hayır vardır en yaşlı erkek avlanır devlet 1 keçiden 1 tosun bedeli topluyor nesi zorunuza gidiyor maçoğlu şovunu yapmış
    0
    0
    Yanıtla
  • Roberto Carlos (3 yıl önce)Aliveli isimli kullanıcı yorumuna
    Sen ne demeye calismissin burada? Bu sitede yorumlari inceleyip yayinlayan editore tavisyem sudur ki daha Turkce konusup yazamayan, derdini imla hatasi veya anlam bozuklugu yapmadan anlatamayan insanlarin yorumlarini yayinlamayin. Her yerde bolca gurultu yapiyorlar, bari internette gurultu yapmasinlar...
    0
    0
    Yanıtla
  • Sen öncelikle yazdığın yorumun imla ve noktalama işaretlerinin doğruluğunu gör ondan sonra başkalarına tavsiyelerde bulun derim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Roberto Carlos (3 yıl önce)Talip isimli kullanıcı yorumuna
    Talip bey, Ben kusursuz yazdigim iddiasinda degilim. Ancak altina yazdigim yoruma bakarsaniz ne demek istedigimi anlarsiniz. Sadece karsit goruste bir insan bu av meselesini durdurdu diye hayvan avi ihalesini savunan bir insanin birakin da Turkce yazmaktan bile aciz oldugunu soyleyeyim. Eger siz benim bu amacimi anlamaniza ragmen bu sekilde cevap veriyorsaniz kendi niyetinizi de sorgulamanizi tavsiye ederim...
    0
    0
    Yanıtla
  • Hayvanlar insanlar'ın ne düşündüğünü anliyurlar O halde biz'de insanların ne dediğını ve ne anlatmak istediyini anlamaya çalışsak? Dağ KEÇILARI'nı katliyam yapmak düşünme'yı dehmezmı!!!? Saygılar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Burda sorun maçoğlunun söyledikleri değil ihtiyaç olmamasına rağmen insanoğlunun zevk için bir canlının hayatına son vermesi dir.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (3 yıl önce)
    Basta.belediye.baskanin.halkini.kuyluyorum. Allahin.vermis.oldugu.cani.allah.alir
    0
    0
    Yanıtla