SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tunceli'de 2 Asker Şehit Oldu

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:56:36
Tunceli'de 2 Asker Şehit Oldu
A- A+ PAYLAŞ

Tunceli’de operasyon bölgesine giden askeri aracın geçişi sırasında bomba patlatılması sonucu yaralanan 4 askerden 2’si şehit oldu. 

Edinilen bilgilere göre, Tunceli-Erzincan karayolunun 35’inci kilometresinde bulunan Alacık köyü yakınlarında teröristler tarafından zırhlı aracın geçişi sırasında bomba patlatılması sonucu yaralanan 4 kişiden durumu ağır olan 2 asker, kaldırıldıkları Tunceli Devlet Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, şehit oldu. Yaralı 2 askerin tedavisinin de sürdüğü öğrenildi.

GENELKURMAY AÇIKLAMASI..

Genelkurmay Başkanlığı, Tunceli’deki patlamada 2 askerin şehit edildiğini duyurdu. 

Genelkurmay Başkanlığı’nca, Tunceli-Pülümür karayolunda güvenlik güçlerine yapılan bombalı saldırıya ilişkin yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, Tunceli merkez Alacık bölgesinde operasyon yürütüldüğüne dikkat çekilerek, şunlar kaydedildi:

“18 Ekim 2015 saat 11.00 sularında Tunceli-Pülümür karayolunda yol kontrolü yapan unsurlarımızın geçişi esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce önceden yola döşenen el yapımı patlayıcının patlatılması sonucunda iki kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, iki kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmıştır. Yaralılar derhal helikopter ile hastaneye tahliye edilerek tedavilerine başlanmıştır. Bizleri derin bir üzüntüye boğan bu menfur ve alçakça gerçekleştirilen saldırıda hayatlarını kaybeden kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve yüce milletimize başsağlığı ve sabır, saldırıda yaralanan kahraman personelimize acil şifalar temenni ediyoruz.”

BİR ŞEHİT AFYONLU..

Tunceli'de yola döşenen el yapımı patlayıcının teröristlerce patlatılması sonucu kaldırıldıkları hastanede şehit olan Jandarma Kıdemli Astsubay Mehmet Şimşek’in Afyonkarahisar’ın Çay ilçesindeki baba evine ateş düştü. 

Tunceli-Erzincan karayolunun 35’inci kilometresinde bulunan Alacık köyü yakınlarında teröristler tarafından zırhlı aracın geçişi sırasında bomba patlatılması sonucu yaralanan 4 kişiden durumu ağır olan 2 asker, kaldırıldıkları Tunceli Devlet Hastanesi’ne yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Şehit olan askerlerden birisinin yaklaşık dört yıllık asker olan 26 yaşındaki Jandarma Kıdemli Astsubay Mehmet Şimşek olduğu kaydedildi. Şimşek’in şehit olmasının ardından Çay ilçesine bağlı Çayırpınar köyündeki baba evine ateş düştü. Şehit haberini alan anne Adile ve Osman Şimşek adeta yıkılırken, aileye şehit haberini Çay İlçe Kaymakamı Selim Palamut ve beraberindeki askeri erkan verdi. Şehit haberinin gelmesinin ardından, şehidin baba evine Türk bayrağı asılırken, Kaymakam Palamut basın mensuplarının evden görüntü almalarına izin vermedi. 

26 yaşında şehit düşen Şimşek’in henüz 1 aylık evli olduğu aktarılırken, eşi Şeyda Şimşek’in evlendikten kısa bir süre sonra eşi Mehmet Şimşek’in görev yeri olan Tunceli’ye gitmesinin üzerine baba evi olan Kahramanmaraş’a gittiği aktarıldı. Şehit astsubayın, ayrıca iki kız kardeşinin bulunduğu ve bir evin tek oğlu olduğu öğrenildi.

Diğer yandan, şehidin yakınları Mehmet Şimşek’in, evlendikten sonra eşi Şeyda Şimşek’in kayınpeder ve kayınvalidesini ziyaret için Çay’a geldiğinde eşine çiçek gönderdiğini gözyaşları ile anlattılar. 

Kaymakam Palamut’un ardından görüntü almak isteyen basın mensuplarına tepki gösteren köy muhtarı İbrahim Kayır ise bazı gazetecilerin üzerine yürüyerek köyden çıkarmak istedi. Duruma jandarma müdahale etti. 

KAYSERİLİ ŞEHİT..

Tunceli'de PKK’lı teröristlerin yola döşedikleri bombayı askeri aracın geçişi sırasında patlatması sonrasında şehit olan Onur Sönmez'in baba evine ateş düştü. 

Askeri yetkililer, Onur Sönmez'in Erciyes Evler Mahallesi'ndeki baba evine acı haberi vermek için geldi. Baba Yakup Sönmez ve anne Sönmez'in acı haberi aldıktan sonra büyük üzüntü duyduğu öğrenilirken, acı haberi alan şehit Onur Sönmez'in yakınları, ailenin evine taziye ziyaretine geldi.

Sönmez ailesinin evinin önünde ambulans hazır bekletilirken, acı haberi alanlar Erciyes Apartmanı'nın önünde üzüntülü bir şekilde bekledi.

30 yaşındaki Onur Sönmez'in evli ve eşinin 8 aylık hamile olduğu öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız