SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tunceli'de Heykel Gözaltıları

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:59:00
Tunceli'de Heykel Gözaltıları
A- A+ PAYLAŞ

Tunceli’de polis tarafından düzenlenen operasyonda, PKK’nın ilk intihar eylemcisi Malatya merkez Elmalı köyü doğumlu Zeynep Kınacı’ya ait heykel ele geçirildi. Operasyonda heykelin yapımını gerçekleştirdiği iddia edilen bir heykeltıraş ile birlikte 2 kişi gözaltına alındı.

Tunceli’de 1996 yılında şehir merkezinde Türkiye’nin ilk intihar eylemini düzenleyerek 8 askerin şehit olması, 29 askerin yaralanmasına neden olan “Zilan” kod adlı Zeynep Kınacı isimli PKK'lı için heykel yaptırıldı. Geçmiş yıllarda hayatını kaybeden PKK’lılar için Tunceli’de oluşturulan mezarlığa dikilmek için hazırlanan heykele, polis tarafından düzenlenen operasyonda el konuldu. Heykel, savcılığın talimatıyla adli emanete alınırken, heykelin yapımını gerçekleştirdikleri iddia edilen 3 kişi, Tunceli Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan 3 kişi emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

Çözüm süreciyle birlikte çatışma ve şiddet ortamının ortadan kalkmasının ardından bölgede bulunan PKK mensupları çeşitli zamanlarda meydana gelen çatışmalarda hayatını kaybeden arkadaşları için Tunceli kırsalında mezarlık oluşturdu. Özellikle çatışmaların yoğun olduğu 1993-94 yıllarından bu yana hayatını kaybeden ve yerleri tespit edilen PKK mensupları defnedildikleri yerlerden çıkarılarak yapımı tamamlanan mezarlığa defnedilmeye başlandı. Kısa bir zaman önce tamamlanan mezarlık alanı için ise anıt yapma kararı alan PKK mensupları, PKK’nın ilk intihar bombacısı Zeynep Kınacı’nın heykelini dikmeye karar verdi. Bu amaçla yapılan heykel, mezarlık alanına götürülmeyi beklerken Tunceli Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin takibi sonucu yapılan operasyonda ele geçirildi.

Gözaltına alınan 3 kişi, emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılık ifadesinin ardından 1 kişi serbest bırakılırken, 2 kişi tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkemeye sevk edilen 2 kişi, ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız