SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tunceli'de Karakola Hain Saldırı: 4 Şehit

A- A+ PAYLAŞ

Tunceli'nin Nazimiye İlçesi'nde dün gece yarısı kalabalık bir PKK'lı terörist grubu, Sarıyayla Jandarma Karakolu'na silahlı saldırı düzenledi.

4 asker şehit oldu, 7 asker yaralandı. Çatışmalarda çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi.

Genelkurmay: "1 Astsubay, 1 Uzman Çavuş ve 2 Er şehit olmuş ve 1 Astsubay, 6 Er yaralanmıştır"

Güvenlik güçlerinin de anında karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Sabah saatlerine kadar süren çatışmada, ilk belirlemelere göre 4 asker şehit oldu, 2'si ağır 7 asker de yaralandı. Çatışmada çok sayıda terörist de etkisiz hale getirildi.

Nazimiye İlçesi'nin Bingöl'ün Yayladere sınırı yakınlarında bulunan Sarıyayla Jandarma Karakolu'na bugün saat 23.00 sıralarında kalabalık bir PKK'lı terörist grup tarafından silahlı saldırı düzenlendi. Güvenlik güçlerinin de PKK'lı gruba anında karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Havanın yağışlı ve sisli olması nedeniyle kobra helikopterler çatışmaya müdahale edemedi.

Şiddetli çatışmalar sabah saatlerine kadar sürerken, havanın aydınlanmasıyla birlikte bölgeye karayoluyla destek kuvvetler ve ambulanslar sevk edildi. Takviye kuvvetlerin bölgeye ulaşmasının ardından teröristler ormanlık alana kaçtı. Çatışmalarda ilk belirlemelere göre 4 asker şehit olurken, 2'si ağır 7 asker de yaralandı. Çatışmada çok sayıda teröristin de öldürüldüğü belirtildi.

Yaralı askerler, bölgeye ulaşan ambulanslarla Tunceli Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Durumu ağır olan yaralılar, burada yapılan ilk müdahalenin ardından helikopterlerle Elazığ Asker Hastanesi'ne sevk edildi.

Sisin dağılmasının ardından bölgeye, helikopterlere asker sevkiyatı yapıldı. Birlikler, teröristlerin kaçış noktalarına indirilirken, kobra tipi helikopterler de PKK'lıların gizlenebileceği yerleri bombalamaya başladı. Bölgede geniş çaplı operasyonlar devam ediyor.

RESMİ AÇIKLAMA

Genelkurmay'ın resmi açıklamasında şöyle denildi: "Tunceli-Nazimiye Sarıyayla Karakoluna, 30 Nisan 2010 günü saat 22:45 sıralarında bölücü terör örgütü mensupları tarafından yapılan sızma teşebbüsü esnasında çıkan çatışmada, 1 Astsubay, 1 Uzman Çavuş ve 2 Er şehit olmuş ve 1 Astsubay, 6 Er yaralanmıştır. Yaralılar hastanelerde tedavi altına alınmıştır"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız