SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Tünel İnşaatı da En Kısa Sürede Başlayacak"

0
Güncellendi - 2017-03-09 19:56:01
A- A+ PAYLAŞ

Vali Mustafa Toprak ilçede yeni göreve başlayan Arguvan Kaymakamına hayırlı olsun demek ve yapılan hizmetlerin son durumunu görüşmek üzere ilçeyi ziyaret etti.

Vali Toprak’ı Kaymakamlık binası önünde İlçe Kaymakamı Cuma Emeç, İlçe Belediye Başkanı Mehmet Kızıltaş ve ilçe daire müdürleri ile birlikte karşıladı.

Vali Toprak, karşılamanın ardından Kaymakamlık makamına geçerek İlçe Kaymakamı Emeç'e yeni görevinde başarılar diledi ve ilçede bulunduğu süre içerisinde gerek Arguvan’a gerekse de Arguvan halkına güzel hizmetler yapması temennisinde bulundu.

Daha sonra ilçede yapılan ve yürütülmekte olan hizmetlerle ilgili olarak bilgi alan Vali Toprak, ayrıca İlçe Belediye Başkanı ve daire müdürlerden yapmış oldukları çalışmalar, hizmetler ve devam etmekte olan çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Bu arada ilçe de özellikle spor salonu olmaması nedeniyle okulların uygun olanından birinin bahçesine yeni yatırım programında okul tipi bir spor salonu yapılması konusunda da İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı’ya talimat verdi.

Vali Toprak yaptığı görüşmelerde özellikle Arguvan ilçesinde yapımı büyük bir hızla devam eden Yoncalı Barajı'nın tamamlanmasıyla birlikte şu anda verimli olan ancak üretim sağlanamayan toprakların önemli ölçüde sulanabilir hale geleceğini ifade etti. Sulanan bu verimli topraklar sayesinde yeni ürün çeşitleriyle birlikte tarımsal üretimin ve hayvancılığın daha iyi bir zeminde yapılacağını söyledi.

Vali Toprak bu arada Yoncalı Barajı'na su taşıyacak olan tünelin ihalesinin yapıldığını, yer tesliminin gerçekleştirildiğini ve 9 km'yi aşan bir uzunluktaki tünelin inşaatına da en kısa sürede başlanacağını belirtti. Yakın bir zamanda inşaat çalışmalarına başlanacak tünel ile birlikte barajda biriken suyun toprakla buluşmasını sağlayacak kapalı devre boru sisteminin etüt ve proje çalışmalarının tamamlanıp biran önce ihaleye çıkması konusunu da takip ettiklerini sözlerine ekledi.

Vali Toprak ayrıca Arguvan  ile Arapgir ilçesi arasındaki Deregezen Jandarma Karakol Komutanlığı’nın arka tarafındaki araziye de Güneş Enerjisi İhtisas Endüstri Bölgesi kurulması konusunda çalışmaların bittiğini ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na inceleme konusunda dosyanın gönderildiğini bilgisini verdi.

Vali Toprak, Arguvan’ın önemli bir kadim ilçe olduğunu, insani değerleri ile ön plana çıktığını belirterek ilçedeki ekonomik ve sosyal kapasitenin artırılması noktasında tüm dinamikleri ile işbirliği içerisinde ilçe kaymakamı, belediye başkanı, daire müdürleri ve tüm bakanlıklarla birlikte yapılması gerekenleri planlayıp, bir kısmını yatırım programı, bir kısmını da yerelden yapılması konusunda bundan böyle de çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti.

Daire müdürlerine devletin vatandaşlara yönelik hizmetlerinin gerçekleştirmesi konusunda burada görev yaptıklarını ve bu anlamda vatandaşa yönelik verilen hizmetlerin kalitesinin ve devlet vatandaş işbirliği noktasındaki yaklaşımların olumlu bir düzeyde seyretmesi konusuna dikkatlerini çeken Vali Toprak yaptıkları çalışmalar için kendilerine teşekkür etti.

Arguvan’ın eğitimdeki alt yapısının ve eğitim niteliğinin ve başarı düzeyinin artırılması noktasında da neler yapılması gerektiği konusunda müzakerelerde bulunan Vali Toprak, bu konuya verdiği önemi belirtti.

Vali Toprak, yakın bir zaman önce ilçenin bazı noktalarında meydana gelen jeolojik kaymalar nedeniyle buranın jeolojik zemin incelemesinin gerçekleştirildiğini ve bu konuda hazırlanan raporun bakanlık onayının çıkmasıyla birlikte Arguvan'da yapılabilecek işlerin daha yeni planlamalarla birlikte gerçekleştirilebileceğini de sözlerine ekledikten sonra ziyaretini tamamlayarak ilçeden ayrıldı.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Osman ALBAYRAK (7 yıl önce)
    Sn Valimizi takdir ediyorum. Her şeyi yerinde takip ediyor. Sorunlara merhem olmaya çalışıyor. Malatyalı olarak saygılarımı sunuyorum.
    0
    0
    Yanıtla