SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tünel ve Yol Çalışmaları Sürüyor

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:18:22
Tünel ve Yol Çalışmaları Sürüyor
A- A+ PAYLAŞ

Malatya-Elazığ yolu üzerindeki mevcut köprünün yanına yapılacak yeni köprü ve tünelin çalışmaları sürüyor. Çalışmalar kapsamında ilk olarak, Elazığ tarafındaki tünel ile Malatya tarafındaki yeni yolun çalışmaları devam ediyor. 

Yeni Kömürhan Köprüsü ile Elazığ tarafındaki bağlantı tüneli için ihale geçtiğimiz yılın Kasım ayında yapılmıştı. 578 metre uzunluğundaki yeni köprünün iki gidiş ve iki geliş yönü olacak. Malatya'dan giderken yolun sağ üst tarafında yapılan yeni yol çalışmaları ile Elazığ tarafındaki dağa açılacak tünel çalışmaları devam ediyor. 

Tünelin Elazığ tarafındaki girişi  Kuş Sarayı yol ayrımında verilecek. Malatya tarafında tek pilonlu yapılacak yeni köprü, Elazığ tarafında yaklaşım viyadükleriyle tünele bağlanacak şekilde inşa ediliyor. Yeni köprü mevcut köprünün kotundan daha yüksek olacak ve mevcut köprünün trafik akışı kesilmeyecek. Özellikle patlayıcı madde taşıyan vasıtaların tünellere girişlerine izin verilmemesi sebebiyle bu araçlar eski köprü ve güzergahı kullanacaklar. 

Kaynak : Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız