SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Tünelde Işık Göründü"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:31:24
A- A+ PAYLAŞ

Adalet Bakanı Ergin, ''Yargıtay'dan dosyalarımız 3 ila 4 ay içerisinde karara bağlanacak. Toplam yargılama süreleri de yaklaşık bir yıla doğru inecek'' dedi.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, TOBB tarafından Hatay'da yaptırılacak imam hatip lisesi ve öğrenci yurdu için TOBB ile Hatay Valiliği arasındaki protokol imza törenine katıldı.

Ergin, burada yaptığı konuşmada, ''Türkiye'ye gelecek sermayenin, yatırımcının cesaretle adım atabilmesi, bu topraklara iş, aş, ekmek getirebilmesi için adalet sistemimizin bu yatırımcılara da güven telkin etmesi lazım'' dedi. 

Bu konuda önemli çalışmalar yapıldığını anlatan Ergin, sürecin devam ettiğini ancak önemli iyileşmeler de sağlandığını söyledi. Bu kapsamda yargılama sürelerini makul sınırlar içerisine getiren çalışmalar yürüttüklerini dile getiren Sadullah Ergin, şunları kaydetti:

''İlk derece mahkemelerinde yargılamalar makul sayılabilecek bir sürede sonuçlanıyor şu anda ama temyiz mahkemelerinde olağanüstü zaman kaybı söz konusu oluyordu. Biz onlardan bir süre daha bu stoktaki bekleyen dosyaların erimesine kadar bu fedakarlığı devam ettireceklerine inanıyoruz ve bekliyoruz. Bu sağlandığında inşallah Yargıtay'dan dosyalarımız 3 ila 4 ay içerisinde karara bağlanacak. Toplam yargılama süreleri de yaklaşık bir yıla doğru inecek. Bu Türkiye açısından hayal bile edilemeyecek bir noktaydı ama tünelin ucunda ışık göründü hamd olsun.''

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız