SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Tünelin Islahı İçin 1 Milyon YTL'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Fuat Ölmeztoprak, bölünmüş yol çalışmaları hakkında bilgi verirken, Erkenek Tüneli'nin ıslahı için de proje çalışmalarının bu yıl tamamlanacağını bildirdi.

Ölmeztoprak, konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

"Doğu ve Güneydoğu Anadolu'yu Akdeniz'e bağlayan ithalat ve ihracatın zamanında gerekli noktalara ulaşmasında önemli bir konuma sahip olan Malatya'nın Doğanşehir ilçesine bağlı Erkenek yolu üzerinde bulunan fiziki ve topografik olarak oldukça dar ve bakımsız Erkenek Tüneli için Karayolları Genel Müdürlüğü ile ilgili girişimlerimiz başlamıştır.

Erkenek tüneli için gerekli ödeneğin ayrılması ve belirtilen projenin hayata geçilmesi için il milletvekilleri olarak tüm girişimlerimizi sürdürmekteyiz.Ayrıca Malatya-Gölbaşı yolunda Çelikhan'a kadar olan bölümde 42 km'lik kesim bölünmüş yol bitirilmiştir.Çelikhan kavşağıyla Gölbaşı arasında bölünmüş yol proje çalışmalarına devam edilmektedir.

2008 yılı içerisinde proje çalışmaları tamamlanacaktır.Belirlenen proje çalışmaları tamamlandıktan sonra İlgili bakanlıklar tarafından ayrılacak ödenekler çerçevesinde yol çalışmalarına devam edilecektir. Mevcut Erkenek Tünelinin ise su yalıtımı, beton kaplama ve ışıklandırılması için toplam 1.067,024 YTL 'ye ihtiyaç bulunulduğunu ve bu ödeneğin çıkarılması için Karayolları Genel Müdürlüğüne talep edildiği belirtilmektedir. Malatya-Gölbaşı yolunda Örnek köy çıkışı ile Doğanşehir kavşağı arasında(Doğanşehir giriş-çıkışları dahil) bölünmüş yol çalışmalarına devam edilecektir.

Erkenek tünelinin ve bölünmüş yol çalışmalarının İlimiz ve insanımızın bugünü ve geleceği için oldukça hayati bir öneme sahip olduğunu, trafik yoğunluğunun rahat bir şekilde sağlanması, can ve mal kaybının önüne geçilmesi için il milletvekilleri olarak Erkenek tünelinin belirlenen projelerinin en kısa sürede çözüme kavuşulması ve bölünmüş yol çalışmalarının tamamlanması için gerekli tüm takip ve girişimlerimizin sürdüğünü saygıdeğer Malatya Kamuoyumuzun ve Basınımızın bilgilerine arz ederim."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız