SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tüneller 2014 Sonuna!.

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:22:34
Tüneller 2014 Sonuna!.
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, Karayolları çalışmalarını açıkladı. Karahan ve Erkenek tünellerinin bitişinin 2014 yılı sonunu bulacağı bildirildi.

Karayolları Genel Müdürlüğü'nden, bu kuruluşun Malatya'daki çalışmaları hakkında bilgi alan Öz, son durumla ilgili şu bilgileri verdi:

"KARAHAN TÜNELİ

Karahan Tüneli toplam 2x1607 m. uzunluğunda olup, bugüne kadar 2x1132 m. (2264 m.)’lik kazı ve destekleme çalışmaları tamamlanmıştır. Bu kesimlerde nihai beton işleri halen devam etmektedir. Tünelde proje ve ön etüt safhasında öngörülmeyen kötü zemin şartları nedeniyle planlan süresi içerisinde bitirilmesi mümkün olamamıştır. Karşılaşılan yeni zemin koşullarına göre kazı destek revize projelerinin hazırlanma çalışmalarına bu doğrultuda devam edilmektedir. Kalan 2x475 m.’lik kesimde mevcut keşif ile kalan imalatların tamamlanması mümkün olmadığından kalan işler için ikmal ihalesi çalışmalarına başlanılmıştır.

Tünelin tamamen 2014 yılı sonuna kadar (Aydınlatma ve havalandırma dahil) bitirilmesi hedeflenmektedir.

ERKENEK TÜNELİ

Erkenek Tünelinde kazı ve destekleme çalışmaları devam etmekte olup, toplam 2x1255 m. (2510 m.’si) tamamlanmıştır. Sol tüpte 750  m. nihai beton kaplama yapılmıştır. Erkenek tünelinde geri kalan 2x561 m.’lik kesimde proje ve ön etüd aşamasında öngörülmeyen kötü zemin şartları nedeniyle planlanan süresi içerisinde bitirilmesi mümkün olamamaktadır. Bu nedenle karşılaşılan yeni zemin koşullarına göre kazı destek revize projeleri hazırlanmış olup, çalışmalara bu doğrultuda devam edilmektedir. 

Tünelin tamamen 2014 yılı sonuna kadar (Aydınlatma ve havalandırma dahil) bitirilmesi hedeflenmektedir.

MALATYA KUZEY ÇEVRE YOLU

Malatya Kuzey Çevre yolu toplam 54 Km. uzunluğunda olup, 2013 yılı yatırım programında yer almaktadır. Tarım Reformu Genel Müdürlüğü ve Malatya Valiliği koordinasyonuyla toplulaştırma çalışmaları devam etmektedir. Bu çalışmaların tamamlanmasını müteakip ihaleli olarak yapımı gerçekleştirilecektir.

KULUNCAK-HEKİMHAN YOLU:

Mevcut yol toplam 32 Km. uzunluğunda 3A standardında trafiğe hizmet vermektedir. Bu yolun standardını yükseltmek için proje ihalesi yapılmış olup, çalışmalar devam etmektedir. Projenin 2013 yılı içerisinde tamamlanması programlanmıştır.

PÖTÜRGE-DOĞANYOL YOLU:

Mevcut yol düşük standartlı yol olarak trafiğe hizmet vermektedir. Özellikle kışın kar mücadelesinde sıkıntı yaşanmaktadır. Bu yolun standardını yükseltmek için proje çalışmaları devam etmektedir. 2013 yılı sonu itibariyle proje çalışmalarının tamamlanması hedeflenmiştir.

MALATYA-HEKİMHAN-16.BL.HD. (SİVAS YOLU) YOLU

Adı geçen yol toplam 103 Km. uzunluğunda olup, 2012 yılında 2 kısım halinde ihale edilmiştir. Malatya’dan itibaren ilk 54 Km.’lik yolun sözleşmesi imzalanmış ve müteahhide yer teslimi yapılmıştır. Yüklenici firmanın şantiye kurma çalışmaları devam etmektedir. 2013 yılında ilk 9 Km.’si BSK seviyesinde bitirilmesi hedeflenmektedir. 2.Kısımın ihalesi ise Kamu İhale Kurumu’na yapılan itirazlar neticesinde gecikmiş olup, şuan itibariyle ihaleyi alan firmaya sözleşmeyi imzalamak üzere davetiye gönderilmiştir. Sözleşmenin imzalanmasını müteakip     15 gün içinde yer teslimi yapılarak çalışmalara başlanılacaktır.

ARAPGİR – DİVRİĞİ YOLU

29 km uzunluğundaki yolun üstyapı ihalesi 2012 yılında yapılmıştır. 2013 yılı içerisinde çalışmalara başlanılacak olup yolun tamamının asfalt seviyesinde bitirilmesi hedeflenmiş ve gerekli olan ödenek ayrılmıştır.

ARAPGİR – ÇEVRE YOLU

9 km uzunluğundaki bu yolun BY yapım ihalesi 27.07.2012 tarihinde yapılmış olup, sözleşmesi yapılmıştır. 2012 yılında mevsim şartlarının olumsuz olması nedeniyle çalışmalara başlanılamamıştır. 2013 yılında 4 km bölünmüş yol bitirilmesi hedeflenmiştir. 

ARAPGİR – KEMALİYE İL YOLU

Bu yolun 18,6 km’ si Malatya ili sınırlarında kalmaktadır. Yolun 12,6 km’ si sathi kaplama seviyesinde tamamlanmıştır. Bu yolda Km: 0+000 – 4+000 arasında kısmi heyelanlar meydana gelmiş ve yol gövdesini tahrip etmiştir. Heyelanların ıslahı ve kalan 6 km için 2012 yılında yapım ihalesi yapılmıştır. 2013 yılında sathi kaplama seviyesinde bitirilmesi hedeflenmiştir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız