SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tüneller Bu Ay Hizmete Girecek

0
Güncellendi - 2017-04-12 02:37:43
Tüneller Bu Ay Hizmete Girecek
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’yı Güney, Güneydoğu ve Akdeniz illerine bağlayan yol güzergahında yapımı devam eden Erkenek Tüneli’nin Nisan ayı sonunda trafiğe açılacağı bildirildi.

Yapımına 2011 yılında başlanan, Karayolları yetkililerinin açıklamalarına göre, ‘zemin etüdü ve sondaj çalışmalarının yetersiz ve kötü biçimde yapılmasının yarattığı sorunlar’ nedeniyle yaşanan toprak kaymaları ve heyelanlardan dolayı bitirilemeyen Erkenek Tüneli’nin Nisan ayında tamamlanacağı ve trafiğe açılacağı bildirildi.

Normal şartlarda geçtiğimiz yıl hizmete girmesi gereken,  1800’er metrelik gidiş- geliş ikişer şeritli iki tüp geçişten oluşan Erkenek Tüneli’nin yapımı, zeminde balçık çıkması nedeniyle sıkıntı yaşanmış ve zemin güçlendirilmesi için ek ihale yapılarak ek ödenek sağlanmak zorunda kalındığı için uzamıştı.

Karayolları 8. Bölge Müdürü Ahmet Gülşen, İl Koordinasyon Kurulu’nda yaptığı açıklamada, Erkenek Tüneli’nde ikincil işler ve bağlantı yolunun mevsim şartları da göz önünde bulundurularak Nisan ayında tamamlanacağı ve trafiğe açılacağını söyledi.

Karahan Tüneli 8 yıl sürmüştü

Erkenek Tüneli ile birlikte önemli devlet yatırımlarından biri olan Malatya-Darende Karayolu üzerindeki Karahan Tüneli’nin yapımı tam anlamıyla yılan hikayesine dönmüş, 2008 yılında ihale işleminden sonra, hizmete gireceği tarih konusunda yapılan açıklamalar sürekli revize edilmek zorunda kalınmış ve yapımı yaklaşık 8 yıl süren Karahan Tüneli, geçen yıl Haziran ayında trafiğe açılmıştı.

Karayollarına pes dedirten Erkenek ve Karahan Tünellerindeki gecikmenin nedenlerini dönemin Karayolları 8. Bölge Müdürü olan Hüsamettin Özendi, 2013 yılındaki bir İl Koordinasyon Kurulu toplantısında şu sözlerle dile getirmişti: “Çok farklı zeminlerle karşılaşıyoruz. Zemin kendisini tutamıyor. Devamlı akıntılı bir zeminle karşılaşıyoruz. Dolayısıyla normal maliyetinin neredeyse 3'e katlamış durumda. Günlük 5-6 metre ilerlenmesi beklenirken, bazen günlük ilerlemesi yarım metreye kadar düşüyor. Biliyorsunuz bu işleri Ankara projelendiriyor ve ihalesi de oradan yapılıyor. Genel Müdürlüğümüz keşke bu işleri bölgelere bıraksaydı. Çünkü zeminlerde gerekli etüt ve sondaj yapılmamış. Ben buradan bu öz eleştiri yapıyorum.”

ARŞİV FOTO: Erkenek Tünelleri

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • israfil çatalkaya (6 yıl önce)
    HAYIRLI OLSUN
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (6 yıl önce)
    Çok erken bitti
    0
    0
    Yanıtla