SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tüneller Hükümet Programında

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:38:42
Tüneller Hükümet Programında
A- A+ PAYLAŞ

Zemin etüdleri yapılmadan açılmaya başlanan, ancak elverişsiz zemin nedeniyle proje değişikliği ve yeniden ihale zorunda kalınması nedeniyle planlanan zamanda tamamlanamayan Erkenek ve Karahan tünelleri, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun okuduğu hükümet programında yeraldı.

TBMM'de hükümet programını okuyan Davutoğlu, aralarında Erkenek ve Karahan tünellerinin de bulunduğu projelerle ilgili şunları söyledi:

"Türkiye genelinde 266 kilometre uzunluğunda 106 adet tünelde devam eden çalışmalarımızdan özellikle Kuzey-Güney aksında yer alan bazı önemli tünelleri 2014 ve 2015 yıllarında hizmete açacağız.

Bu tünellerin başlıcaları; Ovit Tüneli (Rize-Erzurum), Cankur-taran Tüneli (Hopa-Borçka), Salmankas Tüneli (Trabzon-A- raklı-Bayburt), Erkenek Tüneli (Malatya-Adıyaman), Karahan Tüneli (Malatya-Darende-Kayseri), Cudi Tünelleri (Cizre-Şır- nak), Ilgaz Tüneli (Kastamonu-Çankırı), Sapça ve Üzülmez (Bolu - Zonguldak) tünelleridir.

Ayrıca İzmir’i Manisa’ya daha da yakınlaştıracak olan 6,5 kilometre uzunluğundaki Sabuncubeli tünelli geçişini de 2016 yılında trafiğe açacağız.

Uzun açıklıklı teknolojik köprüleri sadece otoyol projelerimizde yapmıyoruz. Adıyaman Diyarbakır yolunda 610 metre uzunluğunda Nissibi Köprüsü ile Elazığ-Ağın yolu üzerinde bulunan 520 m uzunluğundaki Ağın Köprüsünü bu yıl içinde trafiğe açarak Atatürk ve Keban barajlarını karayoluyla geçilir hale getireceğiz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız